En vecka av marknadsföring

Under veckan som varit har vi fokuserat på marknadsföring och fokuserat på olika metoder att analysera företag och deras styrkor och svagheter. Vi har gått igenom olika modeller för analys så som SWAT, mikro- och makrofaktorer, 4P, Porters generella strategier m.f. Vi fick även besök av fyra företag som berättade om sig själva vilka strategier de har för att nå ut och bli framgångsrika. I grupper har vi sedan fått analysera ett av företagen utifrån alla analysmodeller. Vilket var ett bra sätt att förstå vikten av god marknadsföring. Idag är det tyvärr väldigt svårt att nå ut om det inte finns någon marknadsföringsstrategi.

Föreläsning tidigare i veckan
Arbetet med omvärldsanalysen i full gång!

Idag redovisade vi de omvärldsanalyser vi arbetat med och mitt under en av redovisningarna började det viskas och pekas mot fönstret, lite taskigt mot gruppen som redovisade såklart, men det kan inte hjälpas när det var snö vi såg utanför fönstret. Ett riktigt jultecken och ett bra avslut på en riktigt trevlig vecka!

Bjöd över min syster som också pluggar här nere i Skåne på lunch och precis när vi skulle äta tittade solen fram! Äntligen! Syrran som inte sett sol sen i oktober försökte desperat sola bort blekheten.

Önskar er alla en fin helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *