Tystnad, stress och sedan Eurohorse

Hejhopp!

Har varit lite dålig på att uppdatera på senaste tiden, har helt enkelt haft alldeles för mycket annat i huvudet. Sista veckorna har bara handlat om inlämningar, examinationer och planering. Men det blev lyckat! Har fått in alla inlämningsuppgifter, fått godkänt på examinationerna (vad jag vet hittills) och jag och Pernilla har precis genomfört 5 dagar i paddockprogrammet på Eurohorse under Göteborg Horse Show!! 🙂

Vecka 11 och 12 finns det inte så mycket kul att berätta om. Slutspurt beskriver det hela ganska bra. Och en liten paus med friluftsdag med skidåkning i Åre, som Carro beskrev nedan. Grymt kul! Moa har åkt hem, så gott som inkörd. Får hoppas att ägarna är nöjd och att man kommer se henne på tävlingsbanorna i framtiden!

I onsdags v 12 tryckte jag in ALL packning jag+hästen har i min pyttebil (en clio) och rullade söderut tillsammans med Pernilla! Startade halv fem på morgonen och det flöt på riktigt bra! Vid 16.30-tiden var vi framme i Göteborg och checkade in på vårt hotell. Sedan körde vi ner till Halmstad för att dumpa av packning och bil, för att sedan ta tåget norrut igen. Vid 23-tiden var vi framme på hotellet, minst sagt en lång dag! Blev en dusch och sedan sängen med en gång. I torsdags började Eurohorse och Göteborg Horse Show. Jag och Pernilla var där för att representera hippologprogrammet inriktning trav och hade även en programpunkt i paddockprogrammet, alltså inne på den lilla ridbanan på Svenska Mässan. Första dagen var riktigt nervöst, jag har lite fobi för att prata alltför mycket inför folk, så detta var grym träning. Men vi överlevde första dagen, och sedan gick det bara bättre och bättre! Vi pratade om hippologprogrammet, travhästens utbildningsgång (inkörning, uppträning, stora händelser i livet ex premielopp och kval) och sedan gick vi över på monté. Var roligt att visa monté där, då publiken främst är folk som håller på med ridsport och det inte är så många som vet vad monté är. Fick lite beröm från olika människor, superkul! Har fått låna en helt fantastisk häst ifrån Åby Travskola (tack för det!!). Ola Palema heter han och var vår kompis under alla dagarna. Häftigt hur lätt hästarna tar på det, att vara inne på mässan med mycket folk, trava omkring i paddocken och bryr inte sig ett dugg. Blev förundrad varje dag över hur trevlig han var! 🙂 Det var verkligen en jätterolig upplevelse att vara med på, och jag känner att min självsäkerhet har blivit lite bättre efter dessa dagarna. Idag, sista dagen, gick det grymt bra och jag har dessutom fått lite blodad tand på att börja med montén igen, den har legat lite på hyllan nu när jag har haft unghäst i skolan.

Nu är det ett par timmar sedan jag landade hemma i Halmstad. Är precis på väg i säng, för imorgon klockan 7.00 börjar VFUn. Ingen ro här inte. Ska tillbringa 8 veckor hos Camilla Jonasson, A-tränare, utanför Halmstad, ska bli superkul att komma ut i verkligheten lite grann! Så närmsta framtiden blir det nog mest uppdatering om hur det kommer att gå!

Lägger in en somrig bild på mig och pålle, för nu vill vi ha finväder!

/Evelina

Om Evelina

22 år gammal och haft hästintresse hela livet. Går nu Hippolog med inriktning Travhäst på Wången (SLU) utanför Östersund och är inne på tredje och sista året. Har en egen häst, en före detta travare som nu för tiden är dressyrskogsmulle hemma hos min mamma. Bor för tillfället tillsammans med Carro i ett fint litet hus på en gård men kommer ifrån Halmstad.