Tack för mig

Från och med påsk denna våren började jag jobba parallellt med studierna, vilket dessvärre betydde att bloggen kom i kläm. Ursäkta för det.

Mina tre år på Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp är nu slut, och jag kan stolt titulera mig som Landskapsingenjör. Nu väntar en framtid med jobb där jag förhoppningsvis har mycket kunskaper i bagage från dessa 3 lärorika år. Detta innebär också att det är dags att tacka för mig och välkomna en ny bloggare för Landskapsingenjörsprogrammet till hösten.

Jag vill ävem önska er alla en skön sommar och lycka till med fortsatta studier eller arbete!

 

Ramslök

Här om dagen gjorde jag en väldigt god ramslökspesto, verkligen ett tips nu när den växer fritt lite här och där. Tydligen mest vid lövskogar och Ekar!?
Peston innehöll hur som helst; Ramslök, olivolja, pinjenötter, parmesan och salt.
Mängderna vet jag dock inte, då jag för det mesta föredrag magkänsla framför recept.
Det finns dock en uppsjö av recept, även veganska, nötfria osv.

 

Jobberbjudande

Jag har under årets första månader varit på flera intervjuer angående eventuellt jobb efter examen. Jag har velat lite mellan fast anställning och att fortsätta studera och läsa en master. I måndags bestämde jag mig dock då jag tackade ja till ett jobberbjudande jag fått från Svevia. Efter examen kommer jag alltså påbörja min första heltidsanställning. Fram tills dess kommer jag arbeta en gång i veckan för att lära mig mina arbetsuppgifter. Både spännande och nervöst känns det, men jag tror att det kommer bli mycket bra! YEY.

Ny kurs

Nu läser jag en nu kurs som heter Urban Agricultural and social interaction. Den handlar alltså i stort om stadsodling sett från olika aspekter. Det verkar hittills vara en rolig kurs då den dels har ett tema för varje vecka, men även för att det är personer med olika utbildningar ifrån olika länder som läser den. Exempelvis så har jag kursare från USA, Portugal, Island och Japan. Att få större persketiv tackvare ”mångfalden” i klassen är både roligt och viktigt!

90 procent

Imorgon ska 90 % av examensarbetet vara klart. Det ska bli skönt när det är inlämnat! Jag trodde inte att det skulle kännas så här jobbigt att skriva examensarbete, men för mig så innebär det en ständig inre stress. Skylten under beskriver situationen ganska bra, speciellt dessa gråa mars-dagar. Hur överlever folk som inte dricker kaffe!?

 

Godkänd

Den här veckan fick jag bekräftat att jag har blivit godkänd i de tre kurserna jag läste i London, väldigt skönt!! Jag saknar dock London massor, kanske är det dags att boka in en weekend snart…

Fältstudier

Förra veckan var jag på studiebesök eller deltagande observation på Svevia i Arlöv för att samla lite fakta till mitt examensarbete. Jag fick åka med i en TMA-bil (ett skydds- och påkörningsfordon) och vara med när ett arbetslag reparerande skador, bland annat påkörd mittvajer. Det märktes direkt hur oskyddade arbetare på väg är, då lastbilar och personbilar bara susade förbi några meter brevid arbetsplatsen.

Det var en väldigt härlig och solig dag, som till och med bjöd på lunch utomhus. Här är några bilder!

TIPS

Förra veckan gick jag på mitt första yoga pass, och nu är jag fast. Jag har redan hunnit gå på tre stycken och kan verkligen inte förstå varför jag inte började med yoga tidigare. Efter varje pass känner jag mig helt lycklig. Jag tror verkligen att yoga är väldigt bra för mina stela, spända och onda muskler. Har även endel problem med ryggen, det ska bli så intressant och se om det kan bli bättre nu under våren.

Så dagens tips: Testa yoga om du inte redan har det!!!

Snö

vårtecken eller ej, Skåne bestämde sig tydligen för att få vinter igen. Nu ligger alla små blommor gömda under 15 cm snö.. Det har nämligen snart snöat i fyra dygn i streck, utan vidare uppehåll.

Ganska härligt och mysigt ändå, varjefall när man är innomhus. Och det är jag för det mesta. Sitter och försäker knåpa ihop mitt examensarbete utan att få panik för att tiden springer iväg. Imorgon är vecka 4 förbi. Imorgon ska jag även hålla min första intervju med platschefen Johan på Svevia Malmö.