Hejdå

Nu har det gått två dagar sedan jag tog examen. Många i min klass har redan flyttat hem eller till sina nya hemstäder. Jag som är kvar här i Uppsala och ska pendla till Stockholm, ja jag är kvar helt enkelt. Idag ska jag flyga till Skottland med min bästa vän för två veckors äventyr. Efter det börjar det riktiga livet. Därför kommer det här vara mitt sista inlägg som bloggare för djursjukskötarprogrammet. Nu kommer det bli sommaruppehåll och till hösten hoppas jag att en ny dss student vill skriva om sin studietid på programmet. Ni kan fortfarande gå tillbaka och läsa mina gamla inlägg och alla kommentarer (har svarat mycket på frågor i kommentarsfältet så läs dom om ni undrar över nått) under sommaren eller tills den nya bloggen är uppe.

Ha det bra och så ses vi kanske på en gemensam arbetsplats i framtiden!

Absolut sista dagen!

Imorn tar jag examen!! Kan ni fatta!? Tre år är över och jag kommer stå med en kandidat i djuromvårdnad i handen! Galet 😀

I och med det så är det den sista dagen idag. Den går ut på att vi har kamraträttning på den sista tentan. Igår hade vi den sista tentan. Det kändes lite sådär, en del frågor var lite kluriga. Och för att alla ska hinna få sina resultat innan examen så hade vi idag kamraträttning. Det innebär att alla får en tenta att rätta (anonymt såklart) och så rättar vi i helklass och går igenom tentan på storskärm tillsammans med läraren. Jag vart så glad att jag klarade det. Två poäng över gränsen för godkänt! Halleluja!

Så nu är det bara massa tårtor kvar att göra så allt är redo för imorn. Kvällen ska jag spendera i Västerås där jag och sambon ska se standup med Jimmy Carr vilket kommer bli jättekul men som också gör förberedelserna för imorn lite stressiga.

Sista dagen i skolan

Bara sista dagen innan tentan visserligen, inte sista dagen forever. Men idag är sista seminariet/föreläsningen innan tentan nästa veckan. Så efter idag är det självständigt plugg inför tentan. Det är också bal i helgen så det är förberedelser inför det. Jag ska hämta min klänning hos skräddaren idag den var aaaalldeless för lång för mig xD!
Jag måste också förbereda tårtor och fika inför min mottagning efter examen nästa helg. Så mitt i detta ska jag också hinna tentaplugga!

Önska mig lycka till! *Panikar litegrann*

Högsommar?

Varje lunch hela den här veckan och hela förra veckan har det varit sjukt mycket folk ute på skolans gräsmattor, caféerna har fått fylla på glassfrysarna varje gång. Det här vädret alltså! Helt sjukt varmt. Vet inte hur det ser ut där ni är i landet fina läsare men här i Uppsala har det i princip varit högsommar. Jag har fått soleksem men också blivit lite lite brun på min nordiska hud som bara verkar gilla färgen röd i vanliga fall. Jag bara hoppas att det håller i sig till balen och examen om en och två veckor så att det inte blir regnigt och dant då… eller att regnet kommer nu så att de thinner bli fint tills dess igen.

Men just nu passar jag bara på att njuta av det otroligt fina väder vi har. Ikväll ska jag dock gömma mig i en biosalong i Mall of scandinavia och sitta i vipen och dricka vin och se på senaste avengers filmen som jag inte fått chansen att se än. Ska bli superkul, har taggat järnet på den här filmen och äntligen ska jag se den.

Men sen måste jag sätta igång och plugga inför tentan den här veckan. Tentan är två dagar innan examen så det är bara två veckor dit! Inte en tenta man vill faila och behöva göra om i typ mitten av juni eller ännu värre i höst! Jag vill ha allt klart så jag kan släppa skoltänket och hoppa in i jobbtänket i sommar.

Nu ska jag fokusera på föreläsningen vi har just nu 😉

Kristi himmelsfärd

Har varit helt ledig i fyra dagar nu! Inget plugg inget att förbereda, presentationen av exjobbet är gjort. Nya saker börjar den här veckan och vi ska ha massa seminarier och föreläsningar som ska vara inför tentan om två veckor. Men dessa fyra dagar har alltså varit mellan två moment och heeelt pluggfria! Så skönt! Jag och min sambo har istället åkt på utflykter, vi åkte till Wenngarn ut mot Sigtuna och moffade i oss på deras frukostbuffén och sen åt vi inget mer innan typ kl åtta på kvällen! Vi har åkt motorcykel, min sambo köpte en (till) bil den biltokige karln. Och det största av allt! Jag tog årets första dopp! Fy satan vad kallt det var. 16 grader i vattnet i Fjällnora strax utanför Uppsala, men alla ungar plaskade runt så jag kunde ju inte vara sämre, det var helt knökfullt på stranden. Dessa lediga dagar har känts som en liten minisemester med massor av sol och massor av glass. Hur härligt som helst. Det finns massor av saker att hitta på runt om i och utanför Uppsala och jag är så glad att det här är min stad nu! Kommer stanna för alltid <3

Presentation av ex-jobbet

Det är idag det gäller. Vi är nummer två efter lunch. Är lite nervös, som alltid när man ska prata inför typ 50 pers.. men det kommer nog gå bra.

Jag har övat ganska mycket, min sambo har fått spela min jobbpartner och fått läsa hennes delar av manuset så jag har kunnat öva på min del. Det har varit så roligt för han kan verkligen inte uttala alla anatomiska ord och vet inte vad hälften av dom betyder! Stackarn som han fick jobba med dom tungvrickarna!

Just nu sitter jag och lyssnar på klasskompisars presentationer och ribban ligger högt. Fatta bara hur långt den här klassen har kommit på tre år! Det är ju helt galet.

Hoppas ni håller tummarna för oss när det är min grupps tur i eftermiddag!

Pöss

1 månad kvar!

Bara en endaste ynka liten månad kvar till examen! Förstår ni? Lyckan, paniken, ångesten, längtan. Massa blandade känslor inför att sluta plugga och jobba heltid istället. Hejdå alla lediga dagar när man kan plugga hemifrån, hejdå sovmornar. Men hej till lön och nya erfarenheter.

Idag så har vi seminarium i smågrupper där vi går igenom hur övningarna som varit senaste veckorna har gått. Vi har haft övningar där vi treor har varit handledare under praktiska övningar för ettorna. Visast hur man tar blodprov, sätter pvk, tar status och blodtryck och sådana saker. Det var väldigt uppskattat för dom eftersom de är deras första intro till praktiska moment och för oss ingår det i kursen ”Arbetsledning och kommunikation” så det passade bra för oss också. Det var inget som bara var apropå ingenting utan det var obligatoriskt även för oss som ofta kan hamna i lärarsituationer i yrket. Man kan behöva lära djurägare om olika saker som de behöver göra i hemmet för sitt djur och vi kan behöva visa ny personal eller framtida studenter som har praktik. Så det är väldigt viktigt att kunna.

Resten av veckan och kommande veckan kommer vara intensiva. Vi måste förbereda vår presentation av examensarbetet som ska vara i 20 minuter. Så den presentationen måste göras och övas in etc etc. Sen ska man göra en opponering på ett annat arbete så det är det att göra också. Allt ska vara klart till nästa vecka då de är tre fulla dagar av alla presentationer. Ska bli skönt att få det överstökat! Kommer behöva bunkra upp med godis för att hålla mig vaken och lyssna på allas presentationer i dagarna tre!

 

Valborg

Valborg i Uppsala är ju en hel tradition bara den. Som student finns det massor att göra och man kan fira i flera dagar. Har man nationskort så är det bara att köra ända in i kaklet. Sen finns ju ekonomikumparken också där slla alltid hänger. En ganska big deal för många studenter tror jag. Nu är jag ganska ofestig och lat av mig så jag och mina lika lata kompisar ska ”bara” ha brunch picknick och (förhoppningsvis) kunna se forsränningen om de inte är helt mosat med folk vid ån, vilket det brukar vara. Sen blir det bara allmänt häng och glassätande om vädret tillåter innan det blir grillning på kvällen. Ska bli en härlig dag, hoppas jag inte kommer frysa för mycket bara för väderprognosen lovar inte så mycket.

Hörs!

Äntligen har vi lämnat in ex-jobbet!!

Nu är det inskickat! Äntligen! Nu ska det bara bli godkänt också *håller tummarna*

Under tiden så fortsätter den andra kursen vi läser och nu på onsdag ska vi ha en temadag med årskurs tre på veterinärprogrammet. Vad det innebär än vet jag inte riktigt än, vi ska förbereda oss med att läsa några artiklar och sen får vi se på onsdag. Jag tror att det kommer vara lite rollspel så man får öva lite kommunikation. Det är lite surt egentligen för vår klass har gjort det här såååå många gånger under utbildningen medan det kommer vara veterinärstudenternas första gång så det kommer säkert ge dom jättemycket och bli superkul men för oss som gjort det massor av gånger kommer det kanske bli lite mer upprepningar. Men det är alltid kul att hänga med andra klasser och årskurser, det här är ju våra framtida kollegor när dom går ut om två och ett halvt år så man kanske kommer jobba med någon i framtiden.

Exjobb och planer för Valborg

Nu är det inte långt kvar innan jag är klar med ex-jobbet! Jag ser ljuset i tunneln!! Känns helt fantastiskt. Det är slutgiltig inlämning nästa vecka och sedan är det ”bara” presentation kvar att göra tillsammans med att göra en opponering till en annan presentation. Men innan det ska redovisas så kommer det vara Valborg. Valborg i Uppsala… ja ni hör ju. Det är en stor grej. Jag har faktiskt bara firat en gång tidigare för det har alltid sammanfallit med sjukdom eller att jag har varit hundvakt på annan ort. Men i år så ska vi fira med champangebrunch, titta på alla små flottar nere i Fyrisån, picknick och grillning. Ser fram emot det som tusan, hoppas det är fint väder bara!