Sista VFU-veckan

Hejhopp, idag har jag gjort min näst sista dag på VFUn?! Det var alldelens precis nyss tre veckor kvar, lovar. Nämen tiden sprang iväg. Känns blandat, känns skönt pga åker till Spanien på lördag, samt får bo med Joel igen sen, samt får komma hem till Alsen och mysläggis och egna möbler <3 Men tråkigt att lämna stallgänget och hästarna som jag fått fin kontakt med!

Zooropa startade på Bergsåker idag där hon tog sin andra raka seger. Blir start för henne på valla nästa vecka tror jag det är. Så roligt! Annars körde vi bebisarna idag, för mig sista gången. En något sentimental vecka. Det ska dock vara pissväder imorgon till min ära?!?! Nu har jag seminare på skype, tjing!

fössta tossdan i mass

Eller hur rubriken nu lyder. Jag är ju ingen smålänning. Men idag fyller Oski 7 månader, stora tjejen. Jag jobbar imorgon då robert har tre hästar till start i Boden. Inga problem att jobba men så himla drygt att det ska komma typ 2 decimeter snö 🙁 Blir så himla blött om fötterna osv hehe. Men sen är det sista helgen innan praktiken sen är slut och jag åker till värmen, wihio. Praktiken rullar fint annars, det har nu alltså gått 7 veckor och sen är period 3 i princip klar? Snart färdig hippolog hörni. Ikväll ska jag bara tjilla som vanligt, i princip det enda jag orkar med eller ids i vart fall, men imorgon sedan är det musselsoppa hos Vivvo som gäller, så mysigt <3

Freday

Idag har jag jobbat halvdag. Var på kurs med Oska på fm, sen jobbade jag eftermiddag hos Robert med en tjej som just börjat medan Robert och Carro åkte till östersund med 4 hästar. Ska hålla tummarna för dem ikväll, gör det ni med vetjag, Pleasure för cash, Inez River, Zooropa och My crazy dream är iväg. Nu är jag ledig imorgon sen jobbar jag förmiddag på söndag 🙂 6/8 VFU veckor är gjorda och tiden bara flyger fram! Ikväll gör jag precis ingenting, sitter hemma med en trött Oski efter kurs sen stalleftermiddag. Mammsen är i Dubai och ingen vill umgås. Men jag lär väl bli trött lagom till Talang så vad gör det. Hoppas livet leker i semivåren, god helg!

Helg

Jobbat 11 dagar och avslutade med travtävlingar på umåker igår kväll men nu är jag ledig! 😀 Wiho så himlarns skönt. Idag ska jag och Oska gå på kurs, sen har jag en kursvärdering på Skype, sen ska jag försöka få ett kostnadsförslag på min bil som blev påbackad för någon vecka sedan sen ska jag typ se en film och bara mysaaa! 😀 

Travet igår gick sådär, 4 hästar ut, en utan pengar pga satt fast med allt kvar, en fjärde, femte och en sjätteplacering tror jag det blev. Men hästarna var fina och hade nog kunnat vinna allihop om loppen gått till deras fördel. 

Nu ska jag åka och köpa hundgodis så Oskis håller sig motiverad under dagens lektion 😀 Glad fredag!

Godlördag

Hejhejhej, idag är det travgala på umåker likamed jag jobbar helg så teamet kan parta med gott samvete. Det har rullat på fint hela veckan och gud så himla mycket lättare det är att jobba när vårvädret smugit sig på! Less på kyla och snö nu! Får man säga det i mitten på februari? Allt är fint VFU-vecka 4, tänk så snabbt tiden går, snart är det dags för Wången igen och sedan tar jag examen? 

Ikväll ska jag och mamma hem till syster och äta middag. En fördel med att ha VFU på hemmaplan. Genom hippologprogrammet kan man ha VFU i princip vart man vill under sista året. Min kurskamrat Bella tillexempel är i Frankrike hos Stall Goop. Möjligheterna är oändliga, och endå är jag här på hemmaplan. Men jag är rätt nöjd med valet faktiskt. Jag är inte så ’känd’ inom travsverige (ännu) 😉 så tänker mig att det är bra att folk hemma vet att jag finns iom att vi verkar vilja bo här i framtiden.

Hoppas allt rullar vänner, det gör det för mig, ha det fint och håll tummarna att team Dunder drar hem några priser under kvällens gala! Minst en vet vi kommer iaf!

Resa bokad :D

Vecka 4 på VFU. Soliga dagar har umeå bjudit på, juste var ju i Alsen i helgen, Alsen bjöd mest på snö, men supermysigt va det endå! Solig början på veckan hursom men imorgon skall det vara lite snöigt igen. Robert har 4 hästar ut på v86 på Bergsåker, vi preppade alla idag och de kändes fina. Annars så har jag och Joel bokat en resa till Puertis i mitten på Mars! 😀 Det bästa i livet, är så himla peppad på lite sol och värme nu!

Ställ gärna frågor i kommentarfältet om ni funderar över något. Plugget känns inte som plugg riktigt nu när vi är ute och jobbar. Lätt att bli lite flyktig här på bloggen.

Vurpan

Hej. Nu är vecka 3 gjord! Nu har jag helg och imorgon åker jag och Oska till Alsen och Joel! 😀 <3 Veckan har rullat på, imorgon har stallet två hästar till start på umåkers lunchtävlingar. Sen är det ett gäng till start på v86 på Bergsåker onsdag nästa vecka. Det är roligt att jobba, förutom att mina händer blir torra och spricker upp pga sämst händer. Hoppas de läker i helgen. Annars finns det inte jättemycket att meddela förutom att under VFU-perioden så har vi seminarie varje Onsdag med handledare och kurskamrat Bella ii mitt fall. I onsdags pratade jag djurhållning, Bella tog stallmiljö och smittskydd. Har inte alls koll på vad jag ska prata om på onsdag men ska försöka hinna kika på det i helgen även om jag mest faktiskt tänkte ha just helg. Glad torsdag!

Bloggelibloggelu

Hejhopp från Ume! Två praktikveckor har nu rullat iväg. Dagarna rullar på bra och jag har lärt mig alla hestisars namn osv finally! Det tog sin tid denna gång, kanske börjar blir gammal. Roberts hästar är väldig fina och välkörda hela högen, även unghästarna. Väldigt kul, om jag ska lämna min blivande unghäst till någon sen så blir det till praktikvärden. Idag körde jag 4 bebisar, Kissinger boko, Bonnie Parker, Koohinor (?) Boko och Alex on ice. Men vetni att det känns faktikst så välbehövligt med en helg nu. Främst för mina händer, i denna kyla och med min hud så får jag småsår och sprickor osv som svider sate så jag tänker att de mår bra av lite stallvila. Även om jag ev tänkte åka ut på Teg och köra lite hest hehe. Annars tänkte jag umgås med Vivve = kompis, samt sova ut och träna med Oskis.

Hoppas ni har en bra vinter och slipper frysa! 

VFU vecka 1

Hej och glad söndag. Nu är första VFU veckan klar och det har gått fint än om kroppen fått arbeta. Jag får köra en massa häst vilket är superkul och mycket småbebisar! Jobbade/praktiserade några timmar idag också då Zooropa och Mycrazydream var till start på v75 i Bollnäs idag. Dagarna rullar på och jag går ner mina julkilon vilken är välbehövligt! 😀 Oska får också haka på ibland vilket fungerar fint. Imorgon är en hektisk dag med bland annat 14 hästar att köra. Tror dagen kommer gå ok fort. 

Annars var jag på dubbel 30-årsfest igår där temat var ombytta roller så killarna var utklädda till tjejer och tvärtom, jag var fulast på festen men kul hade vi! Det är helt ok att vara hemma i Umeåt igen, kommer nog snart in i allt så pass att jag kan börja umgås med kompisar osv igen. Hoppas allt är fint!

VFU

Hejhopp! Igår började VFUn hos Robert Dunder. Igår körde jag 4 fina vuxna pållar och idag 3 små nyblivna 2-åringar, älskar bebisar <3. Observera att vi körde 3 vs 4 hästar dessa dagar trots 20- deni. Annars rullar det på, börjar komma in i gemet. Oska ska få göra sin första jobbdag imorgon tänkte jag, hon har fått hänga hos mormor/morfar. Imorgon kommer sulkysport och ska fota när vi kör bebisar, ikväll är det tre hästar till start. Återkommer, hopp och hej!