Palpationsövningar & snö!

Äntligen har vi fått lite vinterfeeling här på Strömsholm, november har inte gett oss många soltimmar och känts så himla grågrågrå. ÄNTLIGEN fick vi lite sol och dessutom SNÖ! Mysigt värre, även om den kanske inte kommer ligga kvar speciellt länge. Det är konstigt hur mycket energi den där lilla solglimten kan ge, det kändes som att både vi människor och hästar verkligen brast ut i världens energikick nu när solen äntligen visade sig. På tal om energi så har båda hästarna kännts fina och arbetar på med god energi. Hubbe varierar jag tömkörning samt ridning och utökar hans träningsprogram vecka för vecka. Curt och jag kanske har kommit ur den där första smekmånaden och nu har jag stött på viss problematik, men tack vare våra duktiga instruktörer reder vi ut det helt okej ändå. 🙂

Hubbe – en riktig liten snygging som kommer bli ännu finare med lite mer fett och muskler! 🙂

I kursen ”Sporthästens friskvård” arbetar vi just nu för fullt med att palpera hästarna, en repetition ifrån ettan. Om ett par veckor ska vi examineras, så nu har vi fått träna på att känna & klämma på hästarnas ben och repetera alla strukturer i hästens kropp. Mycket lärorikt och så himla bra repetetion, det är läskigt hur fort man glömmer, men roligt att känna att man faktiskt kommer ihåg väldigt mycket också! Idag fick vi prova på att göra böjprov med hästarna – spännande men också lite läskigt. Som tur är har vi en väldigt kunnig lärare i vår veterinär Nina, så man vågar trots den där lilla rädslan. På tal om Nina och hennes kunskap så bara längtar jag tills man själv kan så där mycket, jag är så himla imponerad när hon pratar om hästens anatomi och funktioner, som ett rinnande vatten!

Här står jag och gör ett böjprov på supersnälla Zonette som ställde upp på vår övning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.