Tentan avklarad; Check!

Igår var det förberedelser inför tentan i växtfysiologi med gruppdiskussioner på förmiddagen, vi blev nog lika nervösa som lugnade av det, men en del saker fastnade nog.

Under eftermiddagen var det introduktion till att nyckla, alltså att med hjälp av en flora och en lupp kunna ta reda på vilken sorts blomma det är man har hittat ute i det vilda. Väldigt kul och spännande, men ganska svårt att avgöra vad som är spetsigt och vad som är rundat i vissa fall. ^^’

Under kvällen satt vi nog allihopa i klassen var för sig och stenpluggad för att få in alla begreppen och processerna som pågår i en växt, och ändå så har vi nog egentligen bara skrapat på ytan…

Men trots all nervositet var tentan faktiskt inte så svår som vi hade väntat oss, och jag tror att alla gjorde bra ifrån sig idag på förmiddagen när vi fick två timmar på oss att svara på 12 frågor som man kunde lägga på den nivå som passade en själv.

Redan innan det var dags för tentan så var vi ett gäng som mötte upp en fotograf i parken och tog bilder till kårens nya broschyr, vi var inte så många men med lite fantasi och alternering på vilka som var med på fotona så blev det nog ganska bra. ^^

På eftermiddagen och kvällen var det dags för årets magnolia fest som förr hölls för att fira blomningen av Sveriges äldsta magnolia som stod i parken. Tyvärr har den blivit så gammal att den dog för några år sedan och för ett tag sedan togs även stubben bort. men traditionen lever kvar, nu på ett fast datum istället för i samband med blomningen vilket gjorde att vi i år inte hade så många magnolior kvar som faktiskt blommade idag.

Men firande blev det med fika, grillning, kubb och tipsrunda. Laget som jag var med i, bestående av endast Landskapsarkitekter kallade oss för Larkos och vann med alla rätt! Priset var en hel kladdkaka som vi delade med några andra ur kåren. ^^

Nu blommar blåregnet på slottet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *