Exjobb exjobb hela daaan

Hello. Idag tog det ett tag innan plugginspon kom, har nu pluggat några timmar men kommer typ ingen vart så tror jag ska lga mat eller något istället. Har mycket idéer om vad jag vill diskutera kring osv men tycker det är så jobbigt att måst välja den bästa artikeln att sålla info ifrån. Alla lättlästa artiklar skrevs för typ 20 år sedan 😀 Inte jätterelevant idag kanske. Hursom så tänkte jag ge kroppen lite välbehövlig rörelse i form av yoga ikväll, tro det eller ej. Jag gillar ju faktiskt yoga, och i Mattmar har de ett gratis prova på pass, hörde att några andra hippisar också skulle dit så det blir roligt. Osken och jag har varit ute och lekt på åkrarna nere mot vattnet idag, hon tappar alla sina stora tänder just nu så hon är lite fundersam över vad som försigår i munnen då och då, annars har vi set film och försökt hitta pluggmotivationen. Tror dock att jag typ ska diska och laga mat istället för att scrolla på datan nu ett tag, en sådan dag nivet. Kanske får mer energi av yoga. Ha det.

Önskar mig sommar och Tellis

Stormen Jan

Hej från stormen! Det är ganska mysigt med storm just från vårat hushåll för både jag, joel och Oska är lediga idag och behöver inte lämna läggan mer än för Oskas del. Annars så märker vi av den med att det viner i väggarna. Tunna fönster och husväggar här i Kösta. 

Förövrigt hade jag en deadline kl 8 imorse på diskussionsdelen gällande exjobbet. Lämnade in en igårkväll och känner väl att jag inte kommit så långt som jag önskat men endå är på g liksom. Får feedback på måndag sen har jag en vecka här i Alsen när jag ska jobba mest varje dag är min plan innan jag rullar till Umeå för VFU. Jag blir hos Robert Dunder i två månader, så umeåvänner, om ni kikar in här, jag kan umgås igen!

Hoppas ni inte blåser bort ni som finnes i norr. Stanna inne och mys bäst ni kan, det ska vi göra!

Zup 2019

Hej och hå, nytt år och ny hårfärg. Sitter här som ginger aka redhead i Alsen sedan den sista december. Vi hade egentligen tänkt fira nyår med några kompisar i Umeå, men både jag och joel blev typ stressade av staden samt skulle annars köra hem den 1 Jan så vi bestämde oss för att bila hem på nyår och fira lugnt och stilla här i Alsen där det är fritt från raketer för Oskas skull också. Vi hade supermysigt, även om några fick för sig att skjuta raketer trots alla byadjuren, Osken sov igenom dem hursom så ingen skada för damen. Så mycket mer raketmedveten man blir när man har djur. Hoppas raketförbudet faktiskt håller igenom frånochmed nu. Hursom så har jag jobbat på Wången sedan den 2a. Har också hunnit med två träffar med min handledare angående exjobbet. Har en deadline på fredag och jobbar sista morgonen imorgon sen blir det full pluggfokus igen.

Vill ni se mer bilder än de få jag lägger upp här så följ mig på instagram – feliciawester

Har en inflammerad handled som begränsar mitt skrivande (och diskning och allt annat sådant man eg kan klara sig utan) så skall nu sluta, adjö. 

Idre Fjäll

Igår kom vi hem från Idre. Jag, Joel och Oska åkte ner i fredags och kom fram till Johanna, David och deras vovvar kring 17 tiden kanske. Sååååå mysigt att träffa dem och att få catcha upp med kompis Johanna. Hundarna lekte och hade superkul ihop också! På lördagen sen for vi ut och red och jag red Tellbell, så kul att träffa honom och han verkar trivas och ha det bra. Benen kändes fina också! Jag har lite bilder som kommer sen, har inte fört över dem från mobilen ännu.

Idag sen så har vi haft diskussion kring exjobben. Det känns som att jag är på rätt väg och det är väldigt kul att skriva. Då jag jobbar med mycket statistik så tar det rätt mycket tid dock. Detta är sista Alsenveckan för i år för på fredag åker vi hem till Umeå för lite julledigt innan vi ska tillbaks hit den 1 Jan för jobb. Jag jobbar på Wången sista veckan innan skolstart.

Nu blir det glass och choklasås som Joel just dukat upp! God jul kompisar!

11 December

Hallåelle. Mitten av December och det står endast exjobb på schemat. Det är ganska skönt med inomhus arbete nu när snön börjar lägga sig. Det har kommit några decimeter vilket faktiskt är väldigt skönt, less på mörker nu. Det enda jobbiga är att snöskottarna inte kommit in i gemet riktigt så det är lite jobbigt att köra bil hehe. Förutom exjobbsplugg så brukar vi åka till Wången på dagarna och gå ut på prommis med Osken, sen ikväll vankas det valpkurs. I helgen sen beger vi oss ner till Idre i Dalarna för att hälsa på Telle och kompis Johanna som har honom nu. Så roligt! Sen nästa vecka är sista Alsenveckan för i år innan vi rullar hem mot Umeå. Det ska bli så himla kul at träffa familj och vänner och få presentera dem för nya familjemedlemen Oski! Annars klarade jag FEKen med en 4 i slutbetyg, gött!

Nu, kaffekopp!

Snart jul!

Idag är det tre veckor kvar till julafton. Hur snabbt har inte tiden gått? I fredags avslutade PTK-kursen och jag blev godkänd i alla moment likamed ska kunna plocka ut en A3 licens inom 2 år om jag bestämmer mig för det. Kursen var väldigt rolig och gänget jag gick med var jättebra!

Mamma var kvar under lördagen så på förmiddagen gick vi ner till backgården här bredvid där det var julmarknad, supermysigt! Vi kom hem med mat, ostar, stickade sockar och ljusprydnader. Klockan 15 sedan hade bokat julbord på Wången. Världsgott var det som alltid! Igår körde mamma hem och jag och Joel var inne en sväng i krokom innan vi kollade på Jägarna 1 och 2. Vi ska se serien som kommit ut nu tänkte vi. Nu är alltså unghästkursen slut (med en 5a i slutbetyg), PTKn avklarad, nu i veckan har jag FEK-vecka och redovisning av affärsplan till mitt förhoppningsvis framtida företag, sedan är även den kursen slut. Säcken dras ihop såhär emot jul. Efter denna vecka blir det full fokus på EX-jobbet då resultatdelen ska in den 14e dec.

Hoppas ni fått ordning på julstämningen, det har jag här hemma i min röda stickade tröja och pepparkakor samt saffransbullar.

Tisdag

Hej och hallå, tisdag mitt i veckan såhär PTK vecka två. I helgen partade vi på bygdegården vilket var supertrevligt, sen körde vi lite häst på söndagen. Blixen åkte hem idag då han har något som inte är korrekt uppe i bäckenet. Kommer sakna den lille något. Annars så är mamma här nu hela veckan! 😀 Hon är valpvakt medan jag har lektioner och joel jobbar. Så både igår och idag så hade vi mat på bordet när vi kom hem! <3

Idag och igår på föreläsning som vi hade med Sara Westholm har vi gått igenom kommunikation och ledarskap. Alla kursdeltagare har fått göra en analys av oss själva genom att svara på ett antal frågor utifrån oss själva. Sedan har vi blivit indelade utifrån svaren i vilka färger vi är beroende på drivkrafter och beteenden. Rätt kul faktiskt då analyserna (på cirka 42 a4 sidor) stämde ganska bra. Jag är grön/gul/blå, vilket förmodligen inte säger er så mycket men gul är social, blå strukturerad och grön typ trevlig och tillmötesgående. Typ ish sant.

Denna bild ska visa mitt liv om 5 år, hehe.

hipppelihopp

Dag 2 av PTK (proffstränarkurs) avklarad. Vi har haft ekonomi båda dagarna vilket varit rätt mycket repetition men vi hade en superbra föreläsare från LRF-konsult som höll oss engagerade och intresserade. Imorgon har vi föreläsning och avel inom travsporten sen ska vi teoretiskt och praktiskt gå in på ridträning av travhäst/longering/tömkörning. Det är kul att vara pågång med kursen! Även om jag har lite stress över att typ alla dagar är fulla och jag skulle vilja skriva ex-jobb. Men jag får kör 100% efter kursen ist innan resultat-deadline. Nu ska jag och Osken sussa, Joel jobbar kväll i veckan så vi är ensamma till 24-snåret. Natti!

Proffstränarkurs

Hej och hallå, godmorgon måndag! Idag börjar proffstränarkursen! Så peppad. Vi börjar kl 8:00, kl är nu 07:35. Idag och imorgon har vi föreläsning med LRF mellan 8-19, långa dagar men det ska bli spännande. Vi ska gå igenom mallar och affärsplaner osv, vilket är vad vi jobbar med i FEKen just nu så blir säkert en del repetition men nya idéer till FEK-redovisningen om två veckor kanske poppar upp.

I övrigt har helgen varit okej lugn här i Jämtland. I lördags var vi i stan och köpte en ny dataladdare som valpis bitit sönder(…..) på kvällen firad vi bella som fyllde 23. Igår var jag, Joel och Osken ute och körde pullert med Blixen. Andra gånger i tungvagn för honom och han skötte sig exemplariskt. Nu måste jag börja bege mig, ha det!

Jourvecka

Hej och ursäkta dålig uppdatering!!!

Blixen blev struken från landsfinalen pga mest troligt trillat och sträckt sig när han fastnade i hagen tre dagar innan helgen. Nu känns han bättre, och vi tog vargtänderna på herrn i torsdags. Han har gått på släp på pullert nu och planen är att sätta honom för pullert under veckan.

Fina killen. Annars har jag jour i veckan. Idag har jag också haft 3 timmar FEK, samt examination med muntlig redovisning i unghästkursen som nu är avslutad. Resten av veckan innehåller också en del FEK, både imorgon och på torsdag, imorgonkväll blir det valpkurs, sen sk vi gå igenom en uppgift inför proffstränarkursen som börjar nästa vecka, på torsdag. Proffstränarkursen är en kurs som körs på heltid under två veckor, då har vi inga andra lektioner. Jag har ju dock Blixen att vara ute och mysa med.