Hoppblockets veckoplanering

Just nu är vår ridgrupp alltså mitt uppe i hoppblocket, jag tänkte därav att det kunde vara kul för er att se hur en veckoplanering i detta block ser ut. 🙂

Måndag: Markarbetspass för HP3, här rider vi tre och tre för en utav treorna som går ridlärarinriktningen. De examineras i kursen och vi får hjälpa till att utvärdera hur deras lektioner fungerat. Hitills har jag ridit för väldigt duktiga och ambitiösa treor, väldigt bra att få ett sådant här pass första dagen på veckan.

Tisdag: Markarbetspass för Åsa Steninger. Detta blir lite förberedande inför onsdagens hoppträning. Åsa har en fantastisk förmåga att lyfta fram det bästa ur varje ekipage och jag känner mig så tacksam över att få rida för henne.

Onsdag: Hoppträningspass för Lotta Björe. Här trimmas vi i markarbete till en början och sedan blir det mer och mer hoppning allt eftersom vi kommer in i passet. Lotta har en sån enorm kunskapsbank och jag har en väldigt stor respekt för henne. Hon är så oerhört noggrann, positiv och pedagogisk – fantastisk!!!

Torsdag: Här arbetar vi hästarna självständigt utefter häst, jag har valt att rida ut eller jogga lite lätt.

Fredag: Markarbete/Hoppass med Åsa Steninger igen. 🙂

Helg: En vilodag och en riddag beroende på vad som hästen behöver, så länge vi kan försöker vi att rida ut så mycket som möjligt, då många pass i veckan blir i ridhus. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.