December

December månad kommer vara rätt hektisk för mig då jag jobbar varje helg och har en del seminarier att redovisa i skolan. Sen ska det hinnas med julshopping, julbord och julbak och ha lite fritid däremellan också. Först ska vi ha ett seminarium där vi redovisar den hästövningen vi hade för några veckor sedan som jag skrivit om tidigare, sedan har vi ett seminarium om förgiftningar, ett annat om etik inom akut och intensivvård och ett till senare i december. Och i och med att jag jobbar varje helg fram till 2018 så kommer jag få utnyttja mina lediga vardagar bra för att få ihop all julplanering.Men vi har flera lediga vardagar i veckorna så det kommer gå att få ihop. Som tur är så inledde jag december med en härlig tjejweekend till Talinn med kompisar där vi gick på julmarknad i regnet, drack vin och åt massa mat. Bra start (dock är jag inte utvilad efter den här helgen) på december så nu är det bara att köra vidare!

Jag måste ju fortsätta tentaplugga i december också, den stora 15 Hp tentan är i Januari och jag vill gärna slippa göra om den. Allt det praktiska som har varit i den här kursen är ju dock avklarat redan så det har jag redan bakom mig och kan därför fokusera på den skriftliga tentan. Det blir till att plugga i mellandagarna eftersom jag jobbar under julhelgen och nyår…

Längtar efter 2018….

Saco mässan i Stockholm

Tjenixen! Nu har jag vilat upp mig från mässan i Göteborg, intensiva dagar! Imorgon och på fredag kommer jag stå på Saco mässan i Stockholm vilket kommer bli ännu mer intensiv med många fler besökare! Vilken tur att jag bara njöt i söndags och kunde vila då, var på julmarknad och åt massa mer smakprover på allt som bjöds, hade pepparkaksbak på kvällen med vänner <3, drack första glöggen, ja ni fattar, jag hade en mysig söndag. Sen började veckan om igen med föreläsningar (har haft två stycken bara, ganska chill vecka) och så missar jag två stycken när jag är på mässan men det är inga problem att ta igen när man har klasskompisar som antecknar åt en. Jag har nu börjat plugga till tentan som är i Januari, kände att det var dags så jag sliper sitta där i mellandagarna och i början av nya året och råplugga. Har gjort lite flashcards, finns en fett bra app för det så man alltid har med sig det och kan plugga var som helst!

Efter mässan nu så kommer jag nog vara ganska slut så det är tur att jag ska iväg på en tjejweekend till Talinn och gå på julmarknad, Ska bli supermysigt att släppa plugget och vila rösten efter mässorna och bara njuta (och äta ännu mer smakprover).Studentlivet är bra härligt när man kan hitta på massa saker, behöver inte vara dyrt för att ha kul liksom!

Men nu är det dags för att jobba snart eftersom det är onsdag, ska bara slänga i mig lite mat och byta om först! För min del hoppas jag på en lugn kväll på akuten så jag kan känna mig redo och pigg för mässan imorgon, ses vi där?

 

Kunskap och framtid

Två dagar av tre är gjorda på mässan nere i Göteborg. Har pratat med hundratal människor känns det som! Pratat mig hes på dessa två dagar och så är det en dag till imorn. Det är tur att vi kan vila på kvällarna. Första kvällen drog vi ner på stan, jag köpte lite julklappar och vi åt mat på ett härligt bryggeri. Nu idag andra dagen så var ju Liseberg öppet! Man är inte så ofta i Göteborg liksom så klart vi gick dit och passade på! Julmarknaden var ju fantastisk, jag åt mig proppmätt på smakprover av massa ost och diverse korvar, massa olika nötter, brända mandlar, popcorn och godis! Sen på det käkade jag middag från ett av de små gulliga stånden, drack varm lyxchoklad och bara njöt av alla fina ljus, träffade tomten (!!) Och gick runt och hänfördes av allt det  fina. Är sjukt nöjd med kvällen, väldigt trött i fötterna och väldigt redo för sängen just nu. En sista dag imorn innan tåget hem till Uppsala går. Har varit superkul att prata med alla studenter som är intresserad av det jag pluggar och jobbar med och själva vill bli djursjukskötare. Kul att det är ett sådant stort intresse. Nu ska jag vila upp mig inför sista dagen. Sen är det ju i Stockholm nästa vecka så då kommer jag hänga med alla i dom trakterna som är intresserad. Kom och säg hej och prata framtiden med mig!

Hela gänget redo för mässa!

På väg till kunskap och framtid i Göteborg!

Sitter just nu på tåget på väg ner till Göteborg! Ska bli väldigt roligt att få träffa massa spännande människor som vill plugga på SLU. Ser också väldigt mycket fram emot att äta hotellfrukost i flera dagar! Höjden av lyx måste ju vara hotellfrukost! Ska även passa på att göra massa roliga saker när mässan är över för dagarna, vi kommer bo nära Liseberg så vi ska passa på att gå på jul på Liseberg någon dag, hur mysigt kommer inte det bli! Kommer kanske passa på att köpa lite julklappar när jag ändå är inne på en mysig julmarknad. Jag har även hört ett rykte att det finns ett spa på hotellet…. bara det är ju hur lyxigt som helst! Så det blir kanske lite spaandet också under dessa dagar. Det kommer säkert behövas efter att ha stått på en mässa i massvis med timmar i flera dagar! Men det ska bli så roligt!

Hoppas vi ses där!!

Hästövning

Sitter just nu i skolan och väntar på att klockan ska bli två. Då ska vi nämligen göra förberedelse till våran obligatoriska hästövning som är imorgon, vilket innebär att vi ska själva ska söva en häst och hantera den under narkos. Detta gör vi i grupper såklart och hästarna som det görs på är hästar som skänkts till utbildningen som av en eller annan orsak ska avlivas. De sätts under narkos och vi sköter den fram tills dess att den avlivas, det låter kanske lite brutalt men hästen känner ju ingenting vi gör eftersom den är sövd. Det är ett väldigt bra tillfälle för oss studenter, det är genom sådana praktiska övningar som vi lär oss mest tycker jag. Så idag ska vi förbereda operationssalen, bestämma vem som ska göra vad, räkna ut alla doser av medicinerna etc. Allt det här görs ju såklart lärarlett, det är flera lärare med i rummet och ser till att går bra så det kommer vara skönt att kunna ha någon att luta sig mot. Nu kommer ju inte jag arbeta med häst i framtiden utan jag vill ju jobba med smådjur men jag tror ändå att sånna här övningar är väldigt bra, tyvärr har vi ingen liknande på smådjur vilket är synd men vi har i alla fall den här på häst. Så det sitter jag och väntar på just nu. Egentligen borde jag väl ta vara på de här lediga timmarna med att plugga,läsa anteckningar eller nått men jag tyckte idag att det var bättre att fixa med spotifylistor, leta recept på maträtter och såklart skriva ett inlägg här!

Juste! På onsdag åker jag ner till Götet, mässan pågår torsdag-lördag, så är det nån av er som bor i trakterna där nere och vill veta mera om utbildningen och SLU så åk dit så ses vi!

En dag på akuten

Den här helgen jobbar jag på akuten på UDS. Så idag har jag ätit där och kört mitt race. Det har varit en lagom dag med saker att göra hela tiden men i lagom takt så det inte var stressigt och utan att de var tråkigt. Det var allt från jakthundar med vildsvinsskador till pyometror till en afrikansk pygme-igelkott med dyspnè. Varierande och roliga fall. Det mest intressanta fallet var ju lätt pygme-igelkotten, har aldrig träffat på en sådan förut så att få vara med på en undersökning av en sådan var intressant och lärorikt. Söt liten sak, klockan på stetoskopet var nästan lika stor som lilla kotten! Bifogar en bild på den lilla rackarn. Imorn är det tillbaka igen och köra en till dag innan det är dags för skola igen!

Pust o stön!

Afrikansk Pygme-igelkott!

OSCE

Osce! Vårat ord för praktisk tentamen. Det har vi den här veckan. Förra veckan hade vi genomgång för de olika momenten som kan komma på oscen och så får vi tid att öva på dessa moment och sedan på torsdag så är den praktiska tentan! Den här oscen kommer vara intubering katt, lägga artärkateter på häst och andra roliga saker. Detta med att vi får öva på praktiska saker är det bästa med min utbildning. Vi har gummihästar med ”blodkärl” fyllt med färgat vatten som man kan öva på. Och andra ”dummies” man kan öva olika saker på. Men till intubering av katt så får vi öva på kadaver. Det vill säga katter som av någon orsak avlivats på djursjukhuset och skänkts till undervisning av dess ägare. Det är så bra för oss att vi har möjlighet till det! För att utbilda nästa generations sköterskor liksom. De första gångerna i första året är lite makabert men man vänjer sig och behandlar djuren respektfullt, man får tänka att det är för att vi ska lära oss och kunna ta bra hand om de levande djuren sen när vi jobbar på djursjukhus och kliniker. Så det ska jag göra den här veckan. Öva inför OSCE! Wish me luck!!

 

Hoppsan! Länge sen…

Oj vad tiden går fort! Redan den 12 november! Jag har inte hunnit skriva något här, har inte hunnit svara på era frågor i kommentarerna förrän nu heller, så förlåt för sent svar på dom! Men nu så! Vad har hänt sen senast då? Vi har kommit igång med nya kursen nu. Intensiv, akutsjukvård och anestesi under speciella förhållanden.Spännande ämne, inte så många föreläsningar som jag hade hoppats på utan det är mycket man får läsa in själv vilket jag inte är så bra på alla gånger. Jag gillar föreläsningar där man kan både få lyssna, läsa och anteckna så informationen fastnar bättre i huvudet. Och ställa massa frågor om man behöver också såklart! Så nu är det till att skärpa plugg disciplinen och inte sätta mig med böckerna en vecka innan tentan sen utan att börja lite smått redan nu…. Men det finns så mycket annat roligt man kan göra istället ju! Jag har testat att göra friterade munkar med dulcefyllning, glass med karamell chokladfudge fyllning… ja ni hör ju, jag typ bor i köket när jag har ledig tid över. Det är så kul att bara stå där och fundera ut vad jag ska hitta på härnäst. Och nu börjar ju julen att närma sig, då finns det så himla många roligare saker att göra än att sitta och plugga! Praliner, godis, kola och bullar. Men NEJ! jag måste prioritera plugget i år, tentan är i början av januari. Fast litegrann hinner jag nog med att göra, måste ju fixa ätbara julklappar till alla….

Jag har haft fullt upp med jobb på senaste, jobbat väldigt mycket extra för ordinarie personal har varit sjuka. Men nu så har det lugnat ner sig lite, så jag kommer ha tid att skriva lite grann här 🙂

Så tråkigt väder förresten! Avskyr slask, kan inte snön och den riktiga kylan komma någon gång istället för att vela fram och tillbaka såhär! Bifogar en liten bild på min pälskling (den stora svarta blandisen) från i somras när han träffade min mammas valp för första gången, en stor kluns i jämförelse med lilla räven. <3

Throwback på pälsklingarna

Back to reality

Sista kvällen i Köpenhamn nu! Har gått upp flera kilon och druckit massa god öl. Studentlivet deluxe! Älskart! Sett dom bästa delarna av Köpenhamn och Nordsjälland, hur fint som helst. Har funnits så många valmöjligheter att det har varit svårt att bestämma vad man ska ta. Till min egen besvikelse så har jag inte ätit ett enda smörrebröd men det har alltid funnits massa annat som varit mer lockande. Och då sa jag ändå att jag skulle äta massa smörrebröd hela helgen! Japp så kan det gå. Öl och efterrätter är också mat?!?

Nu är det hem till verkligheten imorn och kursstart på tisdag, har inte ens köpt nån litteratur till den här kursen än… Lägger mina pengar på resor istället xD. Nej men oftast brukar man inte behöva all litteratur. Jag brukar köpa nån av böckerna som finns på listan, den som verkar mest intressant, plus att jag har böcker sedan tidigare. Sen ska vi få typ 20 vetenskapliga artiklar att läsa också som kommer täcka det mesta vi behöver veta. Det kommer nog gå bra.

Är det nån som vill se bilder från resan eller mitt vimsiga liv på skolan och hemma så kan man följa mig på Instagram där heter jag ‘angelicahed’ det är bara att söka fram mig. 🙂

 

Pöss på er!

Typiskt studentliv att dricka öl xD

Dobby is a free elf!

Finally! Jag är klar med praktiken! Halleluja! Jag är klar med alla arbeten också, ska bara skicka in allt. På torsdag ska jag iväg till Köpenhamn och nästa vecka börjar nästa kurs. Akut och intensiv sjukvård! Låter hur kul som helst. Det kommer handla om neonatala djur hur de vårdas och intensiv vård tex chockterapi, anestesi under olika förhållanden och mycket mer! Hur kul som helst! Men jag har inte varit i skolan sedan typ mars eftersom förra året avslutades med en praktikperiod och det här året började med en så det kommer kännas ovant att vara tillbaka i skolbänken. Men samtidigt kommer de vara skönt, jag har sju månader kvar av utbildningen och praktiken är helt klar. Praktiken är mest hektiskt, jag ser fram emot att börja skolan först kl 13 för att man har en ledig förmiddag. Sova! Njuta av studentlivet liksom xD Sen när jag är klar så är det ju 40 timmars vecka here I come! Bäst att passa på nu när jag har chansen att ha sovmornar liksom!

Pöss på er!