”Om ni inte redan är kartnördar så kommer ni att bli det under utbildningen”

Förra veckan ägnade vi åt att studera olika sorters kartor över Hågadalen som ligger i utkanten av Uppsala. Citatet som utgör rubriken kommer från vår lärare och vittnar om att kartor är något vi kommer att ägna oss mer åt. På torsdagen åkte vi till platsen vi studerat och jämförde den information vi utläst från kartorna med verkligheten. Vi studerade platsens geologi, landskapselement och några av de fornlämningar som finns på platsen. Efter exkursionen åkte jag och några kursare till stan och diskuterade lärdomar från dagen över en fika. Vi hade tid avsatt för detta på fredagen men vi kände oss klara redan på torsdagen och kunde därför ta ledigt på fredagen, fantastiskt skönt. Idag examinerade vi denna uppgiften genom seminarium. Det var vårt första seminarium där en lärare satt med under tiden, men det var förvånansvärt avspänt och trevligt. Läraren var duktig på att fördela ordet så att alla kom till tals.

Något jag uppskattar med landskapsarkitektutbildningen är att de flesta av våra deadlines är ganska korta. Vi jobbar ofta med uppgifter i ca en vecka vilket gör att det inte går att skjuta arbetet framför sig, man behöver vara effektiv från första början. Man kanske skulle kunna tro att detta skapar stress men jag upplever motsatt effekt. Idag påbörjade vi ytterligare en uppgift som ska vara klar nästa måndag om jag inte minns fel. Uppgiften verkar riktigt rolig, kommer att skriva om den med när jag kommit igång mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.