Ny på jobbet

Hejsan!

Har varit på intro på jobbet nu måndag, tisdag, och ska även dit imorgon. Det har varit två intensiva dagar och jag har verkligen insett hur mycket jag behöver lära mig! Är helt slut om kvällarna efter passen – tror aldrig jag har haft så ont i mina fötter! I snitt går man 18000-20000 steg per arbetspass och det är typ tredubbelt vad jag normalt går på en dag 😉

Under min intro-period så kommer jag få följa djursjukskötare och djurvårdare så jag lär mig deras rutiner och hur de utför de olika momenten. Kommer både vara på akuten/tidsbokningen och inne på vårdavdelningen. Jag kommer att jobba någon dag i veckan nu under kandidaten, så de dagar jag är ledig och under helgerna får jag lägga lite extra tid på uppsatsen. Har kommit ganska så långt med skrivandet så det är skönt, ska påbörja ”Diskussionen” nu i veckan och sen är i princip de största delarna klara. Hoppas nu bara att det är bra också, haha!

Annars händer inget speciellt i veckan. Ska ut och äta med Philips familj och deras vänner på en restaurang på fredag så det ska bli kul, sen ska jag hem till Ystad och träffa kompisar och familjen på lördag!

Hoppas ni får en skön vecka!

Kram!

Glädjande besked

Hej på er!

Var på arbetsintervju inför sommaren på Evidensia djursjukhus i Malmö igår (torsdag) och jag fick jobbet!! 😀 så jag ska börja min upplärning redan nu under kandidaten, har 11 dagar inplanerade så det ska bli jätteroligt! Första dagen är på måndag och jag är så himla nervös redan. Kommer inte kunna sova kvällen innan, haha! Men de var jättesnälla där så det kändes bra, det kändes tryggt att vara där!

I helgen är jag hemma hos mina föräldrar och passar Lucas och hundarna eftersom mamma och pappa är i Norge på hundutställning. Mysigt att umgås med Lucas lite!

Hoppas ni har en bra helg! Kramis!

Lund

Hejsan!

Sitter just nu och äter frukost i Philips lägenhet. Han överraskade mig precis med 5 jättefina röda rosor för alla hjärtans dag, och det blev jag väldigt glad för. Tycker så mycket om att få blommor! Min present till honom kommer att vara en middag som jag ska laga ikväll. Har inte riktigt bestämt vad jag ska göra än, men jag hoppas att jag får en snilleblixt under dagen!

Är alltså i Lund nu och bor hemma hos Philip för att skriva min kandidatuppsats. Trivs jättebra i lägenheten, den är så himla fin och myyycket rymligare än mitt boende i Uppsala. Måste dock vänja mig vid brevinkastet – blir lika rädd varje gång posten kommer!

Hoppas alla har en skön vecka! Kram på er!

I am coming home

Hej på er!

Denna vecka har verkligen bara sprungit förbi! Och nu är det fredag och ikväll åker jag hem till Skåne för att sedan stanna där ett tag. Det ska verkligen bli skönt att vara hemma, speciellt att kunna vara tillsammans med Philip – vi är ju inte direkt bortskämda med dagar tillsammans 😉

Jag håller på för fullt att läsa artiklar till kandidatuppsatsen. Målet är att jag ska börja skriva lite i nästa vecka och sen får jag se om jag behöver komplettera med någon information!

Bloggen kanske inte blir jätteintressant att läsa nu eftersom vi inte kommer ha några lektioner. Men jag kommer berätta lite om våra handledarmöten efter hand! Glöm inte att maila till eaon0007@stud.slu.se eller kommentera om ni har några frågor, eller önskemål om vad jag ska ta upp i bloggen!

Ha en trevlig helg! Kram!

I arkivet

Hejhopp!

Sitter just nu vid mitt skrivbord och har precis läst en artikel om kennelhosta till min kandidatuppsats. Börjar ändå få ihop en hel del information nu vilket är skönt, sen ska man bara få ut en text av det också, haha! Det var faktiskt lite kul igår för jag letade jättemycket på nätet efter två gamla artiklar från 70-talet om kennelhosta, vilka verkar ha lagt grunden för mycket av forskningen så jag ville gärna ha med dem i min uppsats. Jag lyckades dock inte hitta dem så jag bestämde mig för att gå till biblioteket på skolan och kolla om jag hade någon tur där. Och det visade sig att de hade dem både i  det veterinärmedicinska arkivet i källaren! Så jag fick gå när där bland alla gamla böcker och tidskrifter vilket var väldigt coolt.

Snart ska jag cykla till skolan och ha föreläsning och diskussion om statistik. Vi läste statistik i våras så det blir väldigt spännande och se om man kommer ihåg någonting överhuvudtaget, haha! Efter skolan ska jag ha mitt första möte med Internationella utskottet, så det är jag faktiskt lite nervös för. Men det ska bli kul!

Hoppas ni får en bra vecka!

