Lektion i det gröna

Igår hade vi alla våra lektioner utomhus och trots den hårda vinden var det väldigt trevligt att få ett avbrott från att sitta inne på föreläsningar.

Under förmiddagen fick vi en rundvandring i parken för att titta på alla de lökväxter och perenner som blommar nu på vårkanten, men eftersom det är den kallaste våren på närmare 100 år så är det inte lika mycket som kommit upp som det brukar. Vi fick dock se en massa vackert blåblommande scillor, snödroppar och krokusar.

Det känns som att det har slagit ut en massa den senaste veckan då vi fått en så underbar värme och strålande sol, bara någon vecka bort hade vi ju minusgrader och snö. Som en  färgsprakande boom har våren kommit hit till oss i södern. ^_-)

På eftermiddagen fick vi vara ute och gräva i parken för att se hur grundvattnet beter sig på olika platser och hur kompakterad marken blivit av att det rör sig så mycket människor i parken. En glad överraskning är att grundvattnet står betydligt högre den här våren än den förra, och blir det inte en fullständigt snustorr vår så kommer vattenbristen inte att bli lika allvarlig i sommar.

Idag är det seminarium för att gå igenom det som vi fått läsa om och höra på föreläsningar om markkemi och markfysik den här och förra veckan. Hemtentan som vi kommer att ha på det här ska vara klar på tisdag, men jag tror att många av oss kommer att börja på den redan nu i helgen. Tycker att man alltid blir lite osäker på hur mycket man ska skriva när man skriver det som en hemtenta och man får titta i sina papper samtidigt som man skriver, men det kommer nog att gå bra. ^^

 

Julrosorna blommar fortfarande lite här och var i parken och snart kommer magnoliorna blomma

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *