Ett studenttips

Nu är vi i slutet på gråa november och jag vet inte hur det varit på andra platsen i Sverige men här i Skåne har det varit riktigt solfattigt. Det har varit locket på och endast 12 ynka soltimmar på hela månaden. Vilket märks både på en själv och på alla andra. Allting blir lite tråkigare och vardagen blir lite jobbigare. Som tur är har vi julen bara runt hörnet och då kompenseras solbristen av glittrande ljus, pepparkaksbak och JULMUSIK! Som jag längtar!

Men nu är vi ju kvar i november fortfarande och jag ska inte ta ut något i förskott. Istället ska jag tipsa alla studenter, och blivande studenter, om något annat som kan förgylla studenttiden och en och annan grå dag. Nämligen studentkaninen, en hemsida som samlar olika undersökningar och forskningsstudier där det behövs deltagare/försökspersoner. Det kan vara allt från studier som pågår i månader till de som tar några minuter. Det viktiga är dock att man blir kompenserad. Vad kompensationen består av beror på omfattningen av studien. Jag brukar gå in och leta efter webbenkäter där ersättningen är bio-biljetter. Då lägger man nån timme på att fylla i en enkät och sen får man hem en biobiljetter. Det perfekta sättet att hjälpa till i forskning och samtidigt sätta lite guldkant på en grå novemberdag.

En verklighetsbild på hur det sett ut på skolan (och i Skåne) hela månaden. Det är tur att det finns så många fina träd och byggnader att titta på istället. Bortanför bänken skymtar Alnarps slott fram.

Önskar alla en fin söndag med förhoppningar om sol och massa biomys!