Hello från andra sidan

Trots att jag det senaste halvåret vetat om att jag just nu, förmodligen skulle befinna mig precis där jag är, känns det ändå overkligt. Jag sitter vid ett skrivbord i mitt lilla korridorsrum. På campus Te Ohanga. På Massey University. Utanför Auckland. PÅ NYA ZEELAND.

Här är det vinter. Inte vinter som hemma dock, det är nog 15 grader ute. Nu skiner solen, för en halvtimme sedan vräkte regnet ner. Det är ett slags väder jag verkligen diggar. Det gör det också enklare att åka till ”vinter” när det i Sverige varit sommar i två månader. Och varför lipa när jag går mot sommar två gånger det här året?

Resan hit tog 30 timmar. Jag har aldrig varit såhär långt hemifrån, än heller flugit så länge. Jag trodde att flyget från Doha, Qatar till Auckland på 16,5 timmar (förövrigt världens längsta flygresa!) skulle vara förödande, men det var ärligt talat toppen! Mycket bra filmer, god mat, en mjuk filt och såklart SNACKS. Och dessutom några timmars sömn, alltså guld värt. Planet landade 04 igår morse NZ-tid, alltså kl 18 lördag kvällen innan hemma (med andra ord är jag liiite före nu ;)). Jag missade alltså Sverige – England, men sörjde i min ensamhet när jag väl landat, samt blev påmind lite senare av engelsmannen som bor i samma korridor. Trots mitt väldigt svaga lokalsinne hittade jag till campuset Albany (precis som SLU, har Massey flera campus runt om på nordön) samt till huset där jag ska bo – en korridor med elva till tjejer och ett kök vi delar med tolv pojkar. Eller ja, kök och kök… Det finns en kyl, en micro, en brödrost och ett toastjärn. Kommer att bli intressant. Grejen är den att i den rätt höga hyran ingår matpengar som jag kan välja att lägga på de tre olika kaféer som finns på området. Jag har inte kommit så långt än, men ja, för en som gillar att laga mat och pyssla och dona i köket kommer detta att bli en intressant upplevelse.

Igår kom jag tillrätta, packade upp och handlade grötingredienser på PAKnSAVE, somnade kl 19 och vaknade imorse vid 04. Jetlaggen är här, men kanske inte för att stanna. Vi får väl se! Lektionerna börjar inte förrän om en vecka, så innan dess tänkte jag få ordning på livet mitt, göra mig hemmastadd, vara med på Orientation Events och få lite nya vänner tänkte jag! Men först – köpa adapter! See ya!

//Emelie

Utsikten från mitt fönster 05:00 imorse
Vad som brukar kallas ”merch”
Events denna och nästa vecka för att lära känna campuset, universitetet och varandra