Sista dagen i Alnarp

Sista lektionen på plats i Alnarp har vi klarat av. Imorgon beger vi oss till Öland.^^

Vi fick en genomgång på hur man nycklar sig fram till de olika gräslika växterna som finns. Och det finns mängder! Vi fick en introduktion på tre olika familjer som faktiskt går att skilja från varandra på ett rätt lätt sätt, men att sedan komma fram till rätt släkte och art är betydligt svårare.

Vid lunch delade vi ett gäng på en prinsesstårta, både för att jag fyllt år och för att det var sista dagen i Alnarp för den här terminen. Och man kan ju alltid komma på en anledning att äta tårta. ^_-)

Efter lite missförstånd över vart vi skulle vara på eftermiddagen så satt vi under hästkastanjerna vid infarten till Alnarp och klurade på lite fler sorters gräs.

Ett kort möte hann jag även med där vi diskuterade lite inför höstens småttingvecka, mycket ska ju fixas och många medhjälpare som behövs för att det ska fungera.

Ikväll har vi allihop packat och många av oss har kört på pizzabullar som picknicklunch till imorgon. Myggmedlet, floran och luppen är packade och jag ska försöka skriva om hur det gick för oss åtminstone en dag under Ölandsresan. ^^

Sommar igen! <3

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *