Hej alla kompisar!

Vad kul att ni har hittat hit! Johanna heter jag och har precis tackat ja till något som jag aldrig har gjort förut, nämligen att blogga. Förfrågan kom ifrån SLU och planen är att jag ska blogga om min vardag som Hippologstudent. 🙂 Kanske är det någon där ute som är intresserad av att veta hur det hela går till och det vore väldigt roligt om ni i så fall ställer frågor som jag ska försöka besvara.
I detta första inlägg tänkte jag kort presentera mig själv och sen hoppas jag att ni vill följa min vardag vid Sveriges utan tvekan roligaste universitetutbildning – Hippologprogrammet såklart!

Jag heter Johanna Carlsson, är 25 år gammal och kommer ifrån en liten stad som heter Söderköping i Östergötland. Just nu pluggar både jag och min sambo här i Västmanland så vi bor tillsammans i Surahammar på lagom avstånd till bägges studieorter. Förutom hästintresset hänger jag gärna med min sambo ut i skogen tillsammans med vår älskade Curre, en 1,5 årig wachtelhund. Jag har tidigare gått SvRf ledarutbildningar och är både utbildad ungdomsledare & ridledare. Efter gymnasiet var jag iväg och arbetade som hästskötare i ett tävlingsstall en kort period för att sedan återvända till min hemmaklubb när det blev ett ledigt ridlärarvikariat och blev sedan kvar. Jag brinner för barn- och ungdomsverksamhet och tycker att pedagogik är väldigt roligt! När jag väl tog steget att söka Hippologen var det väldigt vemodigt, jag älskar mitt jobb på ridskolan men ville satsa på mig själv och få en bredare, gedigen universitetutbildning. Jag har inte ångrat mitt beslut en endaste gång – att plugga Hippolog är det roligaste som finns!

Jag påbörjar nu mitt andra år på utbildningen och går inriktningen ridhäst, vilket innebär att jag studerar på Strömsholm. I ridhästinriktningen går man det första året på Flyinges vackra anläggning i Skåne och de två sista åren uppe på Strömsholm. Mitt första år på Flyinge var fantastiskt roligt, utvecklande och inspirerande, men såklart även tufft i perioder när man fick kämpa lite extra med plugget. Jag har en underbar klass, superbra lärare och fina hästar att rida på, vilket gör att de där tuffa perioderna ändå känns lite lättare.
Under det första året har man tre olika praktiska block – ridblock, unghästblock samt körblock, under hela året hade vi även teoretiska kurser kopplade till allt praktiskt vi gör med hästarna. Det gjorde att året blev väldigt varierande och vi alla har nu en väldigt bra grund att stå på inför de kommande två åren.
Nu har vi precis kickat igång på Strömsholm, men jag bjuder ändå på lite bilder ifrån Flyinge till en början. 🙂

Jag ihop med min fantastiska skolhäst som jag hade under ridblocket, Rio. Så kär i den här hästen!

Här är min härliga ridgrupp efter godkänd hoppexamen i ettan! 🙂

Vår grupp blev snabbt kallad ”fikagruppen”, då vi varje vecka hittade nya anledningar till att fika – det är ju så mysigt!!!

Jag & min klasskompis Sofie med ”vår” unghäst Hedwig efter avslutade godkända examens i unghästblocket. 🙂

Bästa klassen, så roligt att lära sig nya saker, hänga, skratta, fika och plugga ihop med just ER!

Hoppas att du vill följa min vardag!
Kram Johanna

4 svar på ”Hej alla kompisar!

1. Så roligt att få följa dig i bloggen, världens bästa Johanna!
    Du ska veta att både kidsen och vi andra saknar dig i Söderköping!
    Kram och massor med lycka till på Strömsholm !

2. Vad kul att följa dig här! Hoppas på att du hinner och orkar lägga upp många inlägg med härliga bilder. Kramar och stort lycka-till!

3. Hej Johanna 😃 Jag funderar på att söka till hippologen ridhäst nästa år och undrar om du skulle vilja dela med dig av dina erfarenheter från Flyinge, har en del frågor som tex hur är det med boende på Flyinge? Kan du rekommendera något till mig som gärna vill ta med sig min hund och häst? Boende å stallplats. Jättetacksam för dina tips 🤗

• Hej Marielle! Ursäkta sent svar, har inte sett att kommentarerna ramlat in här. 🙂 Jag hyrde ett hus ihop med en klasskompis där vi fick ta med oss hund, men vet att det är uthyrt i minst två år framåt nu… Det finns en facebooksida som heter ”Boende och stallplats Flyinge” som har bra tips. Några klasskompisar bodde på ett ställe som heter ”Vingården”, där det även finns stallplatser, tror att det var ok med hund också. Så Vingården är nog mitt bästa tips i nuläget. 🙂