Seminariekursen knyts ihop!

Just nu har vi flera teoretiska arbeten på gång, samtidigt som hästarna ska ridas, stalltjänsten ska göras och hästarna ska se till att vara i toppskick. Så det blir ganska intensiva skoldagar, men eftersom vi ändå har de praktiska bitarna så rullar dagarna ganska lättsamt ändå. Mitt tips till dig som kanske är sugen på att söka hippologen är att lära dig att tidsdisponera! Om du bara planerar och prioriterar din tid så blir inte de teoretiska arbetena speciellt tunga. Ligger man däremot efter på flera håll, så känns det lätt som att man har ett högt berg framför sig att bestiga.
Den här veckan har de stora bitarna handlat om opponering. Jag har dels opponerat på en klasskompis arbete och en annan klasskompis har opponerat på mig. Opponeringen är ett lärtillfälle som är examinerande och ska vara som en hjälp till skribenten. Jag fick bra tips av min opponent och ska nu bearbeta min semenarieuppsats lite till den slutgiltiga inlämningen.

I ridningen har jag fått fortsätta med fina Curt. Åsa Steninger som är vår huvudlärare var bortrest förre veckan, men är nu tillbaka och tyckte även hon att det var en bra match. Det som är extra roligt med Curt är att han är så olik Hjärtat, vilket är väldigt lärorikt. Hjärtat hade ett stort behov av att få en stor lång eftergift innan, över och efter hinder, Curt är tvärtom, han blir lite osäker om han inte känner ett stöd hela vägen fram till hindret. Vi börjar hitta varandra, men det är en spännande utmaning att han och Hjärtat är så olika. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.