Nigerian visit to the fly larvae lab

Swedish version below.

On Thurday, June 28th, we had the honour to show our research activities to a Nigierian delegation, including the Nigeria ambassador to Sweden, H.E. Musa Ilu Mohammed and the Govenour of Borno, H.E. Hon. Kashim Shettima, who were visiting SLU. Björn was presenting our visions for future solid waste management, using fly larvae composting to recycle the food waste and decrease the amount of landfilling. Additionally we visited the fly larvae lab where Victoria and Giulio presented the processes in fly larvae composting and the different stages of the insects. PC: Giulio ZorzettoPC: Emelie Zonabend König


Besök i fluglarvskomposteringslaboratoriet från Nigeria

Under torsdagen den 28 juni hade vi äran att få besök av en delegation från Nigeria, däribland Nigerias Sverigeambassadör H.E. Musa Ilu Mohammed samt Guvernören i Borno H.E. Hon. Kashim Shettima, när de besökte SLU. Björn presenterade varför vi strävar efter ett kretslopp och hur vi ser att man kan minska mängden avfall som deponeras genom att använda sig av fluglarvskompostering. Dessutom genomfördes ett besök i vårt flugkomposteringslaboratorium där Viktoria och Giulio förevisade processerna i fluglarvskompostering och insekternas olika levnadsstadier.PC: Giulio ZorzettoPC: Emelie Zonabend König

Contact Björn Vinnerås

Post published by Prithvi Simha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *