SLU i Skara uppmärksammas på många olika sätt i dessa adventstider!

Det är så många jag vill tacka…..

Efter flera år av idogt arbete är vi nu miljöcertifierade på SLU i Skara. Det är klart att detta var värt att fira med tårta, det gäller att ta vara på alla tillfällen i dessa tider. Ett särskilt tack till Sören och Karin som lagt ner ett stort arbete. Vi blev nu den första certifierade huvudorten!

Vår fantastiska studentkår har med sin adventskalender nått stor uppmärksamhet på sociala medier. Med 18 ”locköppningar” har ni gett oss många glada skratt. Det är spännande att följa hur snabbt budskap kan få spridning i vår digitala värld, förstås både på gott och ont. Men för oss som arbetar i Skara har det varit trevligt att följa kalendern som räknar  fram till den 18 december då SLU:s styrelse sammanträder i Skara.

På Luciadagen kunde vi glädja oss åt att den första avhandlingen i Djuromvårdnad försvarades av Tamara Grubb i Skara. Det är viktigt för Djursjukskötarprogrammet och det är viktigt för oss alla. Ett stort grattis till Tamara!

Vi uppmärksammas i dessa dagar av vår omgivning på många olika sätt. Det tycks finnas en politisk enighet att vilja stödja en fortsatt utveckling i Skara och vi pratas om såväl i riksdagen som i lokal media. För oss som arbetar på SLU i Skara känns detta stort, ja man blir riktigt rörd av allt engagemang. Tack!

I fredags hade vi traditionsenligt bjudit in tidigare anställda på SLU i Skara till julkaffe med tillhörande information om dagens verksamhet. Som vanligt ett härligt gäng med kloka synpunkter som ger oss både tillbakablick och goda råd.Tack!

På tisdag sammanträder SLU:s styrelse i Skara. Det kommer inte tas beslut om flytt av utbildningarna vid detta tillfälle. Vi i Skara uppskattar att man vill ha mer underlag före beslut och vi hoppas styrelsen ska få trevliga dagar här hos oss i Skara.  Vi uppskattar så klart också att det inte tas några beslut om flytt i julveckan. Ett stort tack till vår kloka ledning för detta!

Det blev snabbt tredje advent men vi har en hel oskriven arbetsvecka kvar till Jul så låt oss ta vara på alla möjligheter som denna kan ge oss!

Vi ses

Margareta

av Margareta Stigson

Platschef vid SLU i Skara, ansvarar för SLU:s sekretariat för uppdragsutbildning samt livsmedelskonsortiet meNY. Med fötterna i myllan och stort djurintresse fylls även fritiden med lätthet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *