Tack för mig!

Publicerat den

Då SLU valt att pausa alla studentbloggar tillsvidare tackar jag för mig på denna kanal. 🙂 Vill man följa mitt liv på instagram så finns jag där under namnet ”johannaann”. Om man vill följa Hippologprogrammet, vår klass eller andra årskurser så är det bara att söka på ”hippolog” som kommer alla konton upp. 🙂 Jag… Fortsätt läsa Tack för mig!

Lottaträning & avslutningsfika

Publicerat den

Den här veckan avslutades med markarbetsträning för Lotta Björe där Curt fortsätter att hoppa fint. Dagen till ära var även vår andra lärare Åsa på plats, vilket gjorde att vi fick våra ritter på film! Väldigt nyttigt att kunna titta på filmerna, analysera och nörda loss. Vi fick under det här passet så fick vi… Fortsätt läsa Lottaträning & avslutningsfika

Stallchefsaspirant & Janne Jönsson inspiration!

Publicerat den

Den här veckan är det mycket på gång. Jag är stallchefsaspirant, vilket innebär att jag ska leda arbetet i stallet under våra HAV-pass. Detta betyder att jag är med både på morgon, lunch samt eftermiddagsHAV. Intensiva dagar – men roligt! Detta ska sedan utvärderas och skrivas ihop till ett skriftligt arbete. Vi har också besök… Fortsätt läsa Stallchefsaspirant & Janne Jönsson inspiration!

Vackra, vackra Strömsholm!

Publicerat den

Jag får ofta nypa mig i armen för att förstå att detta faktiskt är på riktigt, att det här är vår vardag, jag bara älskar det! Strömsholm är verkligen vackert i alla årstider, men gör sig nog lite extra fint i sol och med snö på taken. Trots den här vackra miljön åker jag hem… Fortsätt läsa Vackra, vackra Strömsholm!

Palpationsövningar & snö!

Publicerat den

Äntligen har vi fått lite vinterfeeling här på Strömsholm, november har inte gett oss många soltimmar och känts så himla grågrågrå. ÄNTLIGEN fick vi lite sol och dessutom SNÖ! Mysigt värre, även om den kanske inte kommer ligga kvar speciellt länge. Det är konstigt hur mycket energi den där lilla solglimten kan ge, det kändes… Fortsätt läsa Palpationsövningar & snö!

Hoppblockets veckoplanering

Publicerat den

Just nu är vår ridgrupp alltså mitt uppe i hoppblocket, jag tänkte därav att det kunde vara kul för er att se hur en veckoplanering i detta block ser ut. 🙂 Måndag: Markarbetspass för HP3, här rider vi tre och tre för en utav treorna som går ridlärarinriktningen. De examineras i kursen och vi får… Fortsätt läsa Hoppblockets veckoplanering

Seminariekursen knyts ihop!

Publicerat den

Just nu har vi flera teoretiska arbeten på gång, samtidigt som hästarna ska ridas, stalltjänsten ska göras och hästarna ska se till att vara i toppskick. Så det blir ganska intensiva skoldagar, men eftersom vi ändå har de praktiska bitarna så rullar dagarna ganska lättsamt ändå. Mitt tips till dig som kanske är sugen på… Fortsätt läsa Seminariekursen knyts ihop!

Hoppblockets början!

Publicerat den

Så har hoppblocket tagit fart! Vi blev tilldelade en varsin häst, men har ju givetvis fått stämma av att det blev en bra match. Jag blev tilldelad en riktig guldklimp – CurtinaBeatelit. Tillsammans har vi nu hunnit rida två pass för Lotta Björe, vilket har varit väldigt roligt och lärorikt! Hittills funkar matchen med ”Curt”… Fortsätt läsa Hoppblockets början!

Remontexamen & blockbyte

Publicerat den

I tisdags genomförde vi hopp- och dressyrdelen på vår remotexamen. Vi fick på dressyrdelen göra några övergångar och därefter analysera dessa för vår examinator Marianne. I hoppdelen hoppade vi en liten caprillibana där Lotta Björe var examinator. Hjärtat kändes så himla fin och på hugget, vilket var väldigt roligt! Hon hoppade väl och avspänt och… Fortsätt läsa Remontexamen & blockbyte