Den stressigaste veckan i år!

Denna veckan har rusat förbi i en himla fart. Helgen var ganska lugn och jag pysslade framförallt med planering inför veckan. Måndag gick åt till att göra mätningar till mitt examensarbete. Det jag är ute efter är att med hjälp av en Lameness locator kika på hästarnas rörelsesymmetri i olika tempon etc. Jag drog igång vid 7-tiden och hjälpte till på skolan, eftersom en tjej på gymnasiet som jobbade under höstlovet skulle hjälpa mig. Hann även med en kort utvärdering av unghästkursen den morgonen. Under dagen hann vi med 4 hästar iallafall, men utrustningen krånglade en hel del tyvärr. Var på skolan typ 10 timmar den måndagen iallafall. På tisdagen hade jag hjälp av Mari och gjorde 2 hästar själv, och på eftermiddagen hjälpte jag henne att mäta unghästarna vilket är hennes examensarbete. Tisdagen blev också lång. På onsdagen körde jag från morgonen med mitt igen. 🙂 Det gick lite bättre, men vi missade några mätningar på vissa hästar på grund av krångel med utrustningen. Min slutsats efter dessa dagar blir iallafall att det är väldigt mentalt stressande att göra försök och att lameness locatorn behöver anpassas lite för att klara av travhästarnas lite högre farter! 😀

14963705_10209894050540482_842759352_o14963482_10209894049700461_587091398_o

Onsdag kväll kom jag hem efter 11,5 timme på skolan och packade med en gång väskan. Insåg nu häromdagen att jag nog var lite tankspridd i onsdagskväll och tog inte med mig sådär väldigt mycket kläder. Åkte i vilket fall hem tidigt i torsdags morse med flyg. Carro körde mig till flygplatsen vid 5 på morgonen och vid 10 över 9 landade jag i Ängelholm 😀 Höll på att missa planet på Arlanda vid bytet, hamnade lite fel. Förvirrande med så stora platser när man bor i skogen!

Nu är jag i vilket fall hemma i Halmstad, har hälsat på och ridit min underbara pålle som jag inte sett sedan i slutet av augusti! Har också jobbat två kvällar, skönt med lite extra pengar i kassan inför jul! Nu ska jag njuta av att vara hemma ett tag, fortsätta arbeta med mina mätningar och umgås mycket med hästen 😀

14959153_10209894049540457_1752731806_o

/Evelina

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *