Fall Jerva

Här har ni Jervis från i fredags, i måndags fick hon nya skor och hon blev huur fin som helst! Som en liten stor häst om ni förstår. Nu är klockan 06:56 och jag ska strax till stallet och köra Rexen trots lektionsfri. Så vi rullar här på hippen, vi kör häst mest hela tiden. Telle hade lite träningsvärk i ryggen igår så han fick lite massage, sen ska han nog få göra något mjukgörande idag.  Vi är anmälda till breddlopp din 1 mars, jag och lillkillen! Det blir spännande!

19 Februari

Hejhejhej! Imorse åkte bästis hem 🙁 Vi har haft världens mysigaste helg, de har innefattat allt jag skrev i tidigare inlägget att den skulle innehålla. Idag sen så har jag kört intervaller med Telle, kört pullert med Kosmos och Rex på släp, sen körde jag Jerva som var världens finaste tvååring denna milda februaridag! Jag har en fin bild på Jerva från i fredags men min mobil vill inte synka över bilder….. De kommer iallafall!

Lugnet innan stormen

Jag har haft så mycket tid de sista veckorna. Men snart avslutas kurserna, (trots att de nyss börjat?!) och VFU-perioden börjar, kursavslut likamed examinationer likamed inget mer lugn. Dock känns det rätt lugnt, ingen superhemsk examination som jag bävar inför faktiskt. Iallafall! Vet ni vem som kommer hit i helgen?! 😀 Bästis Vickis, roligaste i livet, hon och hennes hund kommer hit och vi ska mysa mest alla dagar från och med imorgon! Tänker mig typ, häst, vin, trav, hundprommisar, matlagning, måla målarböcker, spela tv-spel, dricka te, rida hest och välja tillval till min umeåläggis, med bästis! Bra helg elle! Annars är idag alla hjärtans dag och min kärlek är ju på annat håll, men vi har pratat länge i telefonen och planerar in en valentinesdejt när han kommer hit helgen efter denna! Så himla roligt med besök! 😀

Fredag hela veckan!

Denna vecka har jag verkligen haft fredag hela veckan typ. Det har varit väldigt lugnt, många dagar utan lektioner iom med lärardagar och lärare som varit borta av andra anledningar, men det har varit skönt faktiskt. Vi har haft lite självstudier och kört häst mest endå! Imorse hade vi iallafall ett teoripass med Wångens hovslagare Bosse Milton. Vi pratade om unghästträning, och om hur det går till i USA gentemot Sverige osv, mycket intressant! Sedan körde jag Tellis, vi ska köra provlopp inne i Ösund imorgon istället för licenslopp idag. Testade iallafall ett par armbågsskydd och han brydde sig noll om dem, det ska blir kul att köa provlopp imorgon med killen! Hoppas det inte blir för kul bara, hehe.

Efter Tellis körde jag Rexen, vi körde 6 snabba intervaller på banan, superfin är han Rextex. Hoppas på start snart för båda grabbarna!

Tisdag v.6

Hej! Idag är jag lektionsfri då de flesta av lärarna har hippologlärardagar nere i Uppsala tror jag? Men jag är inte ledig för det, nej jag och Bellis ska jobba med vårat hörsnäckeprjoekt, sedan ska jag ut och köra intervaller med Rexen.

Ska jag berätta om hur roligt jag hade igår? Påtal om ingenting, OK då berättar jag. Hovlagare Johanna hade ordnat med 4 kallblod utifrån som skulle komma och ta laktattest på sina hästar på eftermiddagen så jag passade på att flika in mig och Tellis i gänget. Samma test som jag och Rex gjorde förra måndagen. Vi skulle köra ett heat, 1.50 och ett 1.40, men kom in på 1.55, 1.47. När man kör laktattest så kör alla på led för att man ska ta provet så ‘likadant’ för alla som möjligt. Ingen ska gå i ytterspår och det ska gå ungefär lika lång tid efter mål för samtliga hästar innan testet tas, det vill säga helt på en gång efter mål. Därav ledkörningen. Iom att vi var 5 hästar så delade vi upp oss i två grupper också på 2 i en och 3 i en för provtagnings skull. Jag är väldigt ny på det är här med laktattest, innan jag kom till Wången visste jag knappt vad det var, men det är ett himla smart sätt att ta reda på vart man ligger i träningen. Fysikern Telle hade lägst test av alla, även den bästa hästen i gänget under det långsamma heatet. Medan den ökat till 1.47 tempot. Av detta vet jag nu att jag kan träna under 1.50 för att ligga precis under mjölksyretröskeln och spjälkningsträna. Så lite samma som Rexen, intensivträning och sikt på start i Mars! Det är typ extremt kul att träna häst!! Vi konstaterade också att Tellen nog skulle våga trava på lite bättre med ett par armbågsskydd, samt att han verkligen behöver få lite gruppträning, han tycker det är så himla spännande med hästar runtom sig, i både träning och tävling. Så på fredag tänkte vi vara med i licenslopp för mental träning, samt prov av armbågsskydd! Superrolig måndageftermiddag! Nu, morgonkaffe!

Godmorgon, godmoooorgon, hej hopp tralalala

Vilken ljuvlig frostig februarimorgon, sådär, lagom 20-, men klart och strax soligt. Ja jag vet inte om jag faktiskt menar detta eller om jag försöker vara positiv, men strax ska jag ut på bitig ridtur i kylan. Det är ju aaaasfint när det är kallt, men det är också aaaskallt. What to wish for… Hursomhelst. Denna helg har jag städat, varit i stallet, ätit mig ur huset, (drar ut på handlingen in i det sista pga student) och pratat i telefon typ alla dygnets timmar. Känner mig mer och mer som mig själv och känner hur mycket mina vänner runtom i landet fattas mig. Men tiden går snabbt och snart är det sommar och ljust och allt förknippat med vinterdepp är över, förhoppningsvis.

Veckan som kommer ser rätt lugn ut, tror jag är lektionsfri två dagar, annars mest körning på schemat. Ska försöka göra bort några uppgifter och annars mysa på som vanligt. Men nu ska jag till stallet igen! 😀 Tjingis!

Tror aldrig vintern kommer ta slut.

Nä, nu har vi storm igen. Det snöar och blåser, men idag tvingade faktiskt inte lärarna ut oss med unghästarna utan vi styrde istället om schemat och hade teori ihop med tre lärare. En mycket givande och mycket intressant lektion som gav träningspepp! Nu är jag laddad för att köra hästarna tre imorgonbitti! Den här veckan är jag förresten stallchefsaspirant nere i F-stallet. Det ingår i ledarskapskursen, där vi ska reflektera över hur vi är som ledare och olika ledarskapsmetoder. Min grupp som jag ‘bossar’ över är väldigt självgående och jag hjälper mest bara till. Men det är nyttigt att vara i olika stall med olika grupper trots att jag kanske inte känner att det är så utmanande. Imorgon är sista dagen sen ska jag sammanställa en liten rapport om det hela i helgen tänker jag medan jag har det färskt i minnet.

Här är en bild ifrån förra veckan på Telle och de 3 småtjejerna han går ihop med i hagen. I början blev han totalt utstött men nu har han fått lite karaktär och har funnit en vän i dem alla tre på olika vis. Under vinstilla och fina dagar skulle jag kunna studera hästgrupper och beteenden hur länge som helst tror jag. Tycker det är väldigt roligt, speciellt hur nya grupper formar sig.

Måndag och laktattest!

God måndag! Efter den här helgen med pojkvän på besök så känner jag mig som en människa igen. Jag har hittat motivation och känner att det går emot ljusare tider. Tror också att det bara kommer säga vipps, sen är det april. Idag iallafall så körde vi ett laktattest på Rex på banan, där man kollar mjölksyrenivåerna i musklerna efter varje heat. Vi körde 1000m x 1.40, 1.30 och 1.25. Han känns och ser fin ut, men tappar motivationen mitt i 1.25 heatet vilket också stämde med laktattesterna som visar att han ligger högt på mjölksyrekurvan. Så nu har vi planerat in ett intensivt träningsschema för att spetsa upp honom, och ska testa om bara cirkus 2 veckor igen bara för att se vad träningen gör. Detta är det som är så roligt med trav. Träningsfysiologi, att få sitta och planera, testa, fundera, sedan försöka få fram hästarna i bra skick till banorna. Vill ha sommar och bara köra häst var dag <3

Förutom pojkvän så har jag pratat med vänner hemifrån och börjar hitta tillbaks till mig själv. Tappade bort mig någonstans under vintern men nu är jag typ tillbaks och har lite livspepp! 😀 Det börjar kännas roligt med VFU till vår, sommarplaner börjar göras som jag hoppas blir precis som jag vill. Ska finna en skoldisciplin också bara sen är livet nog rätt bra bara. Mest peppad är jag nog på att träna häst, vilket är vad jag tänkte göra under morgondagen. Glad måndag!

Nu är jag less på vintern!

Alltså denna vinter har varit så obeskrivligt lång. Jag hade inte minsta ångest inför vintern innan den kom, och har inte tyckt att den har varit så himla jobbig heller, men nu är jag tammetusan less. jag är less på att frysa så fort jag går utanför dörren, less på att köra häst i kyla eller snöstorm, less på att tappa känseln i händer och fötter i slutet på varje körtur, less på att plumsa i snö när man ska ta in och ut hästar, less på att portarna i stallet fryser, att hökakorna i hösilaget är frusna, less på att skrapa bilrutor, ja ni hör ju, less helt enkelt. Men det lär väl vara vinter till April så jag får väl suck it up. Annars har jag haft lektion via skype på morgonkvisten. Rätt skönt att kunna mysa ner sig under en pläd i soffan med en kopp kaffe under en föreläsning. Nu ska jag snart till skolan och ha en utvärdering av Rehabilitering och Friskvårdskursen, det är typ det som står på dagens schema. Har även varit duktig och ringt lite behövda samtal under dagen. Det är cirkus 20- idag. Men senare i veckan ska det bli nollgradigt! 😀 Kom vår!

Fredag hela veckan

Eller hur var det nu? Jourvecka, likamed klockan ringer innan den slagit 6. En natt i veckan sov jag i 10 timmar (!) haha ni kan ju gissa hur tidigt jag somnade då. Annars har det varit storm hela veckan. Igår hade vi ‘ekipage i balans’ med Fördjupningskurs trav, en vuxenutbildning här på Wången. Den var en dag med mycket diskussioner och bra tankar kring allt som har med balansering av häst att göra. Även balans mellan människa och häst fick vi med. Idag sen så körde jag intervaller med Rexen, Telle fick gå pullert med en bångstyrig unghäst på släp. Men hon lärde sig efter en stund hon också. Sen körde vi in till Krokom och åt på Frasses, kan ha varit det godaste på länge och då var det inte ens supergott. Haha, har seriöst ätit mackor de senaste tre dagarna, och minns inte sist jag lämnade Alsen för att åka till en affär. Efter födointag så handlade vi, hyffsat onyttig handling, men det kan behövas såhär en fredag. Helgen blir lugn, har bara hästar inplanerat, samt kanske städa, tvätta, och läsa lite projektarbete möjligen! Hoppas helgen är bra kompisar!