Delbudget, helbudget, internprissättning osv.

Idag hade vi den sista föreläsning innan kalkyleringstentan på måndag. Föreläsaren tog upp skillnader som finns mellan olika budgetar och varför man egentligen gör en budget. Trots att vi ännu inte gått så djupt in i ämnet så förstår man – och så är det oavsett ämne – att det finns alltid så himla mycket mer att lära sig.

I nuläget känns det som jag kommer sätta tentan vilket är oerhört skönt. Jag läste vissa delar av denna kurs i våras, när jag läste agronom – landsbygdsutveckling. För att få ut en agronomexamen är det krav att man ska ha läst vissa kurser och lantbruksvetenskap är en av dem. I den får man en överblick över övriga agronomlinjer och hur lantbruk (i Sverige) fungerar. Trots att kursen var extremt intensiv med tentor varannan vecka är det helt klart en rolig kurs där man, om man vill, lär sig jättemycket om lantbruk – vare sig man kommer från gård eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *