Mässor

Jag har glömt att säga att jag ska stå och prata på två av mässorna i vinter där SLU är med. Först i Göteborg så kommer jag vara med i slu:s monter och prata om utbildningarna som finns men främst min egen såklart! Sen ska jag vara med i Stockholm också. Det kommer bli kul. Jag var med på mässa i Sundsvall i våras och det är superkul att jobba på mässa. Så är det nån av er som vill prata irl eller bara veta mer om SLU eller vad som helst och bor i Göteborg eller Stockholm eller nära så kan ni komma och hänga med mig! Det är mässa i Malmö också men den kommer inte jag vara med på.

Datum är:

Göteborg 23-25 november

Stockholm: 29 november -1 december

Malmö: 6 december (här kommer inte jag vara med!)

Kom och säg hej!

Sista veckan!

Jag har nu en vecka kvar på praktiken! En sista vecka. Jag har varit på operation idag, väldigt spännande som vanligt, en halsoperation och en artroskopi. Sen nästa vecka är sista veckan på kursen vilket innebär att det är dagar som ska läggas på att skriva de uppgifter vi har kopplade till praktiken. Men när jag är som jag är så ville jag utnyttja dessa dagar till nått annat så jag ska ju resa några dagar till Köpenhamn! Vilket i sin tur innebär att jag redan har skrivit klart alla arbeten under de senaste veckorna. Skönt! Fått det överstökat och kan njuta av några lediga dagar innan nästa kurs börjar. Det är faktiskt väldigt ofta som man kan göra så som student har jag märkt. Det är oftast generöst med inläsningsdagar/ skrivdagar så tar man bara tag i plugget tidigt och sätter sig och skriver och läser så kan man ofta fixa några dagar ledigt i slutet av varje kurs. Det är då man får passa på! Spara lite extra cash och åka iväg nånstans! Såklart är det ju inte så smart när man har feta mastodont tentan men ibland så kan man unna sig! Så jag längtar som satan till våra fyra dagar i Copenhagen!

Pöss!

Förgiftning

Jag köpte en ny bil förra veckan! Supeeglad och taggad över min fina kombi! (Tur att jag har en biltokig karl så jag slipper tänka så mycket kring det utan kan låta han ta hand om allt). Men i alla falla, jag skulle åka ut till skogen och lämna däcken i logen hos mina föräldrar där dom inte tar plats. Jag kommer fram och går in medan sambon lastar av däcken. Väl inne så säger mamma att hennes kattunge inte är mår bra. Att han helt plötsligt bara en stund innan jag kom började kräkas etc. Jag tar mig en titt på bebisen som bara är 20 veckor typ och där sitter han o gråter för att han mår så dåligt. Kräks slem, diarré, hur mycket salivering som helst, tårproduktion och pupiller smala som streck och inte responsiva på ljus…. Shit tänker jag! Han har blivit förgiftad av nått. Jag fick ändra mina kvällsplaner (typiskt djur att bli dåliga på fredagkvällar…) Och sätta mig att åka till jobbet. Tur jag jobbar på akuten så jag vet hur det går till men okul att jag måste åka till jobbet  på min lediga dag…. Bebisen fick skrivas in på intensivvårdsavdelningen och få behandling och övervakning. Han blev bättre och mådde så bra att han kunde åka hem efter ett dygn. Skönt för alla inblandade!

Resten av min helg gick som på räls! En tur till en kompis stall och rida lite, mysigt så länge jag slipper ta hand om hästen jämt 😂 finmiddag, söndagsmys. Härliga saker för att ladda upp för veckan som kommer.

Nu är jag redo att köra!

Två veckor kvar!

Åh jag längtar så! Ska bli skönt att kunna fokusera på mina smådjur igen. Har under dessa veckor kommit fram till att hästar är otroliga djur men att jag verkligen inte är en hästtjej. Hundar och katter är min grej helt enkelt! Nu är det två veckor kvar bara. Arbetet man ska skriva är färdigt och ska bara lämnas in. Hotell i Köpenhamn är bokat och klart! Snart!! Snart får jag sitta på en pub i en mysig stad och dricka god öl med människan jag ska leva mitt liv med! Förstår ni hur glad jag blir av att tänka på det! Två veckor!!!

Men i alla fall, senaste veckan har jag varit med på en kastration. Jag fick hålla i tången om kulorna medan veterinären krossar ledarna och kärlen. Lite skillnad med nävesstora kulorna på häst mot kattens små nötter 😂  så nu har jag gjort det också. Inte något jag trodde jag skulle göra för några år sedan innan jag hade bestämt mig för vad jag skulle göra med mitt liv!

 

Peace out ✌️

September månad slut

Tjenixen, ett tag sedan jag skrev. Busy busy har jag varit. Nu har mer än halva praktiken på häst gått och bara tre veckor återstår. Det ska bli skönt att få bli klar, längtar tillbaka till mina katter och hundar! En redig förkylning har jag dragit på mig också, så den här veckan är varit tung med praktik måndag till fredag och jobb på akuten lördag och nu imorn plus förkylning och snart en helt tappad röst. Men men vad ska man göra? Kriga vidare är ända valet.

Gud vad det känns som att jag bara pratar om praktiken och mitt extrajobb på akuten här på bloggen. Är det vad mitt liv har blivit? Ja just nu verkar det som så. Om tre veckor kommer praktiken vara slut, då kommer det lugna ner sig lite. Jag kommer kunna spendera mer tid i skogen med vovven min och njuta av ledigheten också. Jag planerar att fira att praktiken är avslutad med en weekend i Köpenhamn med min käre sambo. Inget säger tack och hej leverpastej till en kurs som några öl. Rena lyxen att vi har några tomma dagar innan nästa kurs börjar så man har chansen att komma iväg några dagar. Längtar så in i bomben! Någon som har nått bra hotelltips eller nån restaurang eller sevärdhet som bara inte får missas i Köpenhamn?? Please so tell!

Till next time! <3

PS här är en bild på sötaste vovven i världen från semestern i somras på Gotland.

En helg på akuten

Jag är helt slut och det är bara måndag!! Men det finns en anledning och det är att jag inte hade helg. Jag jobbade på akuten i hela helgen och det var smått kaos med patienter som vällde in genom dörrarns hela dagarna. Samtidigt som det är väldigt roligt och lärorikt så hade de varit skönt att ha helg. Men men. Nu är det ny vecka och jag är ledig helgen som kommer så jag kan vila då. Men först är det en till vecka med hästar.

Hörs!

 

Ledig helg

Har precis haft en fantastisk helg! Lyxmiddag ute på stan med sambon och bio och annat kul! Det behövdes efter dom två första veckorna på praktiken. Det var skönt att få till en ledig helg för kommande veckorna kommer bli tuffare. Jag jobbar nämligen extra på smådjursklinik på UDS och ska jobba kommande helgen vilket innebär att jag är igång 9 timmar om dagen sju dagar i veckan. En ledig helg var med andra ord behövligt! Men det är väldigt kul och lärorikt och jag skulle rekommendera alla att jobba extra under studietiden om man har chansen! Men nu är det nya tag med alla hästar på en ny vecka på praktiken!

Höres!

Hästpraktikens andra vecka

Är mitt i min andra vecka på hästpraktiken man har på dss-programmet. Jag hade smådjur i våras och nu har jag sadlat om (pun intended) och är på hästklinik. Jag är inte en hästtjej och har bara suttit i en sadel på ponnyridningar på marknader när jag var liten. Det är en liten omställning, jag menar skillnaden mellan 30 kg hund eller 3 kg katt upp till 600 kg häst är ganska stor. Men o andra sidan är det mer djur att gosa mer. Det är så otroligt snälla djur och jag lär mig enormt mycket om dom. Jag tvivlar på att jag kommer ändra inställning helt utan det är smådjur som gäller för mig i framtiden men det är kul att ha fått testa hästarna också.

Den här veckan har jag börjat med injektioner intramuskulärt och uppvisning vid hältundersökningar och massa andra saker. Fast jag får städa väldigt mycket. Visst att jag visste att man måste städa mycket i stallmiljö och att hästar är ganska skitiga djur men att städa kommer inte vara något jag kommer sakna sen!

I min klass är det fler smådjursintresserade än hästintresserade men det är väldigt varierande. I klassen under mig har jag hört att det är fler hästintresserade. Oavsett så är utbildningen 50/50, eller ja den ska vara det men det blir lätt mer fokus på smådjur. Vilket är tråkigt för dom som bara vill jobba med hästar i framtiden men kul för mig som bara vill jobba med smådjur.

Jag passar på att supa in så mycket kunskap jag kan medan jag är här (tillsammans med stall damm) men jag längtar ändå tillbaka till mina kissar och vovvar på smådjur ❤️

 

Morgonen efter släpp

Nu mår man som man förtjänar. Insparksveckan har haft sin avslutning med släpp till 04 på kåren. Jag kom hem från semestern tidigare i veckan och kastades in i vardagen igen med de första dagarna på hästpraktiken och extra pass på universitetssjukhusets  smådjursklinik. De stora djuren har jag snart vant mig vid och de resterande veckorna kommer flyga förbi. Åter till insparksveckan och släppet! Är så ledsen att jag inte har min praktik i Uppsala just nu för jag missar ju nästan allt med insparken. Det är så roligt att se alla nya studenter och vmf (veterinärmedicinska föreningen) gör ett sånt sjukt bra jobb hela veckan! Jag var själv med att arrangerade det förra året och det är så förbannat roligt! Kommer alltid minnas hur kul jag hade och hur otroligt trött jag var! Gårdagens släpp (fest) var avslutningen på veckan och de nya nollorna välkomnades in i kåren. Dans in på småtimmarna och kladdkaka mitt i natten. Hur härligt låter inte det liksom? Nu ska jag vila och samla ny energi för den kommande veckan på praktiken.

 

Välkommen hit!

Kul att just du har hittat hit!

Det här är mitt första inläggs om studentbloggare och jag är supertaggad för att berätta för er om det sista året för mig på SLU. Ni kommer få följa mig både hemma och i skolan, jag hoppas ni vill läsa vad jag berättar. Just nu är det fortfarande ”sommarlov” (man har ju egentligen inte lov men jag tog lite lov ändå :P) Jag har jobbat på universitetsdjursjukhuset under sommaren så nu under Augusti tog jag ledigt för att ha semester innan terminen börjar. Det här inlägget blir kort för jag måste packa inför min Spanien resa imorn men ni kommer höra mer av mig när terminen börjar. Jag startar med tio veckors praktik på hästklinik så där har vi en nöt att knäcka. Jag och hästar…. är ingen hästtjej om jag säger så. Men jag avslutade terminen i våras med tio awesome veckor på smådjursklinik så nu är det dags för dom stora djurens tur. Det kommer förhoppningsvis gå bra och jag kommer bli hästfrälst! Men innan dess ska jag chilla med en piña colada på stranden på costa del sol. Hasta la vista baby <3