Kursstart

Igår körde vi igång med nya kursen ”Studio – Skissa och forma landskapet”. Studiokurs innebär att vi lär oss genom att tillämpa teoretiska kunskaper i praktiken, det vill säga vi lär genom att göra. Kursen består av två delar, landskapsarkitektur och formlära. På introduktionsföreläsningen fick vi en inblick i vilka övningar vi kommer arbeta med och flera kreativa moment som till exempel akvarellmålning, kroki och modellbygge är inkluderat. Dagen igår avslutades med en liten övning i att se ett motiv. Det låter simpelt, men det är mycket svårare än vad man kan tro. Ofta när man ska teckna något har man fördomar om hur olika objekt ser ut och därför gör man som nybörjare ofta fel då man inte betraktar motivet tillräckligt noggrant. Övningen vi gjorde gick ut på att vi ritade porträtt av varandra utan att titta på pappret. På så vis tvingades vi att noggrant studera personen vi målade av och se alla detaljer och propportioner. Resultaten blev väldigt skeva och orealistiska, men de hade ändå en viss charm och de gav upphov till mycket skratt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.