Examinationsvecka…

…inleds imorgon. Jag har bara tre och det är inte så mycket att förbereda inför det. Gjorde precis klart min powerpoint till VFU-redovisning. Spenderar alltid alldeles för mycket tid på powerpoints, skulle kunna bli klar på en tredjedel av tiden men jag gillar att pyssla med det så det blir snyggt hehe. Utöver redovisning så har vi examination del 2 inför ridlärare 1 (del 1 gjorde vi innan VFU’n) och ett seminarie kopplat till våra VFU-platsers ridskoleverksamheter.

Samba har raket(!!)energi just nu så jag vet inte vart jag ska ta vägen haha. Hon har känts lite styv de senaste passen men nu har vi gjort några ordentliga dressyrpass vilket jag tycker har hjälpt. Idag ska hon få springa av sig i ridhuset så jag kan rida ut i veckan utan att riskera atombombs-detonation 😉

Nu måste jag handla då jag inte har något vettigt kvar att laga mat av hemma. Ikväll är det avtackning av treorna, vad det blir vet nog ingen men trevligt blir det säkert 🙂

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Tillbaka till datorskärmen

Innan VFU’n så var det ju seminarieuppsatsen som tog upp den mesta tiden, med lite ridning på sidan av typ. Enligt telefonens stegräknare så snittade jag på några tusen steg om dagen. Under VFU’n har det sällan varit färre än 15000 steg hehe. Mitt rekord under en dag blev 37972 steg 😉 Nu är det tillbaka till de där fåtal tusen stegen (om ens det) då VFU-rapport ska skrivas. Den här kvällen har jag även spenderat med lite företags-fix, nu är det registrerat och klart! Det känns spännande men lite nervöst såklart över att få allt rätt. Jag kommer nog in i det så småningom 🙂

Tre snygga grabbar från VFU’n:

Den här veckan är det inget schemalagt då det är meningen att vi ska skriva på rapporterna nu. Imorgon och på torsdag har jag ridskolan sista gångerna för terminen, avslutningen var förra veckan men det är igenridningsgrupper nu. Nästa vecka har vi kurs- och programutvärderingar samt några examinationer/redovisningar. Vi är klara på onsdagen men jag stannar här till helgen, då planen är att åka hem då för ”sommarlov”!

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Sista veckan

Åååå vilket härligt väder! Sol och 20 grader varmt har vi haft hitills den här veckan. Tänkte inte att solen skulle ta men det var naivt gjort av mig då jag nu har en fin fyrkantig bränna på armarna, piké, handskar och armarna intill sidorna hela dagen 😉 Molnen ska komma tillbaka nu dock och (förhoppningsvis) föra med sig regn. Efter förra sommaren är det svårt att klaga på det!

Nu är det bara tre (!) dagar kvar av VFU’n. Galet vad fort det har gått! Det har varit jättenyttigt och jag har verkligen trivts superbra. Kommer bli tomt att bara ha en häst att rida nu på flera månader framöver, främst kommer jag sakna Dilja lite som blev den obligatoriska favoriten när man jobbar i stall hehe. Superrolig att rida och enkel, vänlig personlighet.

Samba har jag börjat beta så ofta jag hinner så hon vänjer sig. Vi ser fram emot de mångsidiga fantastiska ridvägarna som finns hemma.

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Två veckor kvar!

Huuuuuuuuuur? Jag skriver i nästan varje inlägg att tiden går fort haha men vad tiden går fort??? Endast två veckor kvar av VFU’n, det har verkligen bara swishat förbi!

Det rullar iallafall på (uppenbarligen) och nu laddar jag för veckan som kommer. Jag har idag bytt däck (inte helt obefogat med sent byte, det snöade faktiskt i veckan som var haha), tränat Samba och jobbat med lite administrativt för ridskolan. Plus! Att jag äntligen har skickat in ansökan om att starta företag. Det känns ganska nervöst då det inte var det lättaste att fylla i alla uppgifter, men förhoppningsvis blev allt rätt så att det blir godkänt! Att förstå allt med att driva själva företaget blir nästa steg, det tar jag sen 😉

Samba börjar få mer ork nu, roligt när träningen ger resultat som man märker. Det är ju lätt att bli hemmablind. Hästarna på VFU’n har även gett mig mer ”kött på benen” och jag börjar ladda inför C-tränarprovet som jag förhoppningsvis ska göra senare i år!

Kvar att göra är egentligen en del teoretiska delar av VFU’n, men nu har jag suttit så länge med jobb med ridskola och företag så jag känner att jag tar det senare 😉 Laga mat så jag har lunch i veckan och en varm dusch väntar nu, det är kallt och blåsigt idag och jag har inte ens bytt om från stallkläderna hehe. Vi hörs senare!

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Jag lever

Bara glömt bort bloggis lite, eller ja jag har inte öppnat datorn på ett tag hehe. Tiden går i en rasande fart och bara tre (!!!) veckor återstår av VFU’n. Jag vill inte att den ska sluta haha! Så roligt att ha hästar att rida och utvecklas med.

Det har varit soligt och varmt och helt underbart under påskveckorna och hästarna har sovit mest hela tiden, så gulligt! Idag och framöver kommer dock molnen och blåsten tillbaka, även snö ska vi få 😉 Jämtland alltså…

Idag är det ju röd dag så jag är ”ledig” bortsett från ridskolan ikväll. Innan det ska jag planera lite för ridskolan och träna Samba.

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Vill ha mer VFU!

Inte supermycket att skriva om, då veckorna ser ganska lika ut varandra nu 🙂 Börjar dock få lite separationsångest såhär efter tre och en halv vecka, trivsam gård att vara på och hästar att rida och utvecklas med! När VFU’n är över så blir det lite hästbrist för min del jämfört med nu 😉

Jag har fem hästar som jag rider nu under min VFU: en som rids in nu som är suuuuperfin (ska allt skryta om att jag hjälpte till med den 😉 ) tre som är inridna och ska vidareutbildas och en sexåring som också ska vidareutbildas. En av hästarna är mitt VFU-projekt men alla fem är en bra förberedelse för C-tränarprovet som jag förhoppningsvis ska ta i höst! 🙂

Vi har som resten av Sverige haft suuuperfint väder, varmt och härligt! Idag har det dock regnat men jag vågar inte klaga på regn än med tanke på förra sommaren. Håller alla tummar på att det inte blir som då!

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Sök!!

Solsken hela veckan, underbart! VFU vecka 3 1/2 klar (började på en onsdag) och det går så fort, vips så är det sommar snart.

På måndag är det sista anmälningsdag för hippologprogrammet! Självklart så tycker jag att du som har minsta tanke på det ska söka 😉 Man kan alltid tacka nej, och jag rekommenderar verkligen att söka och göra antagningsprovet! Det är en bred utbildning inom hästbranchen som öppnar många dörrar oavsett om du vill jobba teoretiskt eller praktiskt. Det utvecklas också hela tiden och spännande saker är på gång, önskar nästan att jag kunde börja nu för att vara med på allt 😉

Vi studenter svarar gärna på frågor, om vad som helst. Mig kan man fråga genom en kommentar här på bloggis eller meddelande på instagram (@islandsfanny). Även facebook om du har mig där eller mail fanny.kristoffersson@wangenelev.se

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Veckan

Arbetet på VFU’n går nu på rutin och det rullar på 🙂 Det är fyra unghästar som jag och en anställd jobbar med som ska igång och ridas ut/utbildas. Två ”vuxna” ston har jag också fått rida en del på och en tur fick jag även sitta upp på en av hingstarna, han var dock lite taggad så jag blev lite vilsen 😉 Det är iallafall väldigt trevliga hästar allihopa 🙂 Har också haft två hästar på vattenbandet så nu vet jag hur det fungerar. Ridskolan har jag onsdagar och torsdagar och det är som alltid roligt!

Samba rider jag ute nu (ridhusförbud hur spänd hon än blir haha) och fokuserar på att hon tar i jämnt och går på framåt-uppåt. Hon behöver styrka och kondition plus framåtbjudning så jag rider bara på framåt, om hon blir spänd eller ofokuserad så flyttar jag henne åt sidorna och rider in på små volter för att göra det jobbigt för henne + att där kan jag rida henne ut ur spänningen, annars rider vi bara framåt för att inte störa framåtandan 🙂 Longerar henne över hinder minst en gång i veckan också så att hon lär sig avståndsbedömning och att använda kroppen mer.

Veckan som kommer börjar vi med uppgifterna kopplade till VFU’n som handlar om verksamheten på ställena vi är på. Vi kommer ha seminarier varje vecka och skriva en rapport som ska in när vi praktiserat klart.

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

Nystart

VFU’n går bra! Rutinerna fick jag ordning på de första två dagarna så det är skönt att ha överstökat 😉 Det märktes dock att de sista veckorna spenderats sittandes framför datorn, då kroppen fick sig en chock efter stalljobbet haha. Nu har den vant sig 🙂 Idag har jag ridit/suttit på tre unghästar, longerat en och ridit två ”vuxna” hästar. Känns bra att få samla på sig ridning i kroppen och använda kunskaper från skolan på en annan nivå och bredda dom lite.

Samba har jag ridit ute två dagar nu helt utan spänning och det är så skönt! Hon har varit så spänd innan och jag har inte lyckats rida henne ut ur spänningen och det har blivit en ond cirkel. När jag var hemma så var hon ju hos sin uppfödare på lite speed-träning och det känns som att vi båda har fått en liten nystart och nu kan mötas och jobba oss framåt igen.

Nu måste jag laga mat! Det är så ljust ute så jag tror att klockan är tidigare än vad den egentligen är hehe.

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar

VFU

Jag är i Jämtland igen efter ett litet hembesök och har hunnit ha praktik i tre dagar. Jag är hos Gummi Einarsson som håller till ca en mil härifrån så det är skönt att kunna bo kvar och ha kvar Samba här.

Praktiken har börjat bra och med tanke på hur fort de tre första dagarna gick så lär resterande åtta veckor svischa förbi! Det är stalljobb såklart; mockning, packa hö och ta ut och in hästar från hagen. Utöver det så är det några unghästar som ska ridas in/sättas igång efter vila och jag har fått rida tre äldre hästar också. De första turerna har Gummi ridit med mig ut och hjälpt mig hur jag ska rida vilket är superbra.
Har numera även ridskolan på torsdagar utöver onsdagar som jag haft innan, den är ju på samma ställe 🙂

Nu ska jag iväg på lite roadtrip och hjälpa en hämta en unghäst. Planen är även att hämta hem Samba som varit på sitt hemmaplan samtidigt som jag var på mitt 😉

Publicerat i Vardag som hippologstudent | Lämna en kommentar