Växter som arkitektur?

För en landskapsarkitekt är det i enkelt tal själva växten som är byggstenen. Träd, buskar, örter, gräsmattor. Men kan en växt verkligen ha samma arkitektoniska… kraft och formspråk som exempelvis en byggnad, en möbel?

Well, kolla bara här!

Ricinus communis (ricin) och Beta vulgaris (rödbladig mangold) – är dom inte helt otroliga!

Och ju mer man tittar på växter, ju fler aspekter upptäcker man. Texturer, former, silhuetter, vackra knoppar, häftig frukt, roliga kottar och, som i det här fallet, fantastiska färger! Det finns otroligt mycket att arbeta med när man väl satt igång.

Men framförallt så är det ju helt enkelt bara väldigt, väldigt… vackert, eller hur?

2 svar på ”Växter som arkitektur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *