Bokföringsveckan

Aldrig trodde jag väl att jag skulle skriva det jag nu tänker skriva men här kommer det! Den här veckan har vi haft bokföring på schemat och det har varit riktigt roligt! Vi har fått lära oss riktigt från grunden, de olika begreppen så som debet och kredit, och hur man räknar för att få balans – pengar in, pengar ut.

För första gången i mitt lilla liv känner jag mig lite kunnig inom ekonomi. Något jag aldrig trodde jag skulle säga. Under dagarna har vi mest suttit och räknat på olika bokföringsscenarier och i slutet av veckan fick vi i uppgift att göra ett eget bokföringsscenario i grupp. De bytes sedan med en annan grupp så vi fick lösa varandras. Det visade sig vara en riktigt rolig och lekfull uppgift som gjorde att man lärde sig hur bokföring går till utan att ta det på allt för stort allvar.

Det som förvånade mig mest med ekonomin (med risk för att låta helt blåst) var att det inte var så jobbig matte, jag har alltid haft svårt för matematik och därför tänkt att ekonomi inte är något för mig. Det visade sig dock vara dels väldigt lätt matte och dels mer av ett pussel som ska gå ihop än att sitta med plus och minus. En riktigt bra upplevelse med andra ord!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *