Första veckan avklarad

Hejhopp

Nu har vi alltså klarat av första veckan av sista året på hippologen. Känns härligt att vara igång, samtidigt som man känner av att det kommer bli en del jobb framöver. Under veckans gång har det hänt mycket kul. I måndags samlades vi för upprop och diverse information. Första gången vi träffade de nya ettorna, 4 stycken glada var dem 🙂 under eftermiddagen hade vi även uppstart i kursen Unghäst – travhäst. Fram tills den 31 oktober har jag och två kurskamrater 4 stycken ettåringar som ska köras in. Förhoppningsvis har vi kommit såpass långt att de är körbara vid den tiden och sedan börjar deras träning inför framtiden. Dessa hästar har börjat droppa in på skolan, två i onsdags och en igår. Den sista kommer under nästa vecka. Fyra ston, verkar hittills vara härliga individer 🙂

Under tisdagen hade vi uppstart i det som kommer bli årets stora utmaning; examensarbetet! Det känns stort, mycket, lite läskigt men det ska bli kul 🙂 Hittills har vi mest bollat ämnen och börjat göra upp en arbetsplan. Jag återkommer med mer information om vad mitt projekt kommer handla om när jag kommit lite längre!

Onsdagen och torsdagen gick i friskvårdstema. Under onsdagen vandrade vi 1,4 mil utmed Sankt Olavsleden som går precis förbi Wången. Det är en jättefin led som sträcker sig från Sundsvall till Trondheim, en sträcka på ungefär 45 mil. En stor del av skolan var med, och under vandringen pausade vi på Tinas Praliner och fick smaka lite choklad, och hennes choklad är fantastisk! Verkligen ett ställe man bör besöka om man är i krokarna 🙂

Torsdag var även den vandringsdag. Denna gång åkte vi till Vålådalen och gick Blanktjärnsrundan, ca 1,2 mil. För en som jag, som kommer ifrån platta landskap är detta verkligen superskoj och man får se otroliga vyer.

14202949_10209305737433022_347560111_o

Blanktjärn är alldeles kristallklar och man ser allt på bottnen
Blanktjärn är alldeles kristallklar och man ser allt på bottnen

14215461_10209305737393021_678628194_o

Idag har jag suttit lite grann med mitt examensarbete och försökt planera lite. Jag har dessutom varit på skolan en sväng då jag har jour, och ska dit igen lite senare i eftermiddag. Ikväll ska vi ha en liten kickoff med hipp-gänget och förhoppningsvis lära känna nya personer ännu bättre 🙂

Ha en trevlig helg!

/Evelina

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *