På återseende!

Vi har nu avslutat höstens kurs Landskapsföretaget. Jag är glad över allt jag fått lära mig, det känns som att jag kommer ha stor nytta av bokföringen, budgeteringen och juridiken vi fått lära oss. Det är viktigt att förstå andra delar av företaget, förstå andra kollegors utgångspunkter osv för att motivera de val man gör, varför ska vi köpa ett dyrt träd istället för ett billigt och varför måste växtbädden kosta såå mycket? Det är ju bara jord? 😉 Nu känner jag mig redo för alla argument som kan tänkas komma upp i arbetslivet.

Tyvärr blir det här mitt sista inlägg, i alla fall som det ser ut nu. SLU har beslutat att pausa alla studentbloggar och se över hur vi bäst når ut med information om universitetet och studentlivet på våra olika campus. För oss Landskapsingenjörer är det lite synd, vi har haft studentblogg i ett halvår och nu när det finns möjlighet att läsa både i Alnarp och Ultuna hade det varit trevligt med en inblick i båda campusen. Jag tror starkt på studentbloggar, att de ger en rättvis och tydlig inblick i studierna och vardagen som student.

För dig som funderar på att börja på Landskapsingenjörsprogrammet vill jag säga att det är en bra utbildning. Det halvår som jag har bloggat här var en ovanligt ”o-grön” termin. För det mesta har vi åtminstonde en kurs per termin där vi är ute i parken och lär oss namn på växter. Samtidigt är det en teknisk utbildning där flera kurser är framför datorn i olika ritprogram.

Avslutningsvis vill jag säga att alla bloggarna från Alnarp är representativa för studentlivet här i Skåne. Vill ni läsa mer om hur det är här kan ni gå in på trädgårdingenjörernas eller landskapsarkitekternas blogg och läsa där. Flera av de bloggarna har funnits längre och visar upp flera årstider, kurser och event från Alnarp. Vi läser också en del kurser ihop så det ger även ett hum om vår utbildning.

Stort lycka till i valet av utblidning!
Jag hoppas att vi ses på skolan till hösten eller yrkeslivet framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *