Fytoremidering

Idag har jag tänkt inte hunnit med mycket mer än att sitta på tåget. Jag skulle ge mig hem till mina föräldrar utanför Karlskrona men på grund av ett elfel av något slag så blev jag sittandes på både ersättningsbuss och i ett väntande tåg. Efter mycket om och men lyckades jag ändå ta mig hela vägen till Karlskrona.

Men under alla väntetid har jag fått en del gjort trots allt. Jag har bland annat läst om fytoremidering, som går ut på att rensa marken på föroreningar genom att låta växter på olika vis dra upp dem ur marken med vattnet.

Super intressant och något som jag hoppas att man i framtiden kommer att forska mer om så att vi kan få tydliga resultat på hur man kan använda sig av växter i både design och sanerings-syfte.

En tanke som jag länge har haft är att använda detta som ett förslag i mina ritningar över Gamla stationen i Landskrona. ^^

En mysigt varm Thuja i Alnarpsparken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *