Vårväder

Nu trodde jag att snön och vintern skulle ge sig av på riktigt när vi fick två relativt varma och vackra dagar söndag och måndag, men så kom det ett snötäcke till…

Visst är det fint, men jag börjar verkligen sakna allt det gröna och de lite behagligare temperaturerna. Men nu är det ju påsk tidigt i år så det kanske är delvis därför som vintern känns extra lång.

Vi har väl inte påsklov på riktigt men vi har fyra dagar utan schemalagda föreläsningar och jag har passat på att jobba lite innan jag åke hem till mi än släkt över helgen.

Bara solen tar sig igenom molnen så blir det över 20°C i växthuset för jag jobbar och jag bara njuter av den konstgjorda våren eller till och med sommaren bland alla påskliljor och primulor.

Men eftersom vi inte har lov på riktigt så har vi fått en del att läsa. Just nu är det mycket text på engelska om marklära, både geologiskt och kemiskt hur jorden är uppbyggd och fungerar. Det är spännande men man blir snabbt trött av alla vetenskapliga namn som om möjligt blir ännu svårare att minnas när de är på engelska.

-_-

Tycker det är så kul med det lilla slottet vid dammen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *