Två veckor av år Två

Så var äntligen år två på Hippologen igång på riktigt! Vi har nu haft kursintro i samtliga kurser som ska läsas nu den första perioden – Ridkonst & hästhantering II, Sporthästens friskvård, Seminariekurs samt Pedagogik. 🙂

Jag har startat år två med Remontblocket, vilket innebär vidareutbildning av unghästar. I ettan red vi in en precis nybliven 3-åring, nu i tvåan är tanken att vi ska ta vid med utbildningen lite där vi slutade, fast på hästar som nu är runt 4 år.
Jag har blivit tilldelad en superfin liten häst som heter My heartbeat song ”Hjärtat”, ett sto född 2015 efter Bravour ~ Be my chief. Den här veckan har vi börjat lite lugnt, longerat, joggat i ridhus, skrittat ut på tur och provat att ta ett litet skutt. Hon har skött sig kanon, mycket temperament men ger en fin ridkänsla, jag är så glad över att få jobba med henne!

Här är hon, Fina ”Hjärtat”. 🙂

Vidare har vi verkligen rivstartat med kursen Seminarikurs, där vi redan fått lämna in ett par uppgifter. I denna kurs ska vi skriva en seminarieuppsats och jag har valt att fokusera på interaktion mellan häst och människa. Just nu jobbar vi med att få fram bra artiklar till det hela och sen börja sätta igång med skrivandet, svårt men lärorikt.
Vi har även satt igång på riktigt med pedagogikkursen och har haft flertalet lektioner med fokus på hur man lägger upp ridlektioner, skriver PM m.m. Nästa vecka drar vi igång och börjar ha ridlektioner för årskurs 1 på gymnasiet, jag är först ut och har fått temat ”Travbommar och travhoppning” vilket ska bli jätteroligt. 🙂

Demolektion i ridhuset, där Åsa Steninger visar oss en ridlektion för gymnasieettorna.

I övrigt så njuter jag tillsammans med mina klasskompisar till fullo över att få vara på Strömsholm, det är så himla fint här och allt känns så bra!
Vi har bland annat tittat på hoppträningar för Lotta Björe, löshoppning för Jens Fredricsson, dressyrdemo med Agnetha Aronsson m.fl. Jaa ni förstår ju – det är en väldigt inspirerande miljö!

Den här veckan har Curre fått hänga med mig till skolan, så även han har fått inspireras av Lotta Björeträningar m.m. 😉 Världens finaste hund!

Hade gott så länge,
Kram Johanna 🙂

Ut på tur med våra remonter! Jag på hjärtat till vänster, min klasskompis Agnes på ”Nova” till höger. 🙂
Goding! Vi ska nog bli riktigt bra kompisar du och jag.

1 svar på ”Två veckor av år Två

1. Hej 😃 hittade just din blogg 👍🏻 Jätteintressant! kul att höra att Curre fick följa med till skolan. Får man ta med sig hund till skolan?