Sommarlov

Hej på er!

Såå skönt att sommarlovet har börjat! Känner mig som en ny människa, haha! Kul att några av er har skickat in lite frågor på mailen! Alltid lika uppskattat. Detta blir alltså mitt sista inlägg på bloggen, då en ny tjej tar över till hösten. Vill tacka alla som har läst, och ni är alltid välkomna att maila mig om ni har någon mer fråga!

Tänkte berätta lite kort vad vi gjorde i skolan sista skoldagen. Skolan hade hyrt in en riktig skådespelare, och han låtsades vara djurägare i tre olika scenarion där han spelade mot riktiga veterinärer. Det var riktigt kul att se och det var lärorikt också. Det var verkligen en perfekt sista skoldag! Nu är jag klar med tre år på veterinärprogrammet, och till hösten börjar de kliniska åren. Är så taggad inför det praktiska, men just nu behöver jag verkligen sommar.

Jag skrev för någon månad sen att jag skulle länka min kandidatuppsats om kennelhosta i fall någon var intresserad. Tyvärr har våra arbeten inte blivit publicerade än, men ni kan ändå läsa den färdiga versionen här via min OneDrive!

https://1drv.ms/f/s!AuINMSF5fAPO1BlE2Q4hqVn3n3pq

Hoppas ni får en underbar sommar, kram på er alla!

Sista pluggdagen

Hej på er!

Puh, äntligen är den här – sista pluggdagen! Behöver bara samla energi för att plugga en enda dag till (och såklart för att skriva tentan imorgon ;-)), och det känns så himla skönt. Har jag berättat hur tentan kommer att gå till? Aja, i så fall berättar jag det en gång till! Detta är en typ av stationstenta som vi också har i ettan. Det går ut på att lärarna har gjort 24 stationer (varav 2 är vilostationer). Alla stationerna ser nästan olika ut, det kan vara hundmuskler, hästmuskler, hov, leder, kärl och nerver, filmer på halta hästar, röntgenbilder osv. Sen har man då 5 minuter på varje station där man ska svara på frågor, innan klockan ringer och man ska skynda sig till nästa. Det är en ganska spännande form av tenta, men man kan bli väldigt stressad och lätt glömma bort saker. Men den i ettan gick bra, och nu vet man ändå hur det går till så förhoppningsvis är man lite lugnare den här gången.

Idag ska jag plugga det sista nu på förmiddagen, sen ska jag och Natalie till skolan och kolla igenom allt en sista gång innan dissektionsrummen stänger 13.00 för förberedelse av tentan. Så efter det är man i princip klar, så då ska jag och Natalie äta thaibuffe till lunch. Blir kanske att man kollar lite röntgen på kvällen, men inte mer än så!

Så imorgon tentar jag mellan 8-10. Vi ska ses 20 minuter innan tentan börjar så det blir en tidig morgon!

Skriver mitt sista inlägg på fredag! Glöm inte att komma med eventuella frågor, sista chansen nu! 😉

Soliga tentapluggsdagar

Hej på er!

Hoppas att ni har det bra nu i Kristi Himmelsfärds-ledigheten! Här är det inte så mycket ledighet haha, det är tentaplugg för fulla muggar! Men nu börjar man ändå se ljuset i tunneln, mindre än en vecka kvar på tentan! Idag ska jag plugga nu på morgonen, sen ska jag träffa Natalie efter lunch för gemensamt plugg. Därefter ska vi cykla till ett köpcenter som heter Gränby som ligger här i Uppsala. Det är 1 mil dit från skolan, så det blir lite fredagsmotion 😉

Vi har väldigt härliga dagar här nu med fint väder, framförallt på förmiddagarna. Imorgon och på söndag ska det bli 25 grader – kommer kännas extra tråkigt att sitta och plugga då, men men! Känns ganska sjukt att tänka att om två veckor så är jag i New York! Så häftigt!

Har inte tagit någon speciellt bild under veckan. Så istället för ni en bild på mig och familjen när vi var i Ryssland ifjol.

 

Kämpar på

Hej på er!

Sitter just nu och ser film medan Maja ligger och sover bredvid mig, väldigt mysigt! Ska gå och lägga mig i tid ikväll för vi börjar 08.10 (superskum tid) men information om höstens klinikförberedande kurs. Är väldigt taggad inför hösten, även om äldrekursare säger att det är den tyngsta terminen på hela utbildningen!

I veckan har jag inte gjort något speciellt. Hästens muskler med ursprung, fäste och funktion börjar sätta sig nu så det är skönt. Imorgon ska jag och Natalie fokusera på leder, det är ganska svårt med alla ligament och sånt. I helgen blir det också bara plugg. Har dock bestämt med mina kompisar att gå och se nya Pirates of Caribbean på söndag, så det ser jag framemot!

Nästa vecka tar jag sommarlov, vilket betyder att jag endast kommer skriva tre blogginlägg till! Så om ni har någon fråga eller fundering så passa på att kommentera så att jag hinner svara på det! Det kan handla om vad som helst!

Hoppas att ni får en skön vecka!

Kram

Dansutmaning!

Här kommer ett litet snabbt inlägg. Detta är en dansfilm som jag och några andra studenter gjorde, eftersom IVSA (international veterinary student association) i Sverige blev utmanade av IVSA Lyon att göra en ”wobble”. Så här blev resultatet!

 

Vill ha sommarlov nu!

Hej på er!

Sitter just nu i skolan och har paus mellan föreläsningar. Idag handlar det om djurägarkommunikation och hur man ska hantera det på ett optimalt sätt. Vi har långa dagar i skolan nu fram till att tentaplugget börjar, och jag börjar känna mig så himla sliten! Har så himla mycket jag behöver lära mig och min hjärna känns helt slut. Är verkligen redo för sommarlov nu, haha!

I veckan händer det inget speciellt. Det blir bara massa plugg. Ska nog unna mig och gå och se nya Alien på bio imorgon, hoppas att den inte är alldeles för läskig 😉

Kram!

 

En helg med Philip

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en härlig helg! Jag har haft det toppen, Philip var här på besök och vi hade det jättebra. Vi åt på en jättegod hamburgerrestaurang (Phil’s burger), såg bio, grillade vid sjön, såg eurovision finalen med mina klasskompisar och mycket mer. En helg går så himla fort! Nu är det tre veckor tills vi ses igen och då ska jag ta mig igenom både tentaplugg och tenta, så det känns lite tungt.

I veckan som kommer så går vi rätt långa dagar i skolan. Vi ska påbörja rörelseanalys på häst och även titta på buk och rygg muskulaturen (förra veckan var det endast ben!). Så det är en del att ta tag i.

Vi hörs i veckan!

Har blivit med mops

Halloj!

Ber om ursäkt för ett relativt sent första inlägg den här veckan. Har allt fullt upp på grund av långa skoldagar! Jag har även fått med mig en av mamma och pappas mopsar, Maja, som ska bo hos mig fram till sommarlovet. Det är lite av en omställning för henne eftersom hon är van att bo i flock, och hon är dessutom ”pappas flicka”, så tanken att bo med mig är nog inte så populär 😉 Men hon börjar infinna sig i situationen nu, vilket är skönt. Jag är i alla fall supernöjd 😀

Idag hade vi diskussion och uppgifter om näringslära vilket var den avslutande delen av examinationen av näringsdelen. Det var ganska roliga uppgifter och vi jobbade på bra i min grupp. Sen på eftermiddagen så hade vi två timmars palpationsövning på häst. Det var väldigt svårt, speciellt att känna alla ledfickor och senor. Många senor är faktiskt så hårda så att man kan tro att det är ben! Vår häst blev ganska tjurig efter ett tag och det sluta med att den nöp till mig lite i överarmen. Men det gjorde inte så ont, blev mest chockad!

Imorgon kommer Philip (min pojkvän) hit. Ser fram emot en mysig helg med honom och Maja 😀

På flygplatsen

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en bra vecka! Jag sitter just nu på flygplatsen och väntar på att boarda planet. Det ska bli skönt att komma hem denna helgen, det blir sista gången innan sommarlovet!

Idag har det varit otroligt fint väder. Vi satt ute på lunchen och det var väldigt härligt. Man såg att en hel del i klassen blev lite röda i hyn efter bara en halvtimme ute – snacka om att vi inte har varit så solexponerade den senaste tiden 😉

Idag hade vi en föreläsning om kärl och nerver hos häst. Vi hade också introduktion till rehabilitering, vilket var väldigt spännande! Sen på eftermiddagen så hade vi en övning om kärl och nerver där vi använde garn i olika färger och markerade ut artärer, vener och nerver på hästskelett. Det var rätt svårt, men man lärde sig mycket av det!

Nu ska jag ombord planet! Trevlig helg!

 

 

Äntligen vår!

Hejhopp!

Vi har fått sååå fint väder här i Uppsala och det är så härligt! Enligt väderappen ska det bli 20 grader på fredag, vilket hade varit fantastiskt.

Annars flyter dagarna på som vanligt. Är mitt uppe i ledlära hos häst med samtidig repetition av hundens muskler. Det är många saker att hålla i luften samtidigt under denna kurs, blir lite trött i huvudet när jag tänker på allt jag behöver göra innan det är sommarlov 😉

Idag är halva klassen ledig (inklusive jag). Men jag och Natalie ska ändå cykla till skolan i eftermiddag för att öva lite muskler. Efter det så ska jag ha möte med Internationella utskottet. Det blir det sista mötet för terminen och jag har bakat veganska chokladmuffins för att bjuda på utskottet. Hoppas de smakar bättre än se ser ut, haha!

Skriver igen på fredag! Kram på er!