Biologiska system i landskapet

Då var det dags för en ny kurs. Studiokursen bara swoshade förbi och nu är det dags för en kurs med lite mer tydlig fakta och betydligt mindre egen kreativitet. Trots detta tror jag det ska bli spännande det här med.

Vi kommer att läsa en uppsjö med olika sorters ämnen som på olika sätt kan räknas inom biologin. Allt från marklära till uppbyggnaden av en växt och dess frön till geologi från rymden ner till jordskorpan.

Vi började idag med en halvdag, eftersom det är onsdag och vi därför har eget arbete under eftermiddagen. Tror att många tyckte detta var skönt, särskilt som vi haft en lång helg som många av oss antagligen har blivit mer trötta av än utvilade. ^^’

Själv har jag jobbat extra alla fyra dagarna, inga långa dagar men det har fått min hjärna att koppla bort projektet som vi jobbat med i förra kursen och nu känner jag att det är dags att börja med något nytt.

Under förmiddagen fick vi en introduktion till vad kursen kommer att innehålla samt hur det kommer att fungera med exkursioner, tentor och vad som är obligatoriskt och så vidare. Det är inte särskilt mycket som har obligatorisk närvaro under kursen, vilket jag tycker är lite konstigt. Där emot så är det ju nästan självskrivet att man borde vara där ändå eftersom vissa ämnen vi kommer ha tentamen i inte har någon egen litteratur utan är baserad på de föreläsningar som kommer att hållas.

Jag tycker att föreläsningar är viktiga oavsett om man kommer behöva veta det de säger inför en tenta eller inte, man kan få upp ögon, och öronen, för saker som man förut inte har tänkt på. Jag har ju varit på flera föreläsningar utanför kurserna både i Alnarp, Lund och Malmö och fått en massa tankar som annars inte skulle kommit upp under utbildningen.

Häromdagen var det öppet hus i Alnarp, och när jag såg skylten funderade jag tillbaka till när jag kom ner hit förra året för att titta på hur allt såg ut och höra mig för vilka kurser som man skulle läsa som landskapsarkitekt. Tänk att det var ett helt år sedan! OoO

Då sa jag ”Här vill jag gå. Här ska jag gå.” Givetvis finns det stunder då jag täkt att det kanske hade varit bättre att ta ett sabbatsår först, men för det allra mesta så är jag helt nöjd med att jag hoppat på utbildningen. Det låg mycket jobb bakom att ta sig hit, och det är absolut värt det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *