Möten, kaffe och CAD

Dagarna och veckorna går fort på praktiken. Kanske lite väl fort för julen närmar sig och det är mycket som ska hinnas med! Igår träffade jag en kompis som har praktik på ett privatkontor i Stockholm och det var intressant att få höra hur hon har fått jobba de senaste veckorna. Hon trivdes jättebra och fick bland annat förbereda en hel del presentationer och fått rita om en möbel till en skolgård.

Även denna vecka har varit fylld av möten. Jag passar på att följa med på så mycket jag kan för att få en överblick hur alla processer kan gå till under byggprojekt. Jag hade också mitt första egna möte med en fastighetsförvaltare angående två uteplatser som jag skissar på. Sedan har jag suttit och ritat i CAD. Det är ett program som finns i många olika versioner och används av många olika yrken. I mitt fall så innebär det att jag kan ha ett kartunderlag där jag kan rita in mina idéer i rätt skala på rätt plats. Man använder programmet genom att skriva kortkommandon. Det låter kanske lite krångligt- och det är det också. I alla fall när det var ett tag sedan jag använde programmet. Efter en studiokurs när man ritar mycket i CAD blir man ganska duktig men mellan dess är det lätt att glömma bort en hel del kommandon!

Jag var ute och kollade på när anläggarna gjöt gummiasfalt häromdagen. Gummiasfalt är stötdämpande och numera ett vanligt inslag på lekplatser som jag har blandade känslor för. Ett markmateria i plast resulterar ju i att mikroplaster släpps ut när materialen slits. Inte i samma mängd som en konstgräsyta eftersom att det där finns lösa granulat, men det slits av partiklar som tillslut kommer hamna i hav och vattendrag. Samtidigt finns det inget annat alternativ idag (i rimlig prisklass)  till material som man får ha under lekställningar som fallskydd och som samtidigt är tillgängligt för människor oavsett funktionsvariationer.

Lekplatsen Färgkulla. Denna yta är inte tillgänglig men uppskattas som klätterelement.

Gjutning av gummiasfalt. Hela denna yta kommer att vara tillgänglig och så småningom även i olika färger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.