Nyckla

Eftersom vi har gått in i nästa fas i kursen, systematik och floristik, så sitter vi nu ute under eftermiddagarna och nycklar i parken.

Vi sitter alltså utspridda i små grupper och kikar på små ängsblommor genom våra luppar för att försöka artbestämma dem. Ganska klurigt faktiskt. Det som man förut tänkte på som ”Åh, vilka fina vita blommor.” är i själva verket snarare tre olika blommor som knappt behöver vara särskilt nära besläktade. ^^’

Men det är verkligen super spännande och när man lyckas pricka rätt blir man överlycklig. Vi ska ju lära oss att kunna hitta rätt växt i våra flora böcker genom att räkna blad, pistiller och kika på hur bladen ser ut för att sedan ha en tenta i just hur man slår upp rätt art ute i fält.

Under förmiddagen satt vi inne i en sal för att kunna titta på förstoringar av de växter som vår lärare plockat och delade ut åt oss och för att hon skulle kunna rita olika växtdelar på tavlan. Det finns en mängd olika ord som man inte riktigt stött på tidigare och som behöver redas ut innan man kan leta sig fram till rätt art bara genom att läsa en beskrivning, även om det finns illustrationer ibland.

Eftermiddagen blev ute på en filt under några träd, sommrigt som bara den!

En storrams som vi hittade ute i grönskan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *