Sista skrivarveckan

Sista skrivarveckan är igång och jag tror jag är färdig med det mesta nu. Givetvis är det finslipande, några stavfel och lite med layouten som är kvar men ÄNTLIGEN fick jag till referenserna (tror jag). På fredag är det skrivgruppsmöte och då ska handledaren + mina tre av mina klasskompisar kolla igenom uppsatsen och se vad jag ska ändra. Om en vecka ska uppsatsen vara inne för godkännande hos handledaren.

Så resten av dagen nu ska jag städa (och lite sådant roligt) och kolla igenom statistiken inför tentan på torsdag. Det känns faktiskt rätt okej så hoppas det går bra också. Vore så skönt att bli av med den tentan!

Från gårdagens promenad i det fina vädret. Snart är det vår (förhoppningsvis)


Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

Nu börjar kandidatkursen närma sig sitt slut. Endast en skrivarvecka återstår innan uppsatsen ska vara inne hos handledaren för godkännande inför det muntliga framförandet. Jag har inte direkt varit orolig för att hinna klart utan mer stressad för att det inte ska bli nog bra. Förhoppningsvis är det inga problem och än så länge verkar handledaren nöjd. Får hoppas att det fortsätter så!

Idag har jag finslipat lite på uppsatsen och pluggat statistik. Nu- mellofinal och god mat. Hoppas ni har en grym lördagskväll hörrni!

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

Sista dagen i februari

Månaden har verkligen flugit förbi, tiden går så otroligt snabbt. Snart är första skrivarveckan avklarad och två är kvar. Kandidatuppsatsen flyter på och jag har inte så jättemycket kvar med själva huvuddelen. Det enda är mina referenser som jag knappt börjat med. Allt ska refereras och kunna hänvisas till tex en artikel, webbsida eller en bok. Jag har alla länkar och allt jag har använt men har inte finslipat det än. Ska försöka skriva klart och bättra på huvuddelen av uppsatsen under dagen och göra referenserna ikväll.

Igår hade jag handledarmöte/skrivgruppsträff där jag, handledaren och tre klasskompisar som också har bakteriologi som ämne sågs och hade läst igenom varandras uppsatser. En väldigt bra hjälp då det är svårt att se vad man själv har missat/skrivit konstigt osv. Fick en massa bra tips om hur uppsatsen kan förbättras så det ska jag ändra på strax. Dock skulle jag göra mycket för en dag utan plugg. Vi har dagarna ”lediga” för uppsats men då jag både skriver och pluggar statistik så blir det inte så ledigt ändå 😉

Igår satt jag även med Annefrid på biblioteket en stund och skrev/försökte få till referenser. Kaffe är ett måste då kan jag säga!

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

24 februari

Det är lördag och kandidatuppsatsen går framåt. Jag kommer såklart länka den här när den är publicerad och godkänd så ni som är intresserade får läsa. Hoppas den är lika intressant för er som den är för mig 😉 

Idag har det blivit begränsat med plugg och mest vila, kändes som om jag behövde det. Jag har en tenta i statistik (omtenta) 15 mars också så har försökt läsa på lite idag men går segt. Imorgon är det nya tag och koll på tentor som gäller. Nu- film och ostbågar! 

En bild från mormor och morfars fina fönster i Värmland från i höstas. Bara för att jag älskar bilden. 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

Tiden bara flyger förbi

Som rubriken antyder, tiden går så fruktansvärt fort. Snart är det dags att köra igång med kandidatarbetet på riktigt och nörda in sig på ämnet. Än så länge så har vi bara bestämt ämne och klurat på frågeställningar. Efter tisdag till veckan så är det dags att börja skriva, läsa en massa artiklar och försöka få till en bra uppsats. Blir spännande! 

Nästa vecka har vi bara några få saker i skolan som är frivilliga, därefter har vi tid för att skriva. Måste försöka hitta någon bra skrivmiljö även om det såklart funkar att sitta hemma. Vad är er bästa pluggmiljö? På ett café? Bibliotek? Hemma? Hit me! 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

På väg tillbaka

Hej! Nu är jag påväg tillbaka till Uppsala från Arvika. I fredags hade jag föredrag för tre klasser i min gamla gymnasieskola. Jag presenterade lite kort om hur det är att läsa till veterinär, hur dagarna ser ut osv. Jag blir otroligt nervös över att prata inför folk så såg detta som en enorm utmaning som jag tycker jag klarade av rätt bra. Skönt ändå att utmana sig själv lite ibland 🙂

Imorgon är det bara en föreläsning mellan 13.15-15.00 så innan den ska jag läsa en artikel som man ska ha gjort innan. Därefter ska jag fortsätta söka artiklar inför mitt kandidatarbete och plugga till en tenta som jag har på lördag. Blir nog en helt okej vecka med lagom med föreläsningar skulle jag tro. 

Hoppas ni har det bra och har haft en fin helg. Kram, Emelie 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

Lördagskväll

Hej på er!

Igår avklarades kursen Försöksdjursmedicin med tenta och muntlig redovisning. Riktigt intensiv kurs med heldagar, noll inläsningstid och stressigt men så otroligt intressant och kul ändå! 

Ikväll har jag sett på Melodifestivalen med Linnéa och Annefrid och ätit hemmagjord pizza. Så mysigt och gott. Nu har jag precis förberett en powerpoint som jag ska ha på fredag då jag ska prata på min gamla gymnasieskola om veterinärprogrammet. Så spännande och nervöst!

På måndag börjar kandidatkursen och jag ska skriva mitt kandidatarbete om mjältbrand, ska bli riktigt spännande. Jag är taggad faktiskt!

Ha en fin kväll hörrni!

Kram, Emelie 

Publicerat i Vardag | 2 kommentarer

Försöksdjursmedicin

Hej på er!

Igår började vi med en ny kurs (som rubriken antyder). Vi började dagen med introduktion och föreläsningar om lagstiftning. På eftermiddagar var klassen uppdelad på tre olika ”stationer” där min grupp hade en övning som innebar att hantera råttor och möss. Jag är rätt så rädd för möss och råttor men vågade hålla en liten stund i en råtta, tro det eller ej. Man fick även testa att fixera dem (vilket behövs om man tex ska ta blodprov) och testa att hålla dem på rätt sätt. Råttorna var väldigt sällskapliga och gosiga men det är fortfarande tyvärr inte mitt favoritdjur 😉 Men en lärorik och bra eftermiddag.

Idag hade vi föreläsningar hela förmiddagen om anestesi och smärtlindring på gnagare. På eftermiddagen hade vi obduktion av råttor, möss, marsvin och kaniner. Man fick antingen vara själv och obducera en mus/ett marsvin eller så var man två och två och delade på en råtta eller kanin. Jag och Rebecca fick en råtta som vi fick obducera och fann några små fynd som man senare fick redovisa inför resten av gruppen. Några andra fann tumörer och lite andra patologiska fynd. Det var riktigt spännande och kul men nu är jag riktigt trött efter att ha stått, böjt ryggen på konstigt sätt och hållit i en skalpell i 2 timmar. 

Imorgon är det föreläsningar och på eftermiddagen har vi injektionsövning. Spännande att lära sig det. Hoppas ni får en fin kväll!

Kram, Emelie 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

Måndag

Hej på er!

Nu är det sista dagarna kvar av kursen ”Livsmedelssäkerhet” och jag har varit extremt dålig på att tentaplugga på grund av olika orsaker. Så kommer behöva sitta i princip konstant kommande dagarna fram till fredag när tentan är.

Imorgon har vi en halvdag med Livsmedelsverket med olika föreläsningar, så det kommer bli riktigt intressant. Nu ska jag se en webbföreläsning som jag missade i fredags och käka lite lunch. 

Frågor? Maila gärna.

Kram, Emelie 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar

Jullovet fortsätter

Hallå! Hoppas alla har haft en bra jul och nyår. Min jul spenderades hemma hos mamma med god mat och fint sällskap. Nyåret spenderades precis som förra året i Göteborg. 

Nu sitter jag och försöker plugga lite men har så svårt att få till det när jag är hemma och blir distraherad av allt roligt som finns att göra här. Men ska svepa en kopp kaffe och ta tag i det nu. När jag kommer tillbaka till Uppsala så kommer det komma lite mer roliga och skolrelaterade inlägg så håll ut! 

Maila gärna frågor eller om det är någonting speciellt ni vill att jag ska skriva om.

Kram, Emelie 

Publicerat i Vardag | Lämna en kommentar