Att sköta om en plats

Som landskapsingenjör ligger stort fokus på att platsen ska fungera i praktiken. Växterna ska växa, blommorna blomma och vägarna hålla. I kursen vi går nu får vi lära oss hur vi sköter om och även hur vi beskriver och berättar för andra hur en plats ska skötas om. Det kan låta stelt och tråkigt men det är väldigt viktigt för att parker och offentliga grönområden ska kunna användas av oss som bor i staden.

Under de senaste veckorna på kursen har vi haft ett grupparbete bestående av två delar där vi fått testa på just det. Att i text och bild förmedla våra visioner och mål för en plats för att sedan analysera och räkna på hur vi ska nå målen och vad de skulle kosta. Det har varit otroligt lärorikt att se och uppleva de olika delarna av processen.

Nu är grupparbetet redovisat och avslutat och vi kan gå på helg med gott samvete. Jag avslutar med en bild från i veckan då solen sken och vi åt glass i Alnarpsparken på lunchrasten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *