Ett skogsbadsretreat

En del i kursen Landskapsföretaget är att skapa en affärsplan för ett start-up vi själva fått välja. Min grupp har kommit fram till att vi vill utforma en skogsbadsretreat. Jag är så pepp på detta!
För er som inte hört talas om skogsbad så kan jag berätta kort. Skogsbad har sitt ursprung i Japan och tanken är att ge sig ut i naturen och under minst några dagar befinna sig i skogen. Du kan ligga still i mossan, krama ett träd eller vandra längst en led. Egentligen spelar det ingen roll bara du befinner dig bland träd och växter. Anledningen är att när man rör ett träd utsöndrar den ett försvar som triggar vårt immunförsvar vilket bostar hela människan. Vi blir lite starkare, lite friskare och lite gladare och effekten kan hålla i sig i upp till en månad. Spännande tycker jag, samspelet mellan människa och natur.

Vi fick uppgiften i slutet på förra veckan och gav oss själva i läxa att kolla på Vetenskapens värld: Frisk av naturen. Ett mycket spännande program, rekommenderar er att se det! Nu i veckan ska vi börja skissa upp hur vi vill att vårt lilla skogsbad ska se ut och sen blir det ekonomi! Jag håller er uppdaterade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *