Som att vara utomlands

Ännu en utflykt för att titta på verkligheten och de olika växter som finns på olika platser.

Idag bar det av till Ängelholm för ett första besök på den strand som finns där och det var som att åka utomlands! Strålande sol fick vi och om vi hade haft med oss badkläder hade det även blivit ett dopp, men den här gången fick det räcka med att bada fötterna.

Vi kikade på hur olika platser på olika avstånd från havet såg ut och hur de påverkades av vind, vatten och salt. Med klassrum mellan sanddynerna fick vi se hur bara några meter kan skilja vilka växter som trivs och hur olika arter gör för att klara av de tuffa förhållandena.

Sommarkänslor med havssalt och solkräm

Efter det blev det en stund till i bussen och så kom vi till en mosse med en helt annan växtlighet där vi istället för sand och grästuvor fick se blöt mossa och träspångar mellan tallarna. Vi hittade både tranbär och små köttätande växter.

Riktig fjällkänsla!

 

Till sist fick vi skjuts upp på toppen av Söderåsen och Kopparhatten där vi tittade ut ur bokskogen och ner i ett svindlande djup med ännu mera bok. ^^’

Upp med kameran allihop!

Underbart avslut på dagens utflykt, men efteråt toppade ett gäng av oss det genom att även ta en spontan middag ute på ett mysigt ställe i Lund och en titt i Lunds botaniska trädgård.

\ ^_^ /

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *