det här med skissandet…

Våra lärare återkommer ofta till vikten av att teckna. Och ja, det kan ju kännas lite skrämmande… I tecknandet tvingas vi fatta beslut, vara konkreta. Hur brett ska mitt torg verkligen vara? Hur högt träd vill jag rita in?

Dessutom så pressas vi till att verkligen se. Jag måste helt enkelt ta reda på hur just den här växtens blad faktiskt är formade om jag ska kunna rita av dem. Hur ser bladkanten ut, hur ser spetsen ut, hur sitter de längs med skottet? Att skissa växterna är alltså en riktigt bra lärande-moment på det sättet. Och det handlar inte så mycket om att få till en snygg skiss, utan snarare om att kommunicera, till dig själv först och främst. Så att teckna exempelvis växterna inför en tenta är ingen dum idé, om orken finns! Men kanske framförallt så är det ganska kul om man väl kommit igång lite med det!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *