Rapport från Almedalen – onsdag

Almedalen onsdag 6 juli. Moln och lätt regn gjorde att cykeln byttes mot buss idag. Seminariet om Gotlandsrussen fyllde inte riktigt salens alla stolar men å andra sidan var det en mycket engagerad publik. De tydliga presentationerna genererade många frågor och flera kvalificerade inlägg. Tack till Annika, Anna, Anna och Carl-Gustaf som arrangerade.

Efter lunch var det fullt i salen när SLU:s Mistra Biotech höll sitt seminarium om framtidens mat. En givande blandning av centrala frågeställningar om förädling, politikerperspektiv, forskningsresultat och lantbrukarperspektiv innebar en utmaning i att avsluta i tid, inte minst på grund av alla frågor från publiken. Stort tack till David och teamet bakom Mistra Biotech!

Janne Stenlid meddelade också att morgonens promenad om almsjuka inte lockade några stora deltagarmassor men de som kom var å andra sidan desto mer engagerade.

Utöver detta hann jag bland annat med ett Formas-seminarium om framtidens mat, innan kvällen avslutades med ett mycket lyckat ”SLU-samverkansmingel” med grillat lamm och saffranspannkaka på Väte gård. Tack till våra värdar Thomas och Gunilla Björkqvist och inte minst till Thomas, för initiativet!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *