Ritningar

Jag, och många andra i klassen, har jobbat hemifrån idag.

Alla kämpar med att lösa de tre planscher som vi ska producera inför nästa veckas redovisning av de platser som vi jobbat med. Jag har mest problem med att fundera ut hur jag ska gör för att redovisa stationen i förhållande till Landskrona stad.

Det jag har lyckats producera under dagen är lite texter och några enkla sektioner som jag hoppas ska kunna förklara hur jag kände mig när jag var på plats. Det är en väldigt övergiven plats, som blir en stor kontrast mot det livfulla centrumet som ligger på andra sidan stationshuset.

Jag är dock väldigt fascinerad av gamla industrier och den melankoliska känslan som ofta infinner sig bland all oxiderad metall och övergivna fabriksbyggnader. Men under ytan som bara ser lite dammig ut är det oftast väldigt förorenat så fort man börjar gräva i jorden under och runtomkring de gamla industriområderna.

 Det finns en teknik som går ut på att avlägsna föroreningar genom att odla växter som tar upp gifte och på så vis avlägsnar dem, men det är ju så klart väldigt tidskrävande. Men jag skulle vilja läsa om hur den tekniken fungerar, vilket jag ska försöka göra så fort som jag har tid över.

Underbart mystiskt väder i Landskrona i fredags

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *