Massa växtfysiologi

För första gången på länge nu så började vi klockan 8.15 med föreläsningar.

Många var sega men full fokus var det verkligen för att jag skulle förstå. Det är nog inte så mycket nytt med fotosyntes och celler för de som läst ett naturprogram på gymnasiet men för mig är det hela ganska förvirrande… Men nu har vi fått en genomgång på allt så inga fler krångliga ord.

För att hjälpas åt ska vi plugga tillsammans ett gäng på fredag och kanske en stund på söndag, medans vi har en schemalagd diskussion på tisdag i två stora grupper. Blir allt till att plugga för fulla muggar den tiden som jag inte jobbar nu under långhelgen.

Jag har dragit på mig en förkylning som sagt och varit ganska rosslig idag, men det har gått i vågor och eftersom jag kände mig lite bättre i eftermiddags så var jag med på odlingsutskotten ändå. Vi sådde lite persilja och flera olika sorters spenat. Är så kul att det börjar komma upp plantor som man faktiskt kan identifiera mer eller mindre. ^^

Jag har fått ta ett kik på systemkameran som jag ska få ta hand om som kårfotograf, men det är något fel på objektivet så jag ska åka till Malmö någon dag för att få hjälp med den och kanske köpa ett helt nytt objektiv.

Majsen och squashen har tagit sig bra i växthuset och bor nu ute ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *