Tenta

Nu är tentan äntligen klar och det är bara en muntlig redovisning kvar innan kursen är slut. Vi har ju skrivit projektarbete, och ska nu redovisa dessa i halvklass. Jag tycker väl inte att det är sådär jättekul att stå framför klassen och prata direkt, men känner i alla fall att jag har koll på ämnet och då blir det alltid lite lättare. 

Ikväll ska vi ut och fira att tentan är över på V-Dala nation, vi hoppas att där finns massa spel att underhålla oss med!

Bild från en mycket hal kvällspromenad igår

Tentapluuuugg

På tisdag är det tenta och som vanligt är det plugg in i det sista. Då det är en såpass kort kurs vi läser nu kommer även tentan förmodligen vara ganska kort, men då blir det nästan ännu viktigare att ha koll på allt… 

Igår pluggade vi i skolan hela eftermiddagen, jag har gjort lite egna frågor utifrån föreläsningarna som vi satt och försökte svara på. Inte helt lätt, men har nog lite mer koll på sakerna nu än jag hade för en vecka sedan i alla fall! 

Efter pluggandet åkte jag och Joanna till Gottsunda, där vi mötte Fanny och köpte taco-grejer! Äkta fredagsmys med tacos och god efterätt blev det

2019

Så blev det ett nytt år ännu en gång. Ska jag vara ärlig så har 2018 inte varit mitt bästa år, men ser fram emot allt som ska hända i år!

På tisdag skriver vi tenta och avslutar därmed höstterminen, vilket betyder att jag då kommer ha gått klart halva utbildning! Heelt otroligt! Bara tre terminer kvar! Desto mer jag tänker på det, ju konstigare känns det. 

Nu är jag i alla fall tillbaka i Uppsala, vi har lämnat in vår slutgiltiga version av projektarbetet och hoppas på att det blir godkänt! 

GOD JUL

Nu har jag åkt hem till mina föräldrar i Småland för att fira jul. Vi hoppas på snö och massa julgottis! Vi ska lämna in ett projektarbete i början av januari, som jag och min gruppmedlem redan har skrivit klart och lämnat in, så nu tar jag lite välförjänad ledighet. 

Mitt lilla hörn av världen

Ända sedan 1/8 2017 har jag nu bott i Gamla Studentstaden i Uppsala, i ett trevligt men ganska litet studentrum i en korridor. Jag har fått höra tillräckligt många skräckhistorier om korridorer för att förstå att min ändå är väldigt trevlig, men nu är korridorslivet över! Jag har nämligen äntligen fått en 3:a på Väktargatan, där jag i februari ska flytta in med en kursare!

Det ska bli otroligt skönt att flytta till en egen lägenhet, med eget kök och eget badrum som delas med en person jag känner och vet är lika noggrann med att det ska vara rent som jag är. GRATTIS TILL MIG. Dock kommer jag sakna kära Studentstaden, känner mig redan lite nostalgisk och har inte ens flyttat än.

Studentstaden har verkligen varit mitt lilla hörn av världen, som jag kommer sakna.

Val av VFU

Nu gäller det! Vi har fått listor på olika praktikplatser inför nästa år och ska senast imorgon 08:00 ha skickat in vilka kliniker vi prioriterar. Lite skräckblandad förtjusning alltså, hur mycket jag än tänker och planerar för att det ska bli så bra som möjligt så vet jag ju inte var jag kommer hamna förrän kursledaren har fördelat ut alla platser. Har redan nu börjat planera för var jag ska bo, hur jag ska ta mig fram och tillbaka, men det spelar ärligt talat ingen roll innan jag vet var jag ska vara. Så kanske ska lugna ner mig lite och inte stressa för mycket i onödan 😉

Praktikperioden är som sagt indelad i fyra olika perioder, varav en jag kommer spendera utomlands. Sedan har jag valt att ha en på smådjur, alltså hund och katt-djursjukhus, och två perioder på ett hästdjursjukhus. Tyvärr finns det inte så många hästdjursjukhus och kliniker i Sverige, så sannolikheten att jag får mitt högsta val är ganska litet tyvärr.. Men det blir nog bra ändå, så länge jag slipper hamna i Piteå eller något sånt.

Vi skulle ha använt ett fancy datorprogram för att välja, men det kraschade tyvärr så det blir att fylla i listor i excel istället. Jag som ändå känner mig lite gammalmodig litar ju mer på att detta kommer funka, så inte mina svar försvinner i ett moln på internet någonstans.

Nu får vi hålla alla tummar och tår att jag kommer på två riktiga toppenställen!

Sista rycket

Snaaart är det jul. Höll på att säga jul”lov”, men då vi har ett projektarbete som ska lämnas in i januari så kommer det nog inte bli så mycket till lov. Dock kan jag jobba med det hemifrån, så får spendera hela jul och nyår hemma i Småland.

Den nya kursen började i fredags, är kanske inte supertaggad på den då det handlar mer om siffror och statistik än om djuromvårdnad. Det ska vara mycket bra förberedelse inför exjobbet däremot, så får se till att fokusera. Trots att jag helst av allt bara skulle åka hem nuu och äta pepparkakor och dricka massa julmust framför tv:n. Nästa vecka startar med ett litteraturseminarium, där vi har läst om två olika undersökningar och ska jämföra hur deras val av metod skiljer sig. Om jag har fattat rätt. Jag har i alla fall läst undersökningarna, och förhoppningsvis klarnar det lite om vad vi egentligen ska göra imorgon.


Måste försöka boka in en skidresa i vinter också, saknar att bara vara ute och leka i snön!

TENTA

Igår var tentan ÄNTLIGEN avklarad! Pust! Nu håller vi alla tummar och tår för att jag fick godkänt så jag slipper omtentan i januari!!

Idag är det överbetygstenta, som är frivillig då det egentligen inte spelar någon roll vad vi får för betyg – får man godkänt på allt så får man liksom sin legitimation, och då det är sån brist på djursjukskötare kommer nog ingen arbetsgivare börja jämföra betyg. Jag ska därför inte göra denna tenta utan får en helledig dag istället! Denna ska spenderas i stallet, och sen ska jag faktiskt bara göra ingenting. Det är verkligen på tiden.

IRLAND

Jösses alltså. Nu är det på riktigt. Jag fick i förra veckan bekräftat att jag ska ha fyra veckors praktik i Galway på Irland! Hur coolt är inte det??? Nu gäller det bara att fixa något vettigt boende och börja kika på flygresor!

Jag har ärligt talat varit ganska otaggad på praktiken överlag, men nu har jag något spännande att se fram emot! Tyvärr gjorde jag misstaget att kolla på hur vädret brukar vara i Oktober, och det är tydligen Irlands regnigaste månad… Men landet är ju känt för sitt regn så det är väl bara rätt att jag får uppleva det på riktigt!

Mindre än ett år kvar, nedräkningen har börjat!