Barn, ungdomar, studenter – och teknik

Anders Mildner skriver i Sydsvenskan om barnens väg till tekniken. Om småbarn som försöker dra med fingrarna över den vanliga tv:n för att byta kanal. Om barn som inte förstår varför telefonen är fastbunden i väggen med ett snöre.Vi kan ju småle lite åt anektdoterna men faktum kvarstår. Uppväxande generationer är digitala infödingar, ett liv utan internet, mobiltelefoner och sociala medier är lika främmande som när dagens fyrtioplusåringar hör talas om plöjning med häst. Jaja, det där är ju barnen, vi behöver inte anpassa vår verksamhet. Inte än iallafall…

Men hallå – de som börjar på universitetet i år är födda 1993 (eller till och med 1994 om de börjat tidigare)! På Suniweb-konferensen tidigare i höst pratade Tomas Lindroth från Högskolan Väst/Göteborgs universitet om skärmsläckarskräck och digitaliseringen av samhället. Han tar i sin forskning upp saker som online-tics och skärmsneglingsetikett. Se gärna hans föreläsning om ”laptoparen”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *