Akvarell och kroki

Formläraveckan svischade förbi snabbare än vinden! Torsdagen och fredagen ägnades åt kroki samt akvarell. Kroki var inget jag var bekant med sedan tidigare och jag ifrågasatte lite vad krokin har för koppling till landskapsarkitektur. Men under passets gång insåg jag hur utmanande det är att teckna en människa och hur utvecklande det var för min förmåga att se proportioner, linjer, vinklar och volymer.

Akvarell har jag arbetat lite med på egen hand innan jag började studera, jag kände mig därför redan hemma i vissa av akvarellövningarna. Vi lärde oss dock ett par tekniker som jag inte använt mig av tidigare vilket var kul! Jag tycker att de genomgångar vi haft i veckan har varit mycket bra, vår lärare har satt ribban på en nivå som passar de flesta. Det har varit grundläggande och lätt för nybörjare att hänga med, samtidigt som det varit omfattande. Även de som tecknat och målat mer innan har utvecklats och lärt sig nya tekniker. I formläran har vi inga betyg vilket är fantastiskt skönt. Man slipper känna press och man målar för att utvecklas och inte för att prestera. Det enda som behövs för att bli godkänd är att man genomför uppgiften och lämnar in den i tid. Igår målade vi av frukter och grönsaker i akvarell hela dagen vilket var mysigt men också mer krävande än vad man kan tro. Huvudet blir mosigt av att sitta still och fokusera på samma sak för länge och det krävdes ett antal pauser vid pingisbordet för att orka hålla igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.