Lucia och omtenta

Glad Lucia!
Egentligen är det lucia på fredag men här på Alnarp fick vi njuta av luciasång redan idag! Det är vår egna lilla kör som övat under hösten och nu uppträder i Alnarpsgården under lunchen.

Direkt efter luciaframträdandet var det dags för omtentan! Jag hade pluggat men var lite osäker på vissa delar, så det var lite nervöst. Varje termin finns det ett visst antal omtentatillfällen. Har men missat en tenta eller fått underkänt har man möjlighet att anmäla sig till omtenta via Ladok som är SLUs webbplats för tentor och betyg. Omtentor hålls alltid på onsdagseftermiddagar och alla som har omtentor sitter i samma sal. Detta tillfälle var det mest ingenjörer och lantmästare som hade omtentor men salen var nästan full. Vi hade tre timmar på oss och jag använde nästan all tid. Inte för att jag skrev aktivt under all den tiden men jag brukar ha som regel för mig själv att sitta så länge jag kan för att inte känna mig stressad. Ibland kommer saker till en som man inte visste att man kunde om man bara ger sig tid att tänka. Det visade sig att mina farhågor stämde. På omtentan kom flera av de saker jag var osäker på inom växtfysiologin. Vi får se hur det går men jag hoppas såklart att jag klarar mig.

När jag kom tillbaka till korridoren hade vår Amaryllis slagit ut. Jag försökte ta en fin bild men ljuset är inte det bästa. Önskar er en fin lucia och en trevlig decemberkväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *