Exjobb och planer för Valborg

Nu är det inte långt kvar innan jag är klar med ex-jobbet! Jag ser ljuset i tunneln!! Känns helt fantastiskt. Det är slutgiltig inlämning nästa vecka och sedan är det ”bara” presentation kvar att göra tillsammans med att göra en opponering till en annan presentation. Men innan det ska redovisas så kommer det vara Valborg. Valborg i Uppsala… ja ni hör ju. Det är en stor grej. Jag har faktiskt bara firat en gång tidigare för det har alltid sammanfallit med sjukdom eller att jag har varit hundvakt på annan ort. Men i år så ska vi fira med champangebrunch, titta på alla små flottar nere i Fyrisån, picknick och grillning. Ser fram emot det som tusan, hoppas det är fint väder bara!

Kattvakt

en kollega till mig på djursjukhuset är på semester i två veckor så jag är kattvakt åt hennes kissar. Varav ena bara är typ 20 veckor… Det är lite svårt att sova på natten om jag säger så. Mattorna ligger all over the place och kattleksaker är utspritt överallt. Jag försöker ju övertala min sambo att vi ska skaffa katt, inte medan vi bor i lägenheten men senare när vi köper hus. Han är så sjukt anti-katt som man kan bli. Han har gått med på hund sen när vi har hus. För att vara en person som aldrig haft djur och inte vuxit upp med djur runtomkring sig så kan jag förstå honom. Men jag som jämt har haft djur omkring mig vill ju fortsätta ha det. Att ha två katter varav en galen ungkatt hemma i två veckor verkar inte riktigt övertala honom xD men jag fortsätter hoppas!

Examensarbete och bal

Förstår ni hur skönt det är att snart vara klar med examensarbetet! Jag och min skrivarkompis hade ett skrivmaraton på 8 timmar i förrgår där vi skrev och skrev och skrev och nu är nästan hela sista delen klar! Vilket är väldigt bra eftersom det ska lämnas in nästa vecka. Så nu är det bara några få stycken kvar och lite finslip textmässigt! Såååå sköööönt!

Anmälan till balen öppnade i veckan också så nu ska jag punga ut lite pengar till den också och dra med min sambo på den, men den är först i slutet av maj så det är långt kvar. Måste hitta ett skrädderi som kan lägga upp min klänning så jag inte trillar omkull! Så taggad!!!!

April

Jag klarade tentan! Wihoo! Med två poängs marginal! Så skönt det är, jag var så nervös att jag skulle behöva göra om den mitt i examensarbet skrivandet.

Påsken är över och jag spenderade den med tio dagar i försvenska fjällen. Sveriges paradis Abisko, älskar att spendera tid där (min familj kommer därifrån) så fint och härligt. Snöskoter turer, grillning och sol!

Idag jobbar jag på uds men inte på akuten utan jag går på pol-lista. Det innebär att jag har en veterinärs lista (ibland har man flera) och så tar jag hand om de patienter som har bokade besök hos den veterinären. Inte lika stressigt som akuten kan vara ibland med andra ord. Men det beror ju såklart på hur många listor man har 😉 som tur är har jag vara en så det blir en lugn dag och jag kommer rycka in på akuten om det behövs 🙂

Nu är fikarasten över

Hörs!

En hund med tjock päls och en mesig hund som fryser

Tenta

Igår var tentan för rehab kursen. Det var teknikstrul redan i början men tillslut så fick dom det att fungera. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den. Det kändes riktigt bra innan och jag tyckte jag hade pluggat på alla de rätta sakerna. Men efter tentan kändes det inte riktigt lika kul. Det var en frågor som jag tyckte var ganska fula och inte hörde hemma i den här tentan, saker vi inte gått igenom på föreläsningarna. Men men vi får se vad resultatet säger när vi får tillbaka det. Nu är det fullt fokus på ex-jobbet igen, parallellt med den nya (SISTA!) kursen!

Nu ska jag äta glass och skriva. Hörs

Tentaplugg

Idag har jag faktiskt köttat tentaplugget! Hade en kompis som läser läkarlinjen på Uppsala universitet som kom över och hjälpte till att förhöra mig, så hon fick lära sig massor av nya saker hon med. Tentan är om två dagar och imorgon ska jag och en klasskompis förhöra varandra och plugga det sista vi är osäkra på och sen kommer vi (förhoppningsvis) vara redo för tentan på tisdag! Så tror jag tar kväll nu faktiskt, netflixar lite och äter pasta. Typisk studentmat ni vet

Hörs!

Bilfan

Imorse när jag låste upp bilen så började den tjuta och ville inte starta. batteriet dött… KUUUUL! Not. Min sambo fick komma och rädda mig, stackarn hade redan åkt till jobbet. Sånna saker tycker jag bara kan låta bli att hända. Kom i tid till skolan ändå, det är den sista dagen med föreläsningar innan inläsningsdagarna för tentan. Väl i skolan så fick jag reda på av tre andra pers som var där att schemat hade ändrats för typ två veckor sedan utan att läraren sa något om det… så vi började en timme senare. Så sen vart jag iaf inte. Men lagom kul morgon om man säger så, irriterande att man inte får veta om schemaändringar. Halva klassen hade ju fattat det uppenbarligen men jag laddar alltid ner schemat för att slippa logga in och klicka mig fram till det varje gång jag vill kolla något. Då är det skönt att bara ha det på skrivbordet nerladdat.

Vi har kommit mer än halvvägs med examensarbetet nu! Så glad för det eftersom det ska lämnas in om några veckor. Men just nu kommer jag lägga det på hyllan eftersom det är tenta om en vecka och jag har på riktigt FORTFARANDE INTE BÖRJAT!!! AAAHHH! Why do I do this to myself! Så kommande vecka ska dedikeras åt rehab.

Ses på andra sidan!

Jobb jobb jobb

Jag har äntligen fått till ett kontrakt för jobb efter examen! Så glad för det, nu slipper jag oroa mig mera. Det är generellt sätt väldigt lätt att få jobb som dss för det är stor brist i landet. Men precis som men andra utbildningar så är det svårare på utbildningsorten och eftersom mitt liv finns i Uppsala så kommer inte jag flytta någonstans utan jag blir kvar här där min kärlek och min familj finns. Därför har det varit lite svårare för mig att få till en anställning. Men nu så har jag det! Dagen efter jag kommer hem från resa till Skottland ska jag börja jobba!

Yaaay!

 

Ljuset i tunneln

Vet ni vad jag insåg igår? Att idag är det exakt två veckor kvar till tentan i rehab kursen och jag har inte ens börjat plugga på den… jag har lagt allt krut på ex-jobbet och inte haft en tanke på att tiden närmade sig tentan.. suck. Det är väl dags att sätta igång då helt enkelt. Näst sista tentan jag kommer ha! Tror det är en tenta i nästa kursen, som kommer vara den sista kursen. AAHH!! snart klar! Jag ser ljuset i tunneln på riktigt nu. Jag har bjudit folk på min examen, balklänningen är köpt. Ex-jobbet börjar närma sitt slut. Gud vad jag längtar efter lite sommarlov! Hela två veckor får jag innan jag ska börja jobba heltid! HJÄLP! Kommer nog ta tid att ställa om klockan efter nya rutiner men det får gå!

Men nu måste jag dra, ska jobba kväll på akuten ikväll, hoppas på en lugn kväll så jag kan gå igenom rehab i hjärnan under tiden… (som om…)

Gästföreläsare från Norge

Det här med att folk förstår norska bara sådär, hur lätt som helst. Som att lyssna på en person som pratar svenska. Ha! Så lätt tycker nog inte jag att det är. Vi har en gästföreläsare nu i några dagar från Norge som gästföreläser i Rehab kursen vi läser just nu. Visst förstår jag men det är inte alltid helt glasklart. Men så kul att få höra om hur det är i utbildningarna och på sjukhusen och klinikerna i våra grannländer. Otroligt intressant. Hon ska även ha praktiska övningar med oss kommande dagarna vilket alltid är roligt!

On a nother note så är det sjukt mycket snö här i Uppsala just nu. Har snöat som galet! Seriekrock på E4an utanför stan och antispinnen går igång varje gång man bromsar med bilen känns det som. Så det är väldigt segt i trafiken till och från skolan för att alla kör så långsamt pga halkan, vilket är bra såklart men vilket också gör att det är lite större risk att bli sen. En risk som inte beror på att det är så jobbigt att ta sig upp ur sängen hehe. Men så härligt att ha mycket snö och inte bara lite slask. Jag älskar vintern. Perfekt till sportlovet (för alla dom som har sportlov såklart vilket inte jag har). Hoppas snön ligger kvar ett tag också och inte töar bort innan helgen så jag hinner njuta av den då. Tolka efter en kompis häst är nämligen inplanerat då, vilket är så sjuuukt roligt!