Nya i studion

Ny kurs och nytt hemklassrum. Så nu har vi fått varsitt ritbord i studion längre bort i korridoren från ateljén där vi var förut.

Tror det kommer bli jätte roligt att få arbeta med ett projekt en längre tid så som jag har förstått upplägget av kursen.

Jag fick ett bord vid fönstret, så jag hoppas på att få nytta av det naturliga ljuset istället för de lite halvtaskiga skrivbordslamporna.

 

I vår första övning skulle vi beskriva en plats med antingen text, perspektiv eller en symbolplan. Sedan skulle de som fått en annan grupp och ett annat sätt beskriva sin plats på gissa var man befann sig. ^^

Här är min text. ^o^

För att lättare känna in platsen tog jag av mig skorna och jackan redan innan jag gick ut till platsen.

Med snabba steg gick jag över gruset för att känna gräset under fotsulorna.

Kallt, tomt men ändå så fridfullt när vinden sliter i min kofta och får mig att rysa.

Platsen blir som ett mellanrum mellan två sorters pampig arkitektur när jag vänder mig om i en cirkel.

Den ståtliga känslan av de kala grenarna på såväl träd och buskar som på klätterväxterna får mig att rysa ännu mer än när vinden far mot mig mellan stammarna.

Jag blundar en stund och ser framför mig hur bladen slår ut, hur omgivningarna draperas av gula och blå klasar med blommor. Några kan jag se redan nu idag lysa gult mot allt det bruna och gråa.

Det första som slår mig när jag försöker sätt ord på platsen blir; historiskt. Hur allt detta har växt fram över tid, vilket ger en känsla av makt och visdom.

Den böljande gräsmattan får mig att vilja stanna här ännu längre men vinden tvingar mig att gå in igen.

 

 

Efter denna estetiska övning med redovisning var det dags att visa runt utbytesstudenterna, eller utbytingarna (^_ -), som kom hit igår.

De verkar vara ett riktigt trevligt gäng som vill testa på en massa saker och upptäcka Sverige. ^^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *