VFU avslutad och våren kommer

Nu var sista dagen på VFUn klar. Igår käkade vi tårta och hade det toppen. Har lite blandade känslor om att sluta där, det har varit trevligt och kul men hårt arbete, dock är jag inte supermotiverad till att åka tillbaka till skolan. Dels på grund av att jag tycker om att jobba en hel del och vara aktiv, vilket jag inte kommer vara nu under de avslutande kurserna, och dels för att jag inte vill lämna Halmstad! Vi har precis fått vår. I skrivande stund sitter jag i vårt uterum, mitt i solen och termometern står på 19,9 grader utanför. Hur sjukt!? I början av veckan var det snö. Hoppas värmen är här för att stanna sista veckan jag är hemma. Nästa gång jag landar här lär det vara full sommar. 🙂 Kontrasterna lär bli stora, då andra dagen tillbaka på skolan kommer innebära skidåkning i Åre, men det är oxå skoj! Vårt avlånga land är ganska fascinerande.

Gårdagen innehöll även det sista telefonseminariet tillsammans med mina klasskamrater och kursledare. Vi diskuterade bland annat arbetsmiljö och smittskydd. Nu ska jag bara skriva klart uppgifterna till kursen och göra en muntlig redovisning, sedan är den klar!

Jag blev för övrigt bättre under förra helgen, var hemma onsdag, torsdag och fredag men har varit på VFUn hela denna vecka. Hoppas verkligen det är slut på sjukdom för min del nu, tycker jag har tagit min ranson för i år. 🙂

I eftermiddag ska jag och min stallkompis åka till stranden och rida! Lär också bli sista chansen då den möjligheten inte finns när jag kommer hem igen. Kommer nog bli hur härligt som helst. Det är helt vindstilla ute, så att plaska i havet lär inte bli några problem idag.

Måste också berätta att Carro klarade sitt C-tränarprov som hon har laddat för typ hur länge som helst! Jag är inte superinsatt, men jag vet att hon har ridit in 5 unghästar under perioden på VFUn och att dessa sedan blir bedömda utifrån en massa kriterier av stora namn inom islandshästsporten. SKITCOOLT tycker jag men är inte förvånad över att hon klarade det, grym som hon är! 😀

Nu ska jag fortsätta plugga och njuta av solen. Ha de gött!

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.