Kram!

Fredag!

Hej på er!

Kan börja med att berätta att jag fick reda på att jag klara båda tentorna!! Är så himla glad, kändes helt overkligt när jag fick reda på det! Så som belöning till mig själv slutade jag att plugga redan vid 13 idag och har sen dess i princip bara legat i sängen och tittat på film! 😉

Ikväll ska jag cykla till skolan och möta upp de andra inför avfärd till stället där vi ska ha överlämningshelgen. Så måste sätta igång att packa lite snart! Detta blir min sista helg i Uppsala på ett par veckor nu eftersom jag nästa fredag åker hem för att skriva kandidatuppsatsen! Kommer dock flyga hit två gånger under skrivningsperioden för att ha handledarmöte! Börjar bli lite nervös för skrivandet faktiskt, framförallt gällande att få ihop bra information. Alla artiklar känns väldigt överväldigande i början, men det är bara att kämpa sig igenom dem.

Tänkte jag skulle lägga upp någon bild, men har inte gjort något speciellt under veckan och därmed inte tagit några foton. Så ni får en bild på mig som jag tog innan jag skulle flyga hem någon dag i oktober!

Ha en trevlig helg!

Mycket på en och samma vecka

Hejsansvejsan!

Sitter just nu i sängen med tända ljus och lyssnar på lite musik. Ska efter jag har skrivit klart detta inlägg sätta på det senaste avsnittet av Vampire Diaries som jag följer slaviskt. Sen blir det troligtvis någon film eftersom vi har sovmorgon till 10 imorgon!

Som rubriken lyder så kommer denna vecka på många sätt vara väldigt händelserik. Vi började ju vår kandidatkurs igår, vilket är en helt ny typ av upplevelse. Känns så himla konstigt att inte behöva sammanfatta några föreläsningar inför tentaplugg! Har börjat så smått att läsa lite artiklar om kennelhosta och det är verkligen utmattande att ta till sig så mycket text, speciellt när det är på engelska också. Men jag är taggad på uppsatsskrivandet, det känns framförallt väldigt kul att man blir extra bra på ett visst område.

Denna vecka kommer vi också få TVÅ tentaresultat! Dels livsmedelssäkerheten som jag har mycket ångest för, och dels försöksdjursmedicinen som vi skrev i fredags. Usch, hoppas verkligen att det har gått bra!

I helgen ska jag åka iväg med de andra utskottens ordförande samt styrelsen i kåren och ha en typ av gemenskapshelg. Ska bli roligt att komma iväg med lite nya människor och lära känna dem bättre!

Nu är det dags för Vampire Diaries!! Kram på er!

Hemmahelg

Halloj!

Sitter just nu hemma hos mina föräldrar och bara tar det lugnt. Hade ju tenta i fredags och förhoppningsvis gick det okej. Det var bara kryssfrågor vilket både är positivt och negativt – för då är det ju antingen rätt eller fel, man kan liksom inte ”skriva till sig” några poäng 😉

Efter tentan och redovisningen så tog jag flyget hem. Mamma hade lagat jättegod mat och det var en jättemysig kväll. Var dock rätt trött i huvudet efter dagen!

På lördagen så åkte vi in till Boule Bar i Malmö och spelade med min moster, hennes sambo och min mormor. Vi spelade tjejer mot killar och vi vann!! Det var riktigt kul! Efteråt så gick vi till Rådhuskällaren och åt deras Filébuffe! Det var så gott och man åt så mycket att man nästan sprack, haha! Tycker inte att bufféer brukar ha så högkvalitativ mat, men det här var verkligen toppen! Sen åkte vi rätt hem och la oss i soffan och såg Arrival. Jag tyckte den var jättebra, men ingen annan höll riktigt med mig…

Imorgon börjar en ny kurs, alltså kandidatskrivandet. Det ska bli roligt! Skönt ändå att skriva uppsats och ta en liten paus från ”vanligt” plugg!

Kram på er!

Hela familjen på Boule Bar

Tenta igen

Hej!

Har haft en lång dag idag! Gick i skola 9-16, sen cykla jag till kåren för det var möte med alla ordförande från alla utskott. Jag är i år ordförande i Internationella utskottet ifall jag inte har berättat det här! Internationella utskottet håller på med internationella frågor (haha vilken surprise) så som studiebesök utomlands, stipendier och vi arrangerar också ”utbyten” där man får möjlighet att besöka ett annat lands veterinärprogram och umgås med studenter där i ca 1 vecka.

Nu är det snart dags för tenta igen, men eftersom den är så liten så känns det inte särskilt jobbigt. Vi har bara inläsningstid på torsdag-eftermiddag, så det känns inte som om de tänker att vi behöver plugga så mycket. Så på fredag har vi dels tentan (som bara är 1,5 timme) och dels en gruppredovisning. Min grupps redovisning handlar om ”medvetande hos försöksdjur”.

Hoppas ni får en bra vecka!

Kram!