22 maj

Godkväll! I helgen har jag skickat mitt exjobb till min handledare och skickat in en skriftlig uppgift, vilket känns skönt. Fick tillbaka exjobbet med massa kommentarer dock, men det är ju bara en del i processen! Sitter just nu och fixar med det. Det har varit riktigt härligt väder i helgen dessutom, så jag har stekt i solen en del med. Har till och med bränt ryggen lite grann, trodde knappt det kunde bli så varmt i Jämtland. 😀

Idag har det varit fullt upp på skolan. Imorse hade jag möte med min handledare, efter det en liten genomgång av inlämningsuppgiften till Ulf. Min handlade om carpiter och karpalleden, vars skelettdelar syns på bilden här nedan. Därefter deltog jag på en föreläsning om genetiska defekter, och därefter var det lunch. Efter lunch hade Carro och Amanda sina offentliga redovisningar av examensarbetet, vilket gick finfint! Härligt för dem att vara klara. 🙂 Imorgon blir det nog med en heldag på skolan, där vi ska kika lite på dissekering som gymnasietvåorna ska genomföra. Det är fantastiskt och lärorikt att få se vävnader på riktigt på döda ben, och fint att hästarna kan komma till användning trots att de inte finns i livet längre.

På torsdag är det islandshästtävling på Wången hela dagen, och jag ska dit och titta på när mina klasskamrater tävlar. På fredag bär det av till Stockholm och Elitloppet! 😀 Ska bli grymt kul att komma ner dit, och enligt prognoser ska det bli toppenväder. Hoppas att detta stämmer.

För övrigt har det sorgligaste på länge hänt. Min älskade bil har gått i graven. Den dog i torsdagskväll, helt utan förvarning, strax innan Krokom när vi var på väg hem från affären vid halv 11 på kvällen. Karma för att tanterna åkte ut så sent kanske, jag vet inte. Men död är den iallafall och jag och Carro blev strandsatta på macken i Krokom, Amanda fick komma till undsättning och hämta oss och våra maxikassar. I fredagsmorse hjälpte iallafall Carro mig att bogsera bilen till verkstad i Krokom och vid lunchtid kom domen. Det var lite som grekiska för mig, men något har iallafall hänt vilket har resulterat i att motorn har kollapsat. Detta kräver alltså en alldeles för dyr reparation, vilket kommer kosta långt mer än bilen är värd. Så nu är jag utan bil mitt i skogen (tur vi har två i detta hushållet så jag kan snåla skjuts) och nu i veckan ska jag skicka iväg den till skroten. Känns riktigt sorgligt, min lilla trotjänarclio som jag haft i nästan 5 år. 🙁 Men man ska vara glad över att det knappt är någon tid kvar här uppe, så det är ingen stress med en ny bil, och att detta inte hände på väg ner till Stockholm på fredag!

Aja, ska inte sörja. Clian kommer få det toppen i bilhimlen. /Evelina

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.