Jourvecka

Hej och ursäkta dålig uppdatering!!!

Blixen blev struken från landsfinalen pga mest troligt trillat och sträckt sig när han fastnade i hagen tre dagar innan helgen. Nu känns han bättre, och vi tog vargtänderna på herrn i torsdags. Han har gått på släp på pullert nu och planen är att sätta honom för pullert under veckan.

Fina killen. Annars har jag jour i veckan. Idag har jag också haft 3 timmar FEK, samt examination med muntlig redovisning i unghästkursen som nu är avslutad. Resten av veckan innehåller också en del FEK, både imorgon och på torsdag, imorgonkväll blir det valpkurs, sen sk vi gå igenom en uppgift inför proffstränarkursen som börjar nästa vecka, på torsdag. Proffstränarkursen är en kurs som körs på heltid under två veckor, då har vi inga andra lektioner. Jag har ju dock Blixen att vara ute och mysa med.

Kallblodshelg

Hej vänner! Min hingst jag ska visa på landsfinalen imorgon kanske blir struken pga ej kändes fin varken igår eller idag, ska göra ett sista körprov imorgon och se om det är bättre annars blir han nog struken… Till fakta hör en ny skoning samt att han fastnade i haggrinden i förrgår men ett mysiterium för mitt hippologjag varför han rör sig som han gör. Vet. hittade inget i ledväg. Hursom så bjuder Wången på kallblodshelg! Idag har jag kikat lite röntgenplåtar och exteriöbedömningar.  Blandannat Ängsborken som vi fick umgås med en del under vår praktik hos Tjomsland är är för avelsvärdering, spännande! Annars ska jag nog bara mysa med vovve och kille i helgen. Börjar sakna umeå och kompisar litet så kommer bli skönt med julledighet från älskade alsen. På måndag börjar period  2 likamed nytt schema. Blir mkt FEK och lite proffstränarkurs osv i november samt att jag har kvar hingsten som passhäst. Hoppas allt är bra med er! På återhörande.

Equiterapeut

Hellu. Idag har vi varit på studiebesök tillsammans med Hov1. Vi åkte till Monica Nilsson, equiterapeut i Skyttmon, väldigt intressant och en så duktig och logisk person! Vi hade med oss två hästar från skolan, en med en rörelsestörning fram som jobbat snett med kroppen och därav musklat enbart ena sidan, och en med rörelsestörning bak där vi inte hittade mer än en spänd lårmuskel som bildar mjölksyra i lopp och ger en trött häst. Vi lärde oss också vad vi kan göra hemma med hästar som dessa med mera. Jag hade med mig lilla Oska under studiebesöket och hon skötte sig exemplariskt runt en massa hästar och människor. Duktiga lilla valp.

Nu är det höstlov för många på wången, för mig är det självstudier som gäller. Jag har en inlämning i FEK, examensarbete och hästar att köra. Hoppas min stukade fot blir bättre till helgen så jag kan visa Blixen i häst för hand. Lite från mig!

Unghästexamination

Hej! Mycket valp i huvudet på mig. Ni sk få se en bild på sötisen så ni vet hur hon ser ut, kommer nog nämna henne en del 🙂

Idag hade vi iallafall unghästteori på morgonen sen tog jag emot tvåårshingsten jag ska visa på landsfinalen första helgen i November. Efter en snabblunch hemma var jag och Osken i stallet igen då det var dags för körprov med Glittra. Det gick bra, tror jag iallafall, hon skötte sig bra förutom att hon fortf är lite vinglig och kanske inte superpeppad i de snabba tempona på banan. Vi körde 2100m 2.10tempo. Nu har jag och valpen landat hemma då hon inte blivit stallhund riktigt ännu. När Joel kommer hem ska jag tillbaks till stallet igen och köra uppis. Det är trav på Ö-sund ikväll och Tamara och Felicia från hipp2 och 1 ska starta. Jag ska heja på dem hemifrån!

Ha det så bra sålänge! Kom ihåg att skicka en request på Instagram om i vill följa mig även där, feliciawester 🙂

Valpfeber!

Hejhejhej vi har en valpis hemma hos oss nu <3 Världens finaste Oska! Hon kom i Onsdags, alltså redan en dag för tidigt innan planerat, så idag är dag tre med Osken, hon sköter sig jättebra. Några olyckor har skett inne men hon en mest en mysig och snäll valp som är redo att upptäcka världen, om än lite försiktigt.

Annars så körde jag jogg med UpperHand igår första gången efter behandling. Nästa vecka får jag en ny tvåårshingst som passhäst de sista veckorna innan kursen tar slut, som jag sen ska visa på landsfinalen som det verkar.

Hehe, detta ovan började jag skriva på igår, fredag men gissar att jag blev valpavbruten eller något för det blev inte färdigt eller publicerat. Nu är det iallafall lördagmorgon och Oska har klarat natt tre galant. Hon och Joel är ute på baksidan och jag ska skriva ihop en FEK uppgift. Idag ska vi träffa en hipp1a och hennes hund, sen ska jag jogga UppisHand igen! Några andra hippar åker snart iväg på Leangen i Norge på trav, skolan har Rolling Stones och Juni Goggen ut, håll tummar!

Mondaymorning

Hej och hallå, här har det varit lite tyst, det beror på att jag haft det rätt lugnt sen jag kom hem ifrån Spanien. I helgen har Joels mamma och hennes sambo varit här på besök. Så vi har vandrat, både till Glösa och till Ristafallet, samt hunnit kika lite i Krokom, grillat, käkat frulle och middag på wärdshuset, spelat en massa sällskapsspel osvosv. Myspys har det varit, men nu är det måndag och skolfokus igen. Veckans fokus har dock en höjdpunkt och det är valpisen som kommer på Torsdag! 😀 😀 😀 Typ det enda som tänks på här i hushållet, vi är så himla peppade!

Men åter till skolsnack, om en timma har vi Träff 2 i examensarbeteskursen, vi ska gå igenom skriven introduktion och metod samt material. Efter det är veckan rätt lugn, jag ska köra lite häst, Upper Hand blev behandlad i båda framknäna i fredags så han ska ta det lugnt i veckan, Glittra ska jobba på som vanligt. Sen har jag lite företagsekonomi att jobba med också. På onsdag följer jag med Linda på veterinärbesiktning av valparna sen på Torsdag kommer liten Oska hem till oss och helgen ska enbart bestå av att lära känna våran nya familjemedlem! So excited! Återigen, bilder kommer så småningom. Är inte så bra på det där med att föra över bilderna till datorn. Trevlig Måndag!

Tillbaks till verkligheten!

Hej! Igårkväll kom vi tillbaks från ett underbart Spanien, vi åkte mitt i natten till flyget som tog oss till Arlanda, sedan bilade vi hemåt. Innan vi landade hemma hann vi med ett valpbesök då vi längtat ihjäl oss efter valpis som flyttar hit om en vecka och en daaag! <3

Resan spenderades om inte tidigare nämnt med hela min familj och min käreste. Vi har hunnit med så mycket på våra fem semesterdagar, så roligt att få umgås allihopen! Men jag är redo att återgå till rutiner och börjar nu på morgonen med examensplugg då jag har inlämning på Introduktion och M&M på fredagmorgon.

Roligt i hästväg som hänt medan jag legat och latat mig är att duktiga Månglittra klarade sin Premie på fint sätt, samt att Upper Hand tog en tredjeplats på tiden 15,3 (!) igår. Han sänkte sitt rekord med 2,5 sekund med sin speciella stil. Han ser inte helt perfekt ut när han går till fullo, så tror vi kommer kolla upp honom innan vi letar nytt lopp, men orken och extraväxeln fanns där under gårdagen vilket gör mig stolt över lilluppen!

Nej, nu måste jag börja med plugget!

Snö, vinterdäck, sol och badkläder

Ja rubriken är något motsägande men det är alla saker som rör sig i mitt huvud just nu. Idag ska jag byta till vinterdäck på bilen med hjälp av en hovis då jag tyvärr inte kan detta ännu. Det faller ner snö utanför fönstret och imorgon åker vi till spanien! 😀 Inte svårare än så. Livet fortsätter leka förutom finnarna som ploppat upp på hakan då matvanorna inte varit de bästa på ett tag.

Jag ska på en stund åka och köra sista passet med Glittra innan avfärd. Glittra som ska gå premielopp på Fredag. Uppis ska jogga, kunde inte köra killen igår då han stod med feber men senare under gårkvällen gick han ner till normal temp igen tack och lov. Han ska starta på Bergsåker nästa tisdag om han håller sig frisk. Allt detta händer alltså medan jag ligger på en solstol i syrrans villa i Cabo Roig. Livet rullar tydligen på utan en.

I eftermiddag sedan så har vi en rolig lektion på schemat, vi ska köra intervaller med tre hästar i två olika backar och ta prover för att se hur mycket träningen påverkar dem. Sedan ska vi göra samma prover under dubbelheat på banan nästa vecka. Det blir roligt!

Jag kommer vara lite tyst här medan semester nalkas så ni vet om det, men hör av mig nästa vecka igen! 😀 Nästa vecka är det också bara en vecka kvar tills vi plockar hem valpis! <3

Breddloppstrav

Glad fredag! Jag har sovmorgon idag men vaknade någon gång efter 5? Tur jag har sovmorgon hela helgen också så kroppen kan stressa ner lite. Igårkväll var det ju hursomhelst breddloppstrav som tidigare nämnt! Jag körde Upper Hand i lopp 2 och killen skötte sig hur fint som helst. Vi hade springspår och det blev 4 omstarter, vi travade iväg fint i samtliga starter förutom den giltiga då vi fick stillastående startgalopp, men han ställde sig snabbt och jagade ikapp fältet på bra sätt. Vi avslutade som 6a på 20 blankt. Nöjd med honom trots irriterad över startmomentet. Hoppas vi får fler chanser!

Idag är jag ledig i vartfall, vi har haft tapetserare här hela veckan så jag tänkte fixa i läggis med saker som att hänga tillbaks hyllor och speglar samt göra plats för en enorm soffa som flyttar in under morgondagen. Tänkte också börja med exjobbet lite smått och åka och kika på Alicia som kör licenslopp under morgonen. Ikväll sen ska vi kika på valpis som flyttar in om mindre än tre veckor, så himla peppad! Imorgon ska vi sedan åka och köpa alla valpis saker, samt växla pengar och köpa badkläder för på onsdag åker vi till Spanien! 😀 Livet leker vänner!

Umeå

Här sitter jag i hemstad Umeå på blixtvisit då jag ska hämta upp en häst som Wången köpt. Mysigt att vara hemma en dag faktiskt, börjar lite som smått sakna umeåt och folket här. Veckoslutet har varit händelserikt, vi kan börja med fredagen då vi åkte iväg med Kosmos och passhäst Uptodate till Bergsåker på luchtrav. Dagen gick snabbt och smidigt och hästarna var fina. Kosmos hade vunnit sitt lopp med klarhet om han inte galoppera på upploppet, så himla surt. Killen blev osäker när han kom upp i ledningen. Uptodate gjorde ett stabilt och fint lopp och slutade som femma i högt tempo på upploppet.

Under lördagen åkte jag och Bella in med Månglittra och Slotts Linda in till Östersundstravet för unghästvisning. Båda hästarna skötte sig fint under visning och körprov (minus lite unghästfasoner), och de blev båda klass 2 och fick en blå rosett. Bella blev bästa visare och fick ett antingen superfint koppel eller grimskaft (?) som jag spanade in tidigt under morgonen. Får steppa upp mina visningskunskaper till nästa år så jag också vinner fina priser!

Imorgon rullar jag och nya hästen Faste Odin till Wången sen blir det uppladdning inför breddloppstrav på östersund på Torsdag där jag ska starta med passhäst Upper Hand i lopp 2.

Hoppas samtliga haft en bra helg!