Snipp snapp snut så var sagan slut

Hej och ursäkta ej tidigare adjö. I Fredags hade vi vår examen, jag och Bella fick dela på Karin Ericsson stipenditet vilket kändes helt rätt då vi varit väldigt jämna under vår utbildning. Jag har haft familjen här sedan i torsdags vilket har varit supermysigt, de åkte igår vid lunch och även om jag började jobba redan i fredags efter examen (jobbar med wångens hästar denna sommar sen får vi se var det bär av) så är riktigt första jobbdagen idag.

Tack för den här bloggtiden iallafall och hoppas ni haft någon nytta av att läsa om in vardag som hippologstudent. Jag finns på facebook och instagram feliciawester om ni skulle ha några frågor framöver. Annars vill jag tacka för mig och önska alla en underbar sommar!

Dissektion

Idag har vi dissekerat hästben och skrivit ut alla ligament och vävnader på latin. Hur var er måndag? Nämen det var kul, luktar lite äckligt annars rätt spännande att skära i hästben. På fm hade föreläsning via länk tillsammans med veterinärstudenterna och Anna Bergh, väldigt intressant.

Imorgon ska jag köra wångens examenslopp för avgångselever och studenter sen tar jag med mig hästen jag kör hit till Wången en månad då ägaren ska opereras. Blir roligt! Massa som händer nu, nästa vecka är det elitloppet! Ska bli fett najs, bara jag hittar hästvakt hehe.

Opponering

Idag är det precis en månad kvar till examen! Så sjukt, tänk att jag snart gjort tre långa år här på Wången. Idag hade vi iallafall opponering på våra exjobb och samtliga blev godkända wihio! Annars snöar det här i mitten på maj?

I helgen har jag iallafall haft just helg, iom att vi hade deadline inför opponeringen i fredags. Passande nog kom kompis malin hit från huvudstaden och vi hade en supermysig helg trots aprilväder som snö, hagel, regn, sol, blåst, vindstilla. Vi hann äta på creperiet i Åre, besöka Ristafallet, ha en sen vinkväll, laga gofrulle, göra yoga, promenera blanktjärnsrundan och äta sushi i östersund! Värsta myshelgen <3

Nu har jag pluggat lite ikväll och imorgon ska jag förbereda exjobb inför miniredovisning för utbildningråder (Torbjörn Jansson och Nils Roneus) på torsdag. God tisdag!

Slutspurt!

Jag är helt värdelös på att blogga nu jag vet. Förra veckan hade vi påsklov iaf så då låtsas vi att jag var ursäktad. Vi studenter har ju inte riktigt lov, men det var iallafall undervisningsfritt vilket var skönt för det var dunder väder, jag var valpvakt och gårdsvakt åt en av mina lärare. Fick också feta pollenchocken för att det blev grönt på träd och gräs i slutet på april? Gissa sen vad jag vaknade till idag? SNÖ! Typ 5cm säkert mer. Jaja, det mesta är borta nu men det småsnöade på oskis kvällsprommis ikväll igen……

Iallafall så har ju SAS haft flygstrejk som ingen kanske har missat! Min kompis höll däremot på att missa sin helg här pga av det, men nu verkar det som att hon kommer imorgonkväll från estockholmot! Välkommen Mallis. Malin är en kompis jag lärde känna när jag bodde i L.A för 5 år sedan (så längesedan!!) hon peppade mig att söka hit då jag alltid varit hästnörd.

Annars är jag numera även en hundnörd och vill ha kennel och ställa ut och tävla och träna hund helst, hehe.

Det jag egentligen skulle skriva om och menade med rubriken var slutspurt på exjobbet. Lämnade precis in det för opponering som jag är godkänd för, själva opponeringen blir på Tisdag nästa vecka. Blir spännande, sen ska vi testredovisa det för utbildningsrådet på torsdag nästa vecka vilket blir ännu mer spännande! Men lix dags att bli kompis med mitt arbete verbalt mer än att berätta titeln och resultatet till folk i en mening.

Nu vill Oskis nog sova så jag antar att vi gör så, nattinatt! Och glad snöig maj!

Glad påsk!

Påskhelg och vackert väder, så himla skönt! I helgen är vi lediga jag och joel, dock är vi hundvakt åt 7 valpar plus valpmamma, sen gårdsvakt åt lite hästar, kossor och får 😀 Schemat är undervisningsfritt vilket känns skönt. Fokus kan läggas på våra självständiga uppgifter som är övertagande just nu. Nästa torsdag ska jag sela ut lite hästar åt robert sen ställa ut en russhingst på avelspremiering här på Wången nästa söndag. Det blir spännande då jag aldrig sysslat med ponnies eller gjort KBI (körprov) som ska göras då. Roligt!

Idag ska vi nog bara njuta av det vackra vädret och ta en långprommis med oski. Lite sugen på grill ikv! Ha en fin påskhelg!

17 april

Tiden går så himla snabbt! Mindre än 2 månader kvar till examen?? Jag är inne i någon vårdvala som jag inte riktigt tar mig ur, är supertrött och har inget pluggsug alls. Hade examensträff i måndags sen har jag försökt sitta mer arbetet lite efter det men tror inte det räknas att stirra och flytta lite meningar? Jaja, idag har jag lagt en massa tusenlappar på min bil som fått nya hjullager och bromsskivor och sånt tråkigt. Oska fick passa på att vara stadshund, vi hängde nere vid vattnet, fikade på cafe och gick i djuraffärer. Lilla stressfian är ganska duktig endå. Nu har vi varit ute på kvällsleken på åkern, ska kika små mästerkockar sen blir det sängen.

Erik Adielsson

Bild från förra veckan när Erik Adielsson var på plats på Wången och blev utfrågad av oss hippologer och gymnasielever. Ett uppskattat besök av många. På bilden ser ni oss travhippisar. Sök sök och sök till hippologprogrammet så får ni tre underbara år framöver!

Idag har vi kört lamness locator på både Upper Hand och på lilla Elsiz. Vi ska kolla två till på torsdag sen kolla allihop igen om 2-3 veckor och se hur rörelsemönstret förändras beroende på brodd/träningsstatus/tillväxt på unghästen osv. En lamness locator utesluter eller ersätter inte en vanlig hältutredning av häst men den kan indikera från var hästens kramper kommer ifrån, den är även bra att få en indikation på hur mycket underlaget spelar roll för olika hästar. Om hårt/mjukt är lättare/svårare att springa på beroende främst på individ, rörelsemönster och krämpor för dagen. Vi har kört en del case under åren här på hippen men nu får vi göra kollerna själva och utläs resultat vilket är roligt. Nuuuu blir det exjobb!

Goddagens alla glada!

frukost hemma i mitt kära alsen <3

Frukosten är inte från idag utan förra veckan, typ första dagen väl hemma! Försöööker vara lite nyttigare nu när jag inte jobbar i stall osv livet. Typ idag, skulle gå ut och gå en sväng med Oski, slutade med att vi gick hela Landverk runt. Myspys tyckte jag ock osken. Sen har jag hunnit börja med exjobbet lite och nu på eftermiddagen har vi kört med lamness locator och palperat Bellas häst gullan som start på Friskvårds och rehab kursen. Nästa vecka ska vi ner till Rättvik och göra ett studiebesök och en första hippoanalys där vi ser över alla delar i ett stall och/eller runt en verksamhet. Om ni också vill ha hästiga härliga dagar så måste ni komma ihåg att söka till hippologprogrammet senast 15 april! Ni kommer inte ångra er!

Nedan ser ni två bilder, en på sötoskis som ligger och sover bredvid mig och en på mig första dagen i Spanien då förra veckan. Man kan uppskatta andra saker än hästar också, hehe.

liten Oskelito i umeå

första dagen i spanien

Men hej!!

Ursäkta mig jag har totalt glömt bort er pga solsting eller något! Var ju i spanien förra veckan och hade det bara gött. Nu är jag iallafall tillbaks i mitt älskade Alsen och har sista momentet i VFUkursen imorgon i form av en redovisning. Efter det blir det fokus exjobb och den nya kursen för året, hästens rehabilitering och friskvård II. Det känns roligt och spännande och lite nervöst att allt drar ihop sig.

Annars var jag inne och besiktade bilen idag, måste byta ett hjullager för några tusenlappar. Tur jag är hästlös för tillfället när bilen skall sno mina pengar.

Sista VFU-veckan

Hejhopp, idag har jag gjort min näst sista dag på VFUn?! Det var alldelens precis nyss tre veckor kvar, lovar. Nämen tiden sprang iväg. Känns blandat, känns skönt pga åker till Spanien på lördag, samt får bo med Joel igen sen, samt får komma hem till Alsen och mysläggis och egna möbler <3 Men tråkigt att lämna stallgänget och hästarna som jag fått fin kontakt med!

Zooropa startade på Bergsåker idag där hon tog sin andra raka seger. Blir start för henne på valla nästa vecka tror jag det är. Så roligt! Annars körde vi bebisarna idag, för mig sista gången. En något sentimental vecka. Det ska dock vara pissväder imorgon till min ära?!?! Nu har jag seminare på skype, tjing!