Tack för mig och God fortsättning på det nya året!

Till alla ni som läser och alla andra också såklart, En riktigt god fortsättning på det nya året! 🙂

Nu var det ett tag sedan igen men jag hoppas att alla har haft en fin jul med nära och kära. Jag har varit hemma på landet och varvat lite skolarbete med kroppsarbete och ätit en massa mat. Jul och nyår spenderades med familjen och nu har vi precis fått en extra julafton med -17 och snö. Det är kallt! men fin stjärnhimmel..

Innan julfärden till VG var det fullt upp både i och utanför skolan. Vilket gjorde att jag började fundera över bloggandet, jag kom fram till att nu är det dags för mig att tacka för ett härligt bloggår och jag hoppas att bloggen har kunnat bidra med något nyttigt ibland, det var iallafall tanken:)

Jag skulle kunna börja rabbla upp om alla kurser vi ska läsa i vår men jag spar på den och vill bara ge ett litet ord till alla som läser och det är att Ha Kul! 🙂

Tack för allt 2016 och nu fångar vi 2017!

Klassens julbord<3

”ensamma kan vi göra så lite, tillsammans kan vi göra så mycket” – Helen Keller

 

Publicerat i December 2016, Januari 2016 | Lämna en kommentar

En hög med Tentor..

..Är nu skrivna!

I fredags skrev vi marknadsföring, ikväll mellan 17-20 skrev vi Civilrätten och idag fick vi reda på resultatet från Juridiktentan. Wihoo!

Det händer så mycket nu och tiden går så snabbt och snart är det jul! I helgen var det Luciabal med släpp på kåren och fina tredje advent som firades med goda vänner och julmys.. och lite studietid åt civilrätten såklart.

Idag fick jag höra om att Ultuna näringslivsdag var med i tidningen Agronomen och jag kunde inte låta bli att ta ett urklipp från artikeln! Vilken kul dag det var:)
Idag hade vi också möte med gamla och nya NU och kom fram till att det fortfarande finns poster som ska fyllas.. är du en student som vill komma närmare företagen under studietiden? Kolla då gärna upp vad det finns för post som skulle intressera eller passa dig:)

Från näringslivsdagen och….

en bild på solen, syltan, kåren och glad student!:D

Nu checkar jag ut för idag och ser framemot morgondagen som bjuder på Lucia på morgonen, Mf-plan under dagen och Julfest med klassen på kvällen:)

Godnatt och tack för idag:)

 

”Do what you can, with what you have, where you are” – Theodore Roosevelt

 

Publicerat i December 2016 | Lämna en kommentar

Hot or Cold

Plus eller minus, regn eller snö.. ja det varierar som om det vore april :))

Idag har varit en riktig innesittardag vid skrivbordet, med mest fokus på marknadsföringen. Tentan är på fredag mellan klockan 09.15-12.00.

Har fått påminna mig själv tusen ggr om ”vad är viktigast just nu” ,  ”vilket svar är det jag letar efter”, ”vilken källa”, jaa det äär svårt att vara fokuserad, speciellt när man glömmer bort att ta paus och tänker ”bara lite till”.. efter tre timmar har man ändå inte kommit fram till något vettigt… vilket resulterar i frustration och stress… Därför är det viktigaste just nu.. en paus! äta, dricka och aktivera sig så att cirkulationen och tankeverksamheten får en liten boost.

Personligen har jag väldigt lätt att tappa den röda tråden när man sitter och skriver om en specifik sak, det är lätt att bli subjektiv och det kan kännas krävande att försöka zooma ut och vara objektiv. Men.. det är kul om det lyckas och när det går att hitta egna exempel att applicera i sammanhanget.

Dagen har fått mig att tänka tillbaka på vad Raol sa under hans föreläsning. . att man kan applicera ASTA på det mesta (typ). Om ja applicerar modellen ASTA på tentaplugg blir det ungefär såhär: om man bara tänker på A för Analys:
-har tillgång till hela marknaden(alla böcker, handout, filmer, internet, m.m)
– enda konkurrenten är jag själv
– attitydnivån bestämmer jag själv

För skojskull blir det nu  Back to Business eller B2B som man nästan kan säga!

20161130_144051Trevlig kväll!:)

 

”It’s not what you look at that matters, it’s what you see” – Henry David Thoreau

 

 

Publicerat i December 2016 | Lämna en kommentar

Tony’s Chocolonely

Äter du choklad? då vill jag flagga för att läsa på om Tony’s Chocolonely. Igår kväll ordnade en klasskamrat Marika och hennes väninna tillsammans med Entrepreneurs Academy en fantastisk kväll med insikt, inspiration och julmysig stämning tillsammans med studenter och företaget Tony’s Chocolonely. WOW!

20161130_180416

Tidigare under dagen hade också Handelsbanken en lunchföreläsning som gav matnyttig information om bl.a. uttrycket som blivit lite ifrågasatt ”lokal och digital”. Fungerar det verkligen? Lokal är delvis viktigt för den personliga service som ger ett speciellt förtroende och mervärde, digital är idag en viktig förutsättning för det mesta. Jag personligen gillar det lokala och ser mycket värde i det. Vad känner ni? Vad betyder mest för er? 🙂

Ännu lite tidigare under dagen var det marknadsföring, det är ca en vecka till tentan och det går snabbt nu!
Det är nu fokus på STEP-analys och SWOT-analys för att få underlag till marknadsföringsplanen. Nästa träff med gruppen blir på söndag!:)

Eventuella tentaämnen:
att förklara, diskutera, jämföra, ge exempel:
– Asta
– Faserna i produkt-liv-cykeln
– Marknadsföringsmix för producenter och konsumenter
– Ansoffs modell
– segmentering/differentiering
– Rethinking marketing

Så nu blir det tillbaka till boken och handouts från föreläsningar.

img_20161128_215153och en bild från måndagens kickout!

 

”När plan A misslyckas har vi alltid resten av alfabetet” – Loesje

 

Publicerat i December 2016 | Lämna en kommentar

Måndag med rivstart

Efter en härlig helg och första advent startade idag morgonen med en tenta. Mellan klockan 08-12 skrevs tentamen i Juridisk introduktionskurs. Ovanligt för denna gången var att man fick svaren i samband med att tentan lämnades in. Både skönt och lite irriterande enligt min mening då man direkt inser vissa saker man missat. Men det är bra i den mening att man direkt kan korrigera sig om det är något man missuppfattat. Till denna tentan fick vi ha med oss mycket hjälpmedel, vilket man också hoppas visar sig i resultatet  senare.

Efter tentan blev det en fika/lunchpaus på Logen 2.0 (det nya namnet på Logen) med trevliga klasskamrater och lussebulle till fika!

Sedan cykla hem i solskenet och göra så mycket man hinner fram till kl. 18. Då ska NU ses på Interpool, för ikväll ska vi ha ”kick out”efter detta härliga Kårår!:))

20161123_115258Stötte på denna vid en promenad runt skolan, alltid kan man lära sig något nytt:)

Önskar alla en fantastisk vecka!

”friheten är inget värd om den inte omfattar friheten att begå misstag” – Mahatma Gandhi

Publicerat i November | Lämna en kommentar

Statistik, Raoul, Mf-plan

20161123_115650kunskapsträdgården

Denna veckan har varit speciell och jättekul.

I tisdags gjorde vi ett besök hos Leif på Övregrans jordbruk. Det var en givande dag och vi i grupp 11, är taggade på uppgiften och hoppas att det blir ett lyckat marknadsföringsprojekt, näst på schemat är marknadsanalys.

På tisdagskvällen var det hearing för de slutna posterna i Ultuna studentkår.

Onsdag var det föreläsning/case på fm och omtenta i statistik på em.

Igår fm hade vi enligt min mening terminens mest intressanta föreläsning med Raoul Hasselgren som pratade om ”ASTA” och flera av hans erfarenheter och historier i olika arbeten. Otroligt lärorikt och inspirerande!

Efter ärtsoppa och pannkakor hade vi 1 h med Cilla och Pelle där vi gick igenom ett Case kallat: den goda viljan. Som mer eller mindre gick ut på att ”kunden har alltid rätt”. Cicci förklarade också vikten av att arbeta med case för att koppla ihop teori med praktik och på det viset lära sig om hur man kan hantera olika situationer, för att vara bättre förberedd till arbetslivet och mer attraktiv för arbetsgivare.

Torsdagskvällen bjöd på ett härligt kårmöte med många studenter, god mat och trevlig stämning. Alla resultat hittar man under trappan på kåren. 🙂

Nu är det fredag och denna dagen har sprungit förbi med, städ av lägenhet, saknad efter Musse som fortfarande är hemma i VG och uthämtning av glasögon. På måndag är det tentamen i Juridik så nu  laddar vi upp inför denna.

Trevlig helg!

20161122_110709Grupp 11 Mf-plan, förberedelser innan intervju

 

” everyone you will ever meet know something you don’t” – Bill Nye

 

Publicerat i November | Lämna en kommentar

TACK

Det vill jag börja att säga.

Måndag och tisdag var det förberedelser och i onsdags var Dagen. Ultuna näringslivsdag 2016!

Det blev en fantastisk dag tillsammans med förväntansfulla företag, grymma företagsvärdar, engagerade studenter och alla som var med och gjorde denna  dagen riktigt bra!

Frukosten serverades i Ulls, mässan hölls på nedervåningen i Ulls och undervisningshuset. Det fanns hembakat fika (som kårens utskott Fiqu bakat), Klubbmästeriet fixade kvällens servering och middagen som var caterat från Ulls restaurang var supergod. Tack alla för en grymt bra dag!

Torsdag och fredag var det föreläsning, grupparbete och återbjudning. Vår grupp har precis fått svar ifrån ett jordbruksföretag i Sigtuna som svarat att dom är väldigt intresserade av att vara med i vårt projekt med att skapa en marknadsföringsplan åt dom.

Nu blir det att ta igen det som missats och fokusera på grupparbete samt plugga till kommande tentor.

Tack för nu!:)

20161119_144308 Gula listorna fylls på, den 24 är det kårmöte.

20161119_144256 Bra miljöstationer som finns lite här och var!

20161116_152303 En bild från i onsdags.

”the struggle you’re in today is developing the strength you need for tomorrow

– dailyquotes

 

 

Publicerat i November | Lämna en kommentar

UND m.m

Oi!

Redan fredag igen och mindre än en vecka till Ultuna näringslivsdag! 😀 och som vanligt blir det kanske lite långt inlägg.. men har nog lite svårt att solla!

20161111_202926
Förberedelserna är i full gång, idag har vi fått klart med mässplanen. Alla företag och företagsvärdar har fått information skickat till sig och vi i Projektgruppen hoppas att alla ska få en fantastisk onsdag nästa vecka. I början på nästa vecka blir det möte med hela utskottet, gå ut till klasser och informera samt servera kaffe och dela ut programkataloger. Och såklart förberedelser med monterplatser och lite annat smått och gott!:)

Idag har vi fått tillbaka resultat på tentan i Jordbruks & Miljöekonomin. Det var en skräckblandad förtjusning. Är det rätt nummer? Ser jag på rätt rad? kan det stämma?dubbelkollar .. Det är inte bara en gång det kontrolleras att man har kollat rätt när man ska leta efter sitt nummer i resultatlistan!

I Marknadsföringen har vi blivit indelade i grupper och introducerade till den marknadsföringsplan vi ska göra för ett företag. Gruppen ska ses nästa vecka och besluta om ett företag, tills dess blir det att kolla igenom gamla marknadsföringsplaner och fundera på vilket företag  man helst  vill arbeta med/åt.

20161110_173250
Igår kväll hade faddrarna öppet kåren med liveband och quiz och jag tänkte att jag skulle gå förbi en sväng innan man cykla hemåt… men 1 timme blev flera när man träffa
inspirerande studenter från olika inriktningar och årskurser. Supertrevlig kväll!

(fick precis springa ut till köket en snabbis och ta av kastrullen med vatten (nästan inget kvar) som kokat bort för att jag råkat glömma bort det nu när jag satte mig och skrev… Tecken på lite trötthet såhär på fredagskvällen tror jag! det var längesedan sist men det har hänt samma sak med havregrynsgröt en gång… inte lika smidigt!
Tack för NU!;)

Trevlig fredag och helg !

20161109_164757

”Happiness is… first tracks on fresh snow”

 

 

 

 

Publicerat i November | Lämna en kommentar

Vad är Marknadsföring?

Gokväll,

Det är november, måndag, jättekallt, superfriskt och väldigt mysigt när snön lägger sig och lyser upp denna mörka månad får jag ändå säga. Vinterjackan som använts ett tag är nu inte ifrågasatt och varm choklad kan man dricka med gott samvete… Men det är kallt och att ta sig från A till B blir lite mer omständigt. Kan t.ex. vara att cykellåset är fruset, temperaturskillnaderna inne och ute resulterar i  imma på glasögonen, fingrar fryser, mkt kläder, allt tar lite längre tid… Men lite charmigt är det och utan vinter vore det tråkigt.

Imorgon är det redan föreläsning 4 i Marknadsföring.
Föreläsning 1 var introduktion, föreläsning 2 handlade om vad marknadsföring är, föreläsning 3 handlade om marknadsföring och konkurrens-värdeskapande och differentiering. Imorgon ska det handla om Konsument beteende och segmentering.

Vad är marknadsföring?
Det finns flera definitioner men jag väljer ut följande från föreläsningsanteckningarna.

  • En företagsfunktion som syftar till att hantera vinstskapande kundrelationer. Genom att identifiera, förutse och tillfredsställa kundernas behov/efterfrågan.
  • Marknadsföring handlar om att skapa, bibehålla och utveckla relationer med kunder och andra företagsintressenter, i ett vinstdrivande syfte, så att målsättningen för alla parter kan uppfyllas. Vilket kräver att alla bidrar till utbytet och håller sina löften.

Differentieringsgrunder:
4 P: Pris, plats, produkt och påverkan.
Det kan då handla om produktionsmetod, förädlingsgrad, marknadsföringskanal, politik eller hälsomervärden.
Vad är det som gör att ett visst företag urskiljer sig från andra?

Med det önskar ja en fortsatt fin måndagskväll och tar med några bilder från vistelse hemma i VG.

 

20161029_204352   20161028_214533

”make it a november to remember”

Publicerat i November | Lämna en kommentar

Kursavslut/Kursstart

I fredags hölls seminariet där vår grupp var kommunfullmäktige, den andra var naturvårdsverket och tredje gruppen var CPM ( Continental precious minerals) som vill bryta Uran i Jämtland.

Efter att alla presenterat sitt blev det diskussion och därefter beslutade vi i kommunfullmäktige att CPM ej får bryta Uran i Bergs kommun.
Med detta seminarium avslutade vi kursen jordbruks och miljöekonomi.

Där det ena slutar tar det andra vid och med det sagt börjar kursen Marknadsföring denna veckan!

Igår var det process spel men jag deltog ej utan ska istället skriva ett PM på 4000 ord om ”tolkning av friskrivningsklausuler”. Jag har fått lite bra tips och på instruktionerna står det att man kan använda sig av kursmaterial, internet och Juridiska biblioteket som ligger vid ÖG. Bara att sortera och börja arbeta:)

 

”It always seems impossible until it’s done” – Nelson Mandela

 

Publicerat i Oktober | Lämna en kommentar