Litteraturseminarium

Hej på er!

Jag önskar att jag hade något spännande att uppdatera er om. Men fram till igår, då vårt litteraturseminarium gick av stapeln, har jag lagt min tid på att läsa inför detta. Det kan vara bra att veta att en ibland under vår utbildning behöver plöja mycket litteratur och som med precis allt annat kan det vara bra att börja i god tid. Det är inte alltid min starka sida. Men just den här gången gick det faktiskt ganska bra. Började en vecka innan, läste och antecknade samtidigt och avsluta med att läsa varje kapitels sammanfattning i söndags.

Vad är det då för litteratur som vi har läst? Jo, det har varit en bok som heter Planeringens grunder. Passande nog så heter ju även kursen jag läser just nu Planeringens grunder. Boken tar oss iväg på en resa i både tid och rum. Vi får en introduktion till allt från Plan och Bygglagen (PBL) till samråd (medborgarmedverkan). Boken förklarar för oss om mark och vattenanvändningen i Sverige, planering mellan kommuner och belyser även EU och planering över gränser. Mycket intressant men också väldigt mycket att ta in. Under seminariet fick vi möjlighet att diskutera de kapitel som vi hade fokuserat extra på. Dessa diskussioner presenterades sedan i halvklass för att alla skulle få en fördjupad inblick i alla kapitel och möjliga diskussionsämnen.

Just nu sitter jag och arbetar i GIS. Det är ganska klurigt och just nu vill GIS inte samarbeta med mig. Jag väntar på hjälp och tog därför tillfället i akt att skriva till er. Så här kan det se ut när man tar fram befolkningsstatistik för Hässleholm.

Med vänliga hälsningar/ Wilma

Detta inlägg är publicerat under Campus av Wilma. Bokmärk permalänken.

Om Wilma

Hej! Mitt namn är Wilma och jag har precis börjat mitt andra år på Landskapsarkitekturprogrammet i Alnarp. Det är mig ni ska få följa i år, på mina äventyr som student. Det kreativa har alltid varit en viktig del av mig och biologi har alltid intresserat mig. Dessa två tillsammans, i en härlig samklang blir landskapsarkitektur. Det är i alla fall vad jag tycker. Det är ett ämne med stor bredd och många möjligheter till att utforska. Det försöker jag också göra, genom olika kanaler lär jag mig allt mer om det ämne som ska bli mitt yrke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *