90 procent

Imorgon ska 90 % av examensarbetet vara klart. Det ska bli skönt när det är inlämnat! Jag trodde inte att det skulle kännas så här jobbigt att skriva examensarbete, men för mig så innebär det en ständig inre stress. Skylten under beskriver situationen ganska bra, speciellt dessa gråa mars-dagar. Hur överlever folk som inte dricker kaffe!?

 

Godkänd

Den här veckan fick jag bekräftat att jag har blivit godkänd i de tre kurserna jag läste i London, väldigt skönt!! Jag saknar dock London massor, kanske är det dags att boka in en weekend snart…

Fältstudier

Förra veckan var jag på studiebesök eller deltagande observation på Svevia i Arlöv för att samla lite fakta till mitt examensarbete. Jag fick åka med i en TMA-bil (ett skydds- och påkörningsfordon) och vara med när ett arbetslag reparerande skador, bland annat påkörd mittvajer. Det märktes direkt hur oskyddade arbetare på väg är, då lastbilar och personbilar bara susade förbi några meter brevid arbetsplatsen.

Det var en väldigt härlig och solig dag, som till och med bjöd på lunch utomhus. Här är några bilder!

TIPS

Förra veckan gick jag på mitt första yoga pass, och nu är jag fast. Jag har redan hunnit gå på tre stycken och kan verkligen inte förstå varför jag inte började med yoga tidigare. Efter varje pass känner jag mig helt lycklig. Jag tror verkligen att yoga är väldigt bra för mina stela, spända och onda muskler. Har även endel problem med ryggen, det ska bli så intressant och se om det kan bli bättre nu under våren.

Så dagens tips: Testa yoga om du inte redan har det!!!

Snö

vårtecken eller ej, Skåne bestämde sig tydligen för att få vinter igen. Nu ligger alla små blommor gömda under 15 cm snö.. Det har nämligen snart snöat i fyra dygn i streck, utan vidare uppehåll.

Ganska härligt och mysigt ändå, varjefall när man är innomhus. Och det är jag för det mesta. Sitter och försäker knåpa ihop mitt examensarbete utan att få panik för att tiden springer iväg. Imorgon är vecka 4 förbi. Imorgon ska jag även hålla min första intervju med platschefen Johan på Svevia Malmö.

Snödroppe

Dessa sötnosar växer utanför min port, våren är påväg med andra ord. Det känns bra, med tanke på att Skåne är ganska vidrigt just nu. Solen har inte visat sig på över en vecka och dimman gör att det känns som att jag ständigt befinner mig i en skräckfilm.

Låter inte jätte positivt.. så den här trötta söndagen ska jag försökapigga upp med lite häst-mys i stallet!

 

Öppet hus

Den 17:e Mars är det öppet hus på SLU i Alnarp. Det är alltså öppet hus och mässa för blivande eller nyfikna studenter. Perfekt att gå på för att få svar på frågor, se mer av skolan och träffa studenter/lärare.

Här är två bilder från en dag förra våren när vädret var lite härligare! 

Vårtermin

Jag har bestämt mig för att fortsätta blogga även denna termin, förmodligen och förhoppningsvis med lite fler och mer inspererande inlägg.

I måndags började vårterminen på Alnarp vilket också innebär att jag har börjar skriva på mitt examensarbete. Jag ska skriva om arbetsmiljö relaterat till trafikolyckor, tillsammans med Svevia i Malmö. Mitt examensarbete ska även kopplas till trafikverket och ha med perspektiv från utearbetaren, chefer på Svevias kontor och från någon berördperson på trafikverket. Den här veckan hat vi börjat med tidsplan och arbetsplan. På måndag ska jag ha mitt andra möte med min handledare, och sen är skrivandet förmodligen i full gång!

Här är lite vårtecken som jag såg i London förra veckan!

God jul

God jul och gott nytt år!

Just nu sitter jag på ett tåg som tar mig till Lund från Uppsala. Jag firade nyår i Uppsala igår och imorgon ska jag flytta in i mitt nya rum i Lund. Därför sitter jag nu på ett 7 timmars långt tåg, på resa genom Sverige typ. Efter flytten ska jag hänga på skolan några dagar för att plugga massor. Det ska bli härligt att vara tillbaka i Skåne.

Här är två bilder från Julafton!

Hemma

Nu är jag hemma hemma, det brukar jag kalla mitt hem i Östergötland där min kära familj bor. Bara hemma är vanligtvis i Skåne. Det är härligt med jullov, jag saknar dock lite snö.På julafton kommer släkten hit, innan det finns det 100 olika saker att hinna med och förbereda. Julgodiset exempelvis är det jag som står för, så det ska bakas fudge, kola och tryfflar!

Här är några bilder från när vi klädde granen. Drack även mulled wine med en vän här om dagen.