Att teckna det tänka

Under förmiddagen idag så var det en föreläsning om hur man ska tänka när man ska skissa fram ett perspektiv eller en illustrationsplan. Mycket är det att tänka på men många hjälpmedel som man kan använda sig av. Det finns ju en hel uppsjö av olika sorters linjaler och annat, till och med suddmallar för att inte sudda fel linjer i en ritning. ^^’

Efter denna introduktion fick vi i uppgift att själva skissa fram ett perspektiv över hur ett torg skulle se ut om där planterades tre träd och byggdes en mur. Detta tror jag att många av oss la lite för mycket tid på, inklusive mig själv. ^~^

PÅ grund av detta blev de resterande tre uppgifterna tyvärr lite framhastade… Vi skull bland annat rita in en gång och cykelväg genom en blandskog, något som inte direkt fick ett särskilt estetiskt uttryck från min sida. – o – ’)

Men trots lite tidsbrist och lite kvardröjande sömnighet från gårdagens feber så tycker jag att det har varit väldigt intressant och är hyfsat nöjd med det som jag lyckades skissa fram.

Lite dåligt fotoljus i studion tyvärr

Utöver detta så har vi fått en inlämningsuppgift där vi ska ta fram en illustrationsplan utan tekniska hjälpmedel med utgång från en printad plan vi fått. Jag har tänkt ta mig an den i nu under de kommande dagarna när vi har eget arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